Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 167)

plakát

Přežít svůj život (2010) 

Z kina jsem odcházela nadšená a s širokým úsměvem na tváři a ještě hodinu po filmu se smála. Podle mě to je nejlepší Švankmajerův film, i přes to, že je kritizován pro svojí jednoznačnost a nízkou surrealismističnost. Zrovna tímto filmem by ale měl začínat každý Švankmajerův divák, protože vysvětluje všechyn jeho předchozí filmy. Především z psychoanalytického hlediska a tak krásně a přirozeně, až srdce zajásá.

plakát

Kameny (2010) 

V temné šedi a černi kamenolomu se objevuje krásná panička toužící po děťátku, avšak nenacházející lásku v náručí svého muže. Naděje umírá i pro diváka a v šedočerné depresi se brzy utopí i on.

plakát

Drž si šátek, Tatjano (1994) 

Hamlet a tento film jsou podle mě nejpovedenější a nejvtipnější Kaurismakiho filmy. Velkou výhodou tohoto filmu však je jeho délka - nemusíte s hrdiny nudnost jejich všedních životů prožívat moc dlouho, pouze 60 minut. A to je ta pravá délka na koncentraci humoru a kouřících hrdinů.

plakát

Stíny v ráji (1986) 

Film, u kterého si můžete být jisti tím, že Kaurismaki skutečně nerad píše dialogy, a proto místo toho nechává hrdiny sedět a kouřit. Předlouhý film o looserech v jejcih looserovském světě, který na vás nejprve nafluše všechnu depresi a konečně až vyjdete z kina, můžete si všimnout, jak je váš svět krásný. Antidepresiva depresivní metodou.

plakát

Byt (1960) 

Z tohoto filmu jsem byla skutečně nadšená, ani nevím, proč. Milý humor, sympatický hlavní hrdina, krásná hlavní hrdinka a film nabitý romantickými emocemi, Wilderovým chaosem a údernám vtipem.

plakát

Dvojí život Veroniky (1991) 

Krásný, poetický film, který svou hudbou i něžnou hlavní hrdinkou skutečně pohladí po duši. Bohužel jsem mu místy nerozuměla a nějak mi nedošla myšlenka filmu "jak to vlastně bylo". I přes to to byl skutečně nádherný film.

plakát

Poklad (1923) 

Zpacování filmu bylo pěkné, dům, kulisy i herci skvěle vystylovaní, bohužel mě film místy nudil a celkově mi přišlo, že je úplně o ničem. Navíc jak píše TheCaelos - němý film promítaný němě, to je fakt psycho. Člověk se bojí odkašlat si, v přeplněném tichém sále. Příště sluchátka do uší a nějaký pěkný trancík k tomu, hned to bude větší sranda.

plakát

Kreutzerova sonáta (1926) 

Můj požitek z filmu pokazil nejspíš nevhodný výstup bubeníka, jakožto živého doprovodu k filmu. Sonáta, psaná pro housle a klavír, by si podle mě zasloužila právě houslový či klavírní doprovod, nikoliv bubenické vystoupení. Každopádně ani film se mi nelíbil. Čekala jsem vypointovaný sakrastický příběh a místo toho jsem kukala na nekonečně dlouhé milsotné drama.

plakát

Vodnické zpívánky (2011) 

Uáááá!!! Tomu musím dát 5*, protože jsem se smíchy válela od začátku do konce. Nejeden by řekl "trapnost nad trapnost", avšak já v tom nacházím jakési kouzlo. Perverznost se snoubí s pohádkovým námětem, příšerná choreografie tance k příšernému zpěvu s totálně blbými slovy jsou vcelku snad ještě dobré proti erotickým scénám. Film je tak blbý, až je snad dobrý. Můj život nemohl být šťastný, dokud jsem neuviděla toto dílo!

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

Zásadní klenot české kinematografie, o kterém všichni mluví, všude se o něm píše a jako první byl digitálně restaurován. Samá chvála a proto mohlo následovat jen mé zklamání. Bohužel neznám literární předlohu, jistě by to pak v mých očích nabralo další rozměr. Film je však bravurně natočen, obrazy jsou jako malované a potěší oko i duši.