Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Tarantino je génius, nejosobitější režisér mezi osobitými, který navíc začínal jako kinouvaděč. Do Pulp jsem se prostě zamiloval, znám každou hlášku naspaměť a při každém dalším shlédnutí mě překvapí něco nového.Skvělé nápady, kompozice a herecké výkony vám při jeho shlédnutí vykouzlí nezapomenutelný zážitek . Přestože jsem po několika shlédnutích narazil na zásadní střihové chyby, nic nezmění můj názor, že se jedná o dosud nejlepší snímek z prostředí mafie.

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

O tomto snímku jsem nikdy neslyšel do doby, kdy nám ho k prvotnímu opovržení všech spolužáků pustila učitelka ve škole a musím dodat, že i fanoušci filmů typu Bulšit zůstali sedět s otevřenou "hubou". K ději:Co mě zarazilo, byl velmi neočekávaný konec, který nahrává k zamyšlení, zda Derekova náprava spolu s vytvářením diváckého úsudku k dané problematice nebyly zbytečné.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Univerzál clint Eastwood opět ukázal, že je s ním třeba stále počítat. Ve svém posledním snímku, který podle mě překvapivě nebyl nominován na cenu akademie, nám ukázal své zlaté ručičky před i za kamerou.Zprvu mě Torino nikterak neoslovilo, až po pár desítkách minut jsem pochopil krásu v jednoduchosti děje.Těm co mají chuť na oddechový thriller v pomalém tempu doporučuji.

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

První půl hodinu si říkám, co mi to kamarád doporučil za škváru pro puberťáky, až když jsem se pořádně ponořil do děje a pochopil o co vlastně "gou", uvědomil sjem si, že sleduju naprosto originálně kvalitně bezkonkurenční snímek, a celou noc o tom přemýšlel.Miluju tenhle film, závěrečnou scénu s naprosto perfektním soundtrackem.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Moje první setkání s Leonem.Je to takový Tarantino šedesátých let, nebo Tarantino je Leonem dneška?

Training Day

Training Day (2001)

Můj oblíbený thriller, uvažoval jsem i o pěti, ale to už by bylo asi moc.Uživatel Cival tu upozorňoval na pomalé tempo úvodu, ale já si myslím, že bylo účelem dostat diváka do zkorumpovaného světa policie L.A. stejně pomalu jako ho poznával Ethan Hawke.

Obhájce

Obhájce (2011)

Jak už tu někdo napsal...po dlouhé době konečně mezi tím vším komerčním 3D smetím nějaký kvalitní hollywoodský film, thriller. Výborná atmosféra, podpořená skvělým soundtrackem...každý den mám chuť si ten film pouštět znovu:D