Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (32)

plakát

Fontána (2006) 

Dvě linie jsem pochopila, třetí ne, ale vlastně mi to nevadí, protože celkový dojem to vynahradí. Je to jeden z filmů, o kterých se dá po skončení ještě přemýšlet... hlavně pokud si o něm člověk dopředu nic moc nezjišťuje. Ale stejně myslím, že naplno ho může pochopit jen ten, kdo někoho nenávratně ztratil. Naprosto nádherná je tady taky hudba. ;-)

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Možná kdybych viděla film vícekrát, hodnocení bych změnila... k tomu ale nedojde. Neustálé rozpadávání do střepů alternativních realit... střepů, které se už nikdy nedají poskládat v něco smysluplnějšího... se stalo časem unavující. Film toho chce zvládnout najednou prostě moc - koketování s představou vidět do budoucna - tato myšlenka je ale naprosto beztvará a nedotažená, motiv nesmrtelnosti - naprosto zbytečný, motýlí efekt - proč vlastně?, důležitost i nemožnost správné volby - ano tohle bylo téma filmu, ale proč se do toho pletlo tolik jiných věcí? Proč nějaký let na Mars? Hádám asi jen kvůli efektním záběrům vesmírné lodi. :-D

plakát

Zázračná planeta - Série 1 (2006) (série) 

Jedním slovem úžasné. Hodně celkovému dojmu také pomahájí různé způsoby natáčení, zrychlování, makro a tak. Takže i obyčejný růst nějaké malé houbičky v mechu může být úchvatnou podívanou. A nejlepší na tom je, že jde o náš reálný svět, o naši planetu, která je v podstatě zahrnutá krásou a životem - v mořích, na horách, na pláních, všude. :-) Jen mě malinko někdy vadilo, že jsem se nadchla pro nějaké zvíře, o kterém se chvilku mluvilo, a chtěla jsem o něm vědět daleko víc a najednou jsem byla na opačné straně světa a jelo se dál... ale jinak to udělat asi nešlo.

plakát

Náhradníci (2009) 

Nevím, proč tak nízké hodnocení ostatních. Nápad tohoto filmu je pozoruhodný a ztvárnění není špatné. Divákovi sice víří v hlavě spousty otázek, které nebudou zodpovězené, ale vadí to? Alespoň je možné dál uvažovat nad otázkami, které námět filmu přináší... jaké dopady by používání náhradníků skutečně mělo, jakým způsobem by nás odlidštilo a naopak jaké by to mělo výhody.

plakát

Matrix (1999) 

Ten nápad sám o sobě za ty hvězdičky stojí... navíc, když se pomalu ale jistě naplňuje i v naší realitě. ;-)

plakát

Planeta 51 (2009) 

Na jedno shlédnutí doporučuji, proč ne, pokud máte rádi "animáče". Ale v porovnání s ostatní silnou konkurencí zaostává a místy se dostaví nuda. Přesto i zde je pár pěkných nápadů a hlášek... i když jen pár.

plakát

Karate Kid (2010) 

Syn W. Smithe má opravdu herecký talent... a nejen herecký... nevím, jestli se dá to, co tam předváděl, naučit nějak narychlo před natáčením. Rozhodně mě film zaujal víc, než jsem čekala. :-)

plakát

Ima, ai ni jukimasu (2004) 

Krásný smutně laskavý příběh o lásce... která dává život a překonává smrt. Tento film u mě prolomil skepsi vůči Japonským, Korejským atd. filmům. My lidé jsme si hodně podobní a ve svých filmech řešíme (ač jinými prostředky a postupy) to samé. Film nutí člověka uklidnit se, zpomalit tempo... kdo to neumí, asi při něm trpí. :-) Ale když trpělivě počkáme do období dešťů, třeba se něco stane...

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Úchvatný smysl pro detail, pohled na svět z jiného než běžného úhlu, hravý optimismus. O hvězdičku míň kvůli několika scénám, které zbytečně rušily dojem.

plakát

Anna a král (1999) 

Okouzlilo mě to prostředí. :-)