Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 019)

plakát

Aberdeen (2000) 

Lena Headey se mi po Sarah Connor Chronicles tak zprotivila, až jsem si říkal, že získat zpět mé sympatie pro ni nebude zhola možné. Aberdeen však všechno změnil. Když se postaví vedle hereckého velikána, tak je vidět že i ona umí zahrát. Aberdeen je pravdivým pohledem na obyčejný a hlavně skutečný život, jaký vede "průměrný" člověk. Rozvrácená rodina, hádky, otec alkoholik, matka na smrtelné posteli, dcera "děvka" a feťák. Je smutné, že až díky rakovině je rodinka znovu pohromadě. A ani nyní není nouze o rodinné dramata. Otec se stále utápí v alkoholu, dcera se i přes otcovu snahu komunikovat chce jen hádat, aniž by na to vlastně měla právo. V Aberdeenu nejsou kladné charaktery, i když se o to ke konci snaží (možná se jim to v poslední pětiminutovce přeci jen podaří). Ne, i přes jasný posun v chování postav k lepšímu v sobě mají zakořeněnu špatnou povahu - viz otcův útěk s prázdnou peněženkou, či dceřino představení se záchytkou. A proto se mi film líbil. Takhle nějak to ve světě chodí. Nikdo se na povel nezmění. Nikdy.

plakát

A co Bob? (1991) 

Bill Murray zvedl kvalitu filmu o dvě hvězdičky. Smál jsem se od začátku do konce. Jde o jeho nejlepší, čistě komediální roli. Murraye jsem ve vyloženě špatném filmu neviděl a nikde špatně nezahrál. To svědčí o jeho jak komediálních tak i hereckých kvalitách. Ještě pár podařených výkonů a místo v mé Top si najde.

plakát

Adaptace (2002) 

Nicolas Cage a jeho další bezchybný herecký výkon, tentokrát dokonce dvakrát. Jeho dvojrole spisovatelů - profesionála a začínajícího amatéra je zahrána s přehledem, jaký má jen málo herců a Cage mezi ně rozhodně patří. Charlieho Kaufmana mám jako scénáristu velice rád a na každý film, pod kterým je podepsán se těším tak nějak více. Navíc, když se režie ujme nějaký zručnější chlapík (což určitě Spike Jonze je) a obsazují se herci, kteří hrát umějí.. to mé srdce zaplesá. Příběh je opět jeden z originálnějších, okořeněn faktem, že Nicolas Cage hraje právě scénáristu Charlieho Kaufmana a jeho fiktivního bratra Donalda. Herci jsou zkušení a předvádí velice příjemné výkony, hlavně postava zloděje orchidejí v podání hereckého veterána Chrise Coopera. Někomu může vadit příliš akční konec, mně zase tak nevadil (konec stejně dopsal Donald :p ).

plakát

Adjustment (2006) 

Nápad je to milionový... zpracování už tak slavné není. Cca třikrát jsem sice zůstal zírat s otevřenou pusou, ale celkově to na mě působilo odtažitě, neosobně.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Jason Bourne, vytažen posádkou rybářské lodi z moře si nepamatuje nic, co se stalo před dvěma týdny. Ale CIA si jej pamatuje a chce jej mrtvého (proč je to vždy CIA?). Agent bez minulosti připomíná špionážní filmy šedesátých let, je však lépe zpracovaný. Matt Damon se překvapivě hodí do role tajného agenta CIA. Ovšem vynikající herecké výkony vidíme od všech zúčastněných. Mimochodem zde najdete rvačky, přestřelky a skvělou, dlouhou automobilovou honičku.

plakát

Agent Cody Banks (2003) 

Film pro děcka. Hilary Duff je sice pěkná, ale já mám vkus úplně jinde, Keith David výběrem filmu šlápnul úplně jinam než chtěl, že by placení nájmu?? Srovnávat se Spy Kids nebudu, neboť jsem je neviděl. Já prostě takový druh filmu nevyhledávám, Na Codyho jsem se podíval, neboť v tv nebylo nic jiného, což je mi líto. Takhle mě televize zbytečně připravila o hodinu a půl mého života.

plakát

Agent v sukni (2000) 

Nevím, jestli mají v poslední době Američané vkus, co se týče komedií, když u nich zaboduje pomalu jakákoliv, kde se černoch převléká za velkého černocha, nebo dokonce častěji za velkou černošku. Jestli jim už jen fakt, že místo Martina Lawrence vidí Martinu Lawrenceovou, stačí ke štěstí... tak potěš koště. Zaplaťpánbůh je Agent v sukni ještě docela snesitelná komedie, co se tohoto velmi specifického podžánru týká. Za nic na světě však nemůžu podobnému výtvoru dát větší než podprůměrné hodnocení.

plakát

Air America (1990) 

Zase se jednou Melovi něco podařilo. Již poněkolikáté se mi stalo, že jsem díky csfd očekával srajdu, a ono přitom jde o velice povedený film. Nejspíš to bude Melem Gibsonem (když já ho mám tak rád). A taky Downeym, kterému to s Melem jde samo od sebe a jde o (po Smrtonosné zbrani) nejlepší ústřední dvojici. Sranda to je taky (jedna z nejvtipnějších scén na začátku - sestřelení nákladního letadla puškou), pár hlášek taky zazní a vše se to odehrává v tak nějak přitažlivém prostředí.. Zase jednou musím vyvenčit hvězdičky.

plakát

Air Force One (1997) 

Harrison Ford je imho jeden z nejlepších herců současnosti, ale tohle se mezi jeho nejlepší snímky nezařadí. Opravdu jde o velmi zábavný film, ale připadá mi, že byl nějak odfláknut. Záporná postava je přesně dle šablony tak špatný, že ho chce každý vidět prdět do hlíny zatímco hlavní postava je přesně dle šablony tak dobrá, že každý chce aby právě on zabil toho záporáka. Btw další báječný soundtrack z dílny Jerryho Goldsmithe.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Ahoj. -- Ahoj. -- Já hledám Jen. -- Bohužel tě teď nemůže přijmout. Nemá vůbec čas. -- Fakt? -- Nemá čas, sbohem. -- A co má? -- Má se dobře. -- Ne, jak se má, ale co má na práci? Je tam? -- Ne! -- Nezdržím ji, jen jí chci dát tohle. -- Nedávej jí to. -- Dám jí je. -- Nebudou se jí líbit. -- Nebudou jí vadit. -- Budou jí vadit. -- To nevadí, bude to jen chvilička. Hele, proč nemůžu dovnitř? -- Protože je mrtvá. -- Cože? -- Jo, je mrtvá. Ona... ona umřela. -- Umřela? -- Jo, totálně. Jak já miluju britský humor. Škoda, že je jen dvanáct dílů :-(