Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Equilibrium

Equilibrium (2002)

Sci-Fi je zkratka mou slabosti... Presto me tento film nejak minul a docetl jsem se o nem v nejakem casopise, tak jsem si ho musel pujcit! Co dodat? Utopicky svet presne v mem stylu, kde hraje zdanliva beznadej hlavni roli a ta husta atmosfera na me dolehla i z televize... 5 hvezd a nemohu jinak...

Con Air

Con Air (1997)

Vse co bych k tomuto filmu mohl napsat jiz bylo napsano a vsechno co vyznelo kladne beru za sve! 100% a ani o desetinu mene!

Matrix

Matrix (1999)

Přiznám se, že když jsem ten film viděl poprvé, tak jsem nesprávně pochopil některé souvislosti a musel jsem se podívat znovu! Až někdo natočí lepší sci-fi tak to asi neustojím ;-)

Ultraviolet

Ultraviolet (2006)

Z mnoha uhlu pohledu je to vyslovene hloupy a nepovedeny film cemuz odpovida i celkove hodnoceni... Mno... Kazdy mame nejake ty hloupe a presto oblibene filmy a tohle bude muj pripad... Milla Jovovich patri mezi mych Top5 a navic ja tyhle mnohdy pretahnute ultra scifarny fakt muzu! Vizualne je to moc povedene, akce presto ze mnohdy nelogicka a hodne preslehnuta nenudi ani neotravuje. Ale co hlavne: Milla je kazdou sekundu filmu od zacatku az po titulky tak neuveritelne sexy ze nemohu jinak... 80% !!

Piráti ze Silicon Valley

Piráti ze Silicon Valley (1999)

Počítačová historie je moje hobby už přes 20 let!! A protože o ní něco málo vím, tak mi tento film přišel naprosto úchvatný a k dokonalosti mu chybělo snad jen málo! V hlavním dění se sice úplně pozapomnělo na další významné konkurenty, kteří hýbali historií (Commodore, Amiga, Atari, japonci atd), ale to jsem filmu už odpustil, stejně jako spoustu dalších historických nepřesností! Stevena Jobse jsem měl vždy rád (i v dobách před iPhonem, kdy ho většina lidí u nás ani neznala!), za jeho přístup, názory a celkově trochu jiný pohled na svět jako takový a tento film to jen podtrhnul. Navíc ho hraje můj oblíbenec "Flynn z Pohotovosti" ;-) A můj názor na velkého malého muže Billa Gatese, kterého taky beru jako technologického vizionáře, ale až tak rád ho nemám, se taky nijak nezměnil... Převelice důležité je zde vyzdvižení klíčových postav v pozadí (Allen, Ballmer, Wozniak, Wayne a Markkula) je taky moc pěkně zachyceno, protože bez těchto lidí, by Microsoft ani Apple nikdy nevznikly!! Naprosto skvělý filmový výlet do počítačové historie, navíc civilně vyprávěnou formou, která není jen pro nás geeky! Pokud někdo neví "jak to vše začalo", vřele doporučuji, protože zhruba tak se to odehrálo! Na konci filmu je trochu zavádějící titulek, že Microsoft vlastní část firmy Apple Computers, což byla ve své době pravda pouze pár měsíců, než Jobs finanční pomoc Microsoftu vyrovnal. 95% /// EDIT: Po shlédnutí novodobějších filmů jOBS 2013 a Steve Jobs 2015, které jsou sice taky velice dobré, můžu s klidným svědomím napsat, že tento snímek je stále mnohem lepší než oba zmíněné.....

Jádro

Jádro (2003)

Vcelku me prekvapuje jak se u filmu ktery ma uz ve sve zakladni charakteristice napsano SCI-FI (cesky vedecko-fantasticky), vyrojilo tolik fyzikalnich rozboru o moznosti a proveditelnosti cele akce... Uz ten samotny fakt ze se jedna o SCI-FI a ne dokumentarni film, by vsech tem chytrym mel zacpat usta, ale to se nestalo a kazdy je zde chytry jako vcerejsi televizni zpravy, co ve fyzice mozne je a co neni... Fyzika mi neni cizi a tak si mohu udelat svuj nazor a nepsat vety typu: "muj fyzikar by na to rikal to a to..."! Vezte ze drtiva vetsina faktu pronesena ve filmu jsou za urcitych okolnosti pravdiva (hlavne vse co se elektro-magnetickeho pole tyce) a nebyt toho ze zminovane Unoptanium zrejme opravdu neexistuje, bylo by to (v teoreticke rovine) i proveditelne. Samozrejme jsou zde i skutecnosti, ktere opravdu lze akceptovat pouze ve filmu, jako zbran OSUD, ktera zemske jadro zastavila, a samotne zastaveni zemskeho jadra! Tyto veci se (pravdepodobne) nikdy nestanou (a i kdyby ano tak to nejspis nezjistime protoze ono EM pole by se zhroutilo prakticky hned) a byly vymysleny, aby vubec bylo o cem tocit film, takze o nich nema cenu dlouze hovorit i kdyz byly vymysleny skvele... A jeste posledni vec, ktera me zde bije do oci, je srovnani s filmem Armageddon, coz je absurdni nesmysl, protoze samotny dej se odehrava uplne nekde jinde a co se proveditelnosti tyce, samotna NASA se po premiere Armageddonu vyjadrila, ze by takovou akci byla schopna provest, jen s tim rozdilem ze by to neslo za 18 dnu, ale 12-18 mesicu, coz je doba ve ktere bychom o pritomnosti asteroidu uz davno vedeli... A abych se tedy vratil do roviny a hodnoceni filmu a ne fyzikalnich vlastnosti: film jako takovy se mi opravdu libil a souhlasim s nazorem ze ve svem zanru (nekde tady jsou jmenovany podobne filmy) je opravdu vyborny. Herecke obsazeni se vic nez povedlo a nad vykony hercu jsem se nijak nepozastavoval, coz znamena ze jsem jim zahrane postavy opravdu veril. A taky jsem tento film videl uz nekolikrat (patri do me oblibene skupiny "podivam se kdykoliv znovu" a nikdy me nenudil), coz taky o necem svedci ;-) 89%

Nepřítel státu

Nepřítel státu (1998)

Hackmana jsem nikdy moc nemusel, ale v kombinaci se skvelym Smithem a jeste v tak prudkem filmu me presvedcil! Film vynikajici, pretechnizovany tak akorat, presto zadne sci-fi a ani na chvili jsem se nenudil! I 13 let po jeho vzniku si ho rad kdykoliv pustim!

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1994)

tento film jsem videl hned v roce kdy mel premieru a moc se mi libil... dal bych tehdy urcite neco kolem 70-80%... ale hodnotim jej az ted v roce 2013... a i pres to ze tento uvod prevelice dlouhe sagy nebyl uplne tim nejlepsim z cele historie SG tak tomu proste nedam nizke hodnoceni protoze pro nas fanousky sci-fi odstartoval cca 15 let zabavy... takze 99% !!