Fox Mulder

Jaroslav Dymák

okres Havlíčkův Brod
agent FBI

16 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3
    • 19.9.2008  11:24
    Krajina střelců (2003)

Krajina střelců má pouze dva klady: ve výpravě a v zastárlým Costnerovi, který se snaží o westernový comeback.

• 29.11.2007  09:26
    Sindrome di Stendhal, La (1996)

Tento Argentův film podle mě měl opravdu velké ambice se stát jeho dalším výrazným režijním počinem. Ale bohužel se tomu tak nestalo. Zůstalo jen velké zklamání!

• 29.11.2007  09:16
    Vrah přichází v noci (2001)

Hned na první pohled divákovi a hlavně fanouškovi žánru je jasné, že se Argento snaží navázat na úspěch svých ranných giall. Bohužel se mu to nepovedlo jak by chtěl. Od 2* Vraha přichází v noci zachránila herecká účast Maxe Von Sydowa (kterého já rád) a inteligentní pointa.

• 29.11.2007  09:05
    Tmavě červená (1975)

Ranný Argento asi ve své nejlepší formě.

• 29.11.2007  09:02
    Skinner (1993)

Od Skinnera jsem opravdu čekal trošku více. Přece povězte sami z námětu jako u Skinnera (vrah své oběti stahává z kůže a věší si je v šatníku jako nové kabáty), by se dalo trošku vymáčknout více než na chvílemi nezáživný a lehce průměrný thriller, který se snaží hrát na krvavý horror. Myslím, že byla špatná volba i v obsazení Skinnera, kterého hrál Ted Raimi. On se fakt na tu roli nehodil a hlavně z něho vůbec nešel strach, spíše v některých scénách působil komicky.

• 29.11.2007  08:59
    Astrální faktor - Znovu předvolba 976 (1992)

Už hnedka při prvních minutách Astralního faktoru mě došlo, že tento horror bude asi jedna velká zábava. Po slušné Englundově jedničce, tuto dvojku spíš než za vážný horor beru jako komedii. To se zas jednou Jim Wynorsky předvedl. Ale zas na druhou stranu se divák pobaví hloupými dialogy, odhalenými herečkami a pár dobrýma chutně krvavýma scénami. Béčko jak vyšité.

• 29.11.2007  08:52
    Pavouk (2002)

V celku dobře zvládnuté komorní drama s hodně tísnivou atmosférou. Celý film ale stejně stojí na vynikajícím výkonu Ralpha Fiennese a jeho mumláním. Ale i přesto, že film se mi líbil, není to prostě Cronenberg jak ho mám rád.

• 17.10.2007  09:14
    Brazilský masakr (2006)

Nebýt toho hrozně klišovytého začátku, který mě tam opravdu neseděl, tak to mohlo být za 4*.

• 17.10.2007  09:04
    Hellraiser 8: Pekelný svět (video film) (2005)

Než jsem k tomuto 8 dílu této série o Pinheadovi dostal, tak jsem ho půjčil kolegovi Zombiusovi, který je velký nadšenec této hororové postavy. Jeho kritika mě málem odradila. Už z předešlích informacích o tomto dílu jsem věděl, že asi už to bude něco jiného. Informace se nemýlily. Pekelný svět jehož je podtitul 8 dílu Hellraisera se fakticky ubíral jiným směrem a hlavní záporák Pinhead byl jako jen nástroj. Ale na kvalitě snímku to myslím rozhodně neubralo, že filmaři zkusily trošku tento díl přenést nikam jinam. Rozhodně docela slušný díl o Pinheadovi skoro bez Pinheada.

• 17.10.2007  09:02
    Kairo (2001)

Kairo mě uzemnilo svoji těžkou až depresivní ponurou atmosférou, kterou byste nerozkrájeli ani tím nejostřejším nožem.

• 17.10.2007  09:00
    Zlověstné ticho (2007)

Pokud se opomene stylové rozuzlení pointy jako v Saw. Tak je to prvotřídní 4* horor z dílny Jamese Wana.

• 17.10.2007  08:52
    Krev za krev (1985)

Nezáživný slasher s přehrávajícími herci.

• 7.8.2007  09:25
    Provaz (1948)

Možná nebudou někteří uživatelé na CSFD souhlasit, ale Provaz je zatím pro mě nejslabším filmem co jsem od Sira Hitchcocka viděl. Sice to mělo svoji osobitou atmosféru že se děj odehrával ve dvou místnostech, ale byl opravdu takový dosti až zbytečně zdlouhavý na to, že divák věděl od samého začátku kdo je vrahem. Je pravda, že tam mistr zase zapojil svoji osobitou psychologii, když vrahové chtěli zkusit jestli jim to projde či ne, ale prostě filmu chybělo takové to osobní Hitchcockovo zamotání. PS: A ještě k tomo tam hrál James Stewart, kterého já osobně moc nemusím.

• 7.8.2007  09:12
    Záchranný člun (1944)

Na tento Hitchcockovův film se byl fakticky osobně zjedaví. Jelikož jsem se dočetl že to je trošku válečný film a já osobně tento žánr moc nemusím. Ale přesto jsem ho musel vidět. A docela mě to dosti překvapilo. Válka tam byla jenom tak dosti okrajově, dějová linie se hlavně ubírala směrem k záchranému člunu a lidem na něm, kteří přežily z potopené lodi. Mistr pěkně rozpracoval postavy a jejich z nepokojení, že mají v záchraném člunu nepřítele. Záchraný člun určitě nepatří mezi nejlepší mistrovi filmy, ale určitě stojí za schlédnutí kde se odehrává a za jaké situace.

• 7.8.2007  09:02
    Rozdvojená duše (1945)

Po Psychu je tento film mým druhým nejoblíbenějším Hitchockovým thrillerem. Prostě klasika! Sám mistr (tak jak já ho osobně nazývám) výborně kombinuje žánry thriller s prvky romantiky s filmem noir. U tohoto snímku se mi dost líbilo jak Alfred postupoval a jak si film rozdělil na 3 části. Spellbound začal jak takový romantický film, pak se v průběhu snímku změnil v noir a konec už byl thrillerem se stylem mistra. To prostě musí uzemnit každého fanouška tohoto režiséra.

• 7.8.2007  08:46
    Cizinci ve vlaku (1951)

Opět vynikající Hitchcock. A zase jeho další thrillerová klasika s nádechem filmu-noir.

• 17.5.2007  10:12
    Domino (2005)

Domino hlavně zaujme osobitým vizuálním stylem Tonyho Scotta. Do hlavní role byla obsazená drobounká Keira Knightley, která se z rolí poprala na jedničku a k tomu ji výborně sekundoval Mickey Rourke.

• 17.5.2007  10:03
    Plod noci (1990)

Clive Barker opět vede na plný čáře. Solidní bečkový horror se skvělými maskami.

• 17.5.2007  09:58
    Toxický mstitel (1985)

Kultovní béčko od TROMY, u kterého se divák pobaví.

• 17.5.2007  09:35
    Jack Rozparovač (TV film) (1988)

Na televizní film dost slušný, akorát v některých pasážích herecký výkon Michael Caine byl dosti slabší a někdy to vypadalo, že se ani o nějaký ten herecký výkon nesnaží.

• 17.5.2007  09:29
    Pavoučí teror (2002)

Doporučuji všem, kteří mají fóbii z pavouků.

• 17.5.2007  09:18
    Crash (1996)

Cronenberg tentokrát dosti kontroverzní a opět patřičně šokujicí. Pro tentokrát se David rozhodl šokovat diváky kapku jiným způsobem než jsem od něj zvyklí. Né že by mu to nevyšlo, ale prostě od Davida jsem si zvyknul na jeho osobitou zvrácenost a na nezaměnitelný styl šoku než na tento. Jak píše kolegyně Kleopatra, není to zrovna můj šálek kávy, ale přesto si já myslím, že tetno snímek stojí za schlédnutí, už z toho důvodu, že Crash na mě působil jako velmi zajímavý snímek s kontroverzním námětem.

• 17.5.2007  08:37
    Rottweiler (2004)

Na tento film jsem byl dost osobně zjedaví. Jelikož moc psích horrorů není a ještě k tomu když se ujme režie kultovní béčkař Brian Yuzna. Je pravda, že jsem slyšel nějaké negativni ohlasy, ale stejně jsem se na Rottweilera těšil. No musím uznat po schlédnutí Rottweilera, jsem prostě nevěděl co si mám myslet o mém oblíbenci Yuznovi. Takovýhle režijní počin bych spíše čekal od takovýho Uwe Bolla a ne od Briana. Tohle se fakt nedalo. Snad ani jeho hroznej Faust nebyl tak špatný. Doufám, že už konečně se Brian schopí a natočí nějakou krvavou řež typu re-animator či dentista. Tento film bych doporučil pouze fanouškům Yuzny a ostatní ať se ho vyhnou velkým obloukem. PS: Yuznův Rottweiler vychází ze španělského thrilleru El Perro ze 70. let.

• 17.5.2007  08:14
    Dracula Rising (1993)

Dráculovo zkříšení je dalším zástupcem z řad filmů o hraběti Dráculovi, ale tentokrát v dosti slaboduchém pojetí.

• 17.5.2007  08:11
    Ohnivé oči (1984)

Ve Firestarter se pro mě hlavně stala nezapomenutelná scéna, kdy malá Charlie v podání začínající Drew Barrymore, hází na tajné agenty ohnivé koule.

• 8.2.2007  08:29
    Tajemné zlo 2 (1994)

Tajemné zlo 2 je pokračování úspěšnější a lepší jedničky. Dvojka opět pojednává o vesmírném parazitovi, který skáče z jednoho hostitele do druhého. Filmaři dvojky hodně čerpali z jedničky, tak nás ve dvojce skoro nic nového nečeká. Úvod do dvojky tvoří většinu záběrů použitých z jedničky, takže režisér tím zaplnil lehce úvodní část filmu a vlastně si hodně usnadnil práci. No pane režisére, že se tedy nestydíte? Ale, že se jedná o béčkový film, tak Vám to tedy odpustíme, alespoň já. Co se tedy, ale nedá odpustit, jsou herecké výkony. Většina herců hodně přehrává a některé z nich, se nesnaží ani o žádný herecký výkon. Je vidět, že režisér to s herci moc neumí. Jinak se filmařům na dvojce Zla, asi povedli pouze ty některé gore efekty, hlavně když parazit vylézá z jednoho hostitele do druhého. Když to tak celkově vezmu, tak The Hidden 2 je prostě nenáročné béčko s docela dobrým slizkým parazitem, ale které bohužel nesahá ani po paty jedničce.

• 8.2.2007  08:26
    Jsou mezi námi (1988)

Další film o mimozemšťanech, kteří žijí mezi námi, aniž bysme o tom věděli. Tentokrát si UFOny do merku vzal režisér John Carpenter. Úvod do filmu je hodně nezáživný a takový nějaký. Chvílemi jsem si myslel, jde tam vůbec o nějaký ty UFOny? A postupem filmu, jak se děj pomalu rozjížděl, tak jsem nakonec zjistil, že opravdu přeci o ty nějaké UFOny jen půjde (a že jich tam bylo). Ne nadarmo se (přece) film jmenuje Jsou mezi námi/Oni žijí. V Oni žijí mě hlavně zaujal výborný nápad s brýlemi, který filmu hodně přispěl na originalosti. Jedná se totiž o speciální sluneční brýle, které když si dotyčný nasadí, tak rozpozná lidi od mimozemšťanů. Jinak Jsou mezi námi je průměrné béčko z pol. 80. let z vynikajícím režisérem, který tentokrát ze sebe nevydal maximum a osobně si myslím, že má navíc, než na průměrné béčkové sci-fi.

• 5.2.2007  09:11
    Hory mají oči (2006)

Kdo umí, ten umí. Alexandre Aja je pro mě budoucnost hororu.

• 5.2.2007  09:09
    Smrt přichází v bílém (2003)

Tento horor se pro mě stal kultovním.

• 1.11.2006  08:04
    Klíšťata (video film) (1993)

Výborná béčková podívaná s přerostlými klíšťaty.

<< předchozí 1 2 3