Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (138)

plakát

Zkrat (2011) 

Máte rádi Bourna, Tinker Tailor, poslední méně ztřeštěné Bondovky a podobné špionážní thrillery? Good. Otřesný hudební podkres a nažloutlý obrazový filtr – obojí recyklováno z Ocean Eleven – jsou na hraně snesitelnosti.

plakát

Všechny cesty vedou do hrobu (2014) 

Po zhlédnutí ubohých trailerů překvapivě snesitelná a povedená komedie od tvůrce ‚American Dad!’.

plakát

Sils Maria (2014) 

Na film jsem se těšil, je dostatečně originální… za pět. Ale objektivně ani omylem; chvílemi vyvoženě amateur hour.

plakát

Pořád jsem to já (2014) 

Ginger Julianne Moore is gradually turning into a vegetable – at least in Still Alice. Thus, Ginger’s a vegetable. And Alec Baldwin still look like a handsome giant pineapple. No, ale k hodnocení: nedával jsem moc pozor, ale po excelentním Clouds of Sils Maria nic moc.

plakát

Mezi dvěma kapradinami (2008) (pořad) 

Jediná snesitelná a zábavná talk show. Dejte Galifianakisovi šanci, pořád není tak trapný. Od roku 2008 do konce 2014 vyšlo 22 dílů (plus více) se zajímavými hosty. Viděl jsem tedy zatím pouze tři díly (Pitts, Obama, Theron), ale díl s Bradley Pittsem stál zato. :) Bohužel se k RSS odběru playlistu nepřihlásíte na YouTube, ale zde přímo na Funny or Die mají RSS.

plakát

Moebius (2013) 

Kim Ki-duk dopadl jako Shyamalan. Oba natočili jeden ohromující film (Bin-jip aka 3-iron, několik pěkných (ačkoli divácky neoblíbených), a každý další byl horší a horší. Nakonec tohle – Moebius nebo The Happening. Atmosférický film o uťatém penisu, beze slov, postavený na

plakát

Cena za slávu (2014) 

„You’re lookin’ for a golden lie, your mind filled up with things benign. Hollywood infected your brain…” Málokterý horor mi přijde děsivý (nebojím se už v noci potmě do sklepa); Srpki Film mě po hodině uspal (prvoplánový brak). U Starry Eyes jsem si ve druhé třetině říkal: „What a sick fuck the director had to be…”. Rozpočet byl zjevně velmi, velmi nízký, setinový oproti Black Swan, ale film udělal dojem. I krev vypadala více realisticky, než bývá v hororech zvykem. Některé scénky byly bohužel přehnaně ambiciózní a trapné. Ale na většině se mizivý rozpočet nijak neprojevil. Průměr (medián) u hororů bude kolem 5.5 z 10, kvalitní jako Awakening nebo Sinister dostanou 7/10, více stěží. Pokud budeme brát znepokojivost, těžko se další z posledních 5 let může poměřovat. 7/10. P.S.: Hrozně se mi líbilo, jak se začínající a neúspěšné herečky návzájem shazují, ale skrytě si přejí úspěch. Už jen aby se mohly svézt na slávě druhých. (V jedné scéně si krasavice při dovádění u bazénu zlomila nos a hlavní protagonistka – postupně se měnící ve zrůdu – se mimoděk uchychta.) Ani Hollywood není tak zkažený, jako ve filmech.

plakát

Krvavé peníze (2014) 

Ripoff Ca$h se Seanem Benem a Panic Room s Jodie Fosterovou. James Franco hraje v deseti filmech za rok – bez přehánění – a já si zrovna, ve 2 hodiny ráno, vyberu tohle.