Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (60)

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Poslední díl 2. série konečně tak nějak pochopil, že utrpení hlavních postav je daleko strašidelnější než bizardní způsoby vražd cizinců, kteří se na obrazovce objeví asi 15 vteřin. Celkově to nebyl úplně špatný seriál ale ta celková snaha o to, aby to vše vypadalo "cool" mě trochu nudila.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Tvář moderního zla obnažena komediálně a s nadhledem.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Po včerejším shlédnutí filmu jsem tak na váhách. Celkově to na mě působilo nevyváženěji než první díl, protože je tady ohromná spousta scén které jsou absolutně geniální ale i scén, které jsem opravdu doufal, že neuvidím. Skutečně se mi zamlouval lesní král, vládce jezerního města (celé tohle město a jak je vytvořeno, mě naprosto ohromilo), Gandalfovo prohledávání devíti hrobů nebo neustále fenomenální Bilbo, jehož závislost na jednom malém prstýnku začíná být čím dál viditelnější. Trošku jsem nepochopil trpaelfí lovestory, ale budiž. Co mi ale vadilo nejvíc byla odfláknutost Medděda, u kterého se jednalo o jeden z nejmagičtějších momentů v knize. Podobně tomu bylo se Šmakem, který si sice chvilku hrál jako kočka s myší, ale bylo to takové hraní odfláknuté, jakoby Šmak vlastně ani chudáky trpaslíky zabít nechtěl. Závěrečná část navnadila a doufám v zakončení jaké se sluší a patří,

plakát

Hon (2012) 

Aneb předhoďme davu další osobu na zlynčování. Herecké výkony unesených emocemi, nekoukajících na důkazy, vás při sledování doslova zarazí do křesílka.

plakát

Prometheus (2012) 

Pokud fakt hodně nežerete Vetřelce, tak na Promethea zapomeňte. Je to dost nic moc a o tom proč už asi bylo napsáno mnoho, takže nechci jen přepisovat části komentů, který vidíte pode(nade)mnou. Pokud bych měl něco vyzdvihnout, tak je to design. Lodí, "inženýrů", planety - hezky se na to kouká, škoda za ty logický díry.

plakát

Salad Fingers (2004) (seriál) 

Nejsem si jist, co to je, ale je to celkem silné kafe. Je to dost taková směska hnusu a lítosti. Salad Fingers, zoufale osamocený, není schopen jakkoli vycházet s jinými živými tvory (stonožku rozmáčkne, dívka poté, co začne mluvit, ho vyděsí). Zároveň ta psychická labilita, která je v tom přítomna, a absolutní chaos a nepředvídatelnost toho, co se bude dít, tomu skutečně dodává temnou post apokalyptickou atmosféru. Geniální užití Briana Ena, Aphex Twin nebo Lustmorda.

plakát

Tenká červená linie (1998) 

Nejsilnější moment, když japonští vojáci mluví a titulky nikde ...

plakát

Nesmiřitelní (1992) 

Jeden z nejlepších westernů, co jsem kdy viděl. Skvělá dekompozice mýtů.

plakát

Rituál (1973) 

Ta hudba ... ta hudba samotná je za 3*. Horror to možná není, ale ještě pár dní po shlédnutí jsem uvažoval dlouhé minuty v samotě vesnické chaty o posledních deseti minutách filmu, nervózně pokukujíc po okolních domorodcích pilně sčesávající jablíčka. "Sumer is Icumen in ..."

plakát

Turínský kůň (2011) 

Příliš umělý na to, aby skutečně vyvolal emoce.