Profil Hodnocení (2781) Komentáře (1825) Zajímavosti (18) Obsahy (5) Filmotéka (111)
Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály Oblíbení uživatelé
Moje komentáře |
Percy Jackson: Zloděj blesku (2010)
07.03.2010 |
| |
Američané si vemou řecké mýty a báje a hodí jim dnešní cool kabát. Jak to dopadlo? Špatně (jak překvapivé)! Chris Columbus evidetně dostal jen 5 stránkový scénář se slovy "tady máš melouny, udělej z toho rodinnou podívanou alá Harry Potter". Columbus tak vzal melouny a dal je hercům, aby jejich jména odpoutaly pozornost od nelogičností a děroplnosti scénaře. Bohužel pak nezbylo tolik potřebných pěnez na počítačové efekty, které jsou a to říkám nic moc. Měl jsem i pocit, že to celé je jako ukradené ze Souboje Titánu. Jediné plus filmu je fakt, že jde rychleji dopředu než samotní hrdinové. Během půl hodiny je náš hrdina už na cestě záchrany své matky! Takže žádné dlouhé vysvětlování mytologie ani seznámení z hrdiny. Tohle krapet připomína akční RPG, kdy po cestě člověk nabere další členy do party a hrrr na obludy. Stejně jako tyto tupé a přímočaré hry i film mě začal po chvíli nudit a nenabízel mi nic. Už po hodině jsem si přál konec. Nejvíc WTF momentů člověk zažil v Las Vegas! Mimochodem z celé řady herců dostal asi Sean Bean nejméně, protože jeho absolutně znuděný výraz krále Bohů naprosto vystihoval moje pocity během a pak i na konci filmu. Jen né další díly, protože pravidlo dvojek by pak naznačovalo: více akce, více znuděných herců, více nudy! Percy Jackson neukradl blesk, ale mých 118 minut života. Chci je do slunovratu zpět, nebo se mi splaší kladiva. |
Twilight sága: Nový měsíc (2009) odpad!
07.03.2010 |
| |
Ještě blbější/tupnější/ubulenější/nudnější než první díl této telenovely pro nezletilé dívky. Film jsem shlédl jen z důvodu ryze vědeckého. Jako průzkumník jsem chtěl vidět ten megahype, kteří někteří vyvyšovaly výše než Avatar! Pokud někdo vytýkal průměrný či prostoduchý scénář u Avataru, pak u Nového měsíčku žádný ani nenajde. Herci jen tak stojí a čumí do blba při čtení svých replik. Repliky jsou pak vytáhy z pár dílů časopisu Bravo-Girl. Samotný film je pak rozpláclé,roztáhlé a zapáchající ho*no, které vyprodukovali v Hollywoodu. Kristen Stewart pochopím, že si zde buduje svojí fan scénu, které je hraní u zadních partií. Knihy bych nikdy nečetl, protože by se mi z poličky smáli Tolkien,King anebo Barker. Takové ponížení bych jim neudělal. Tohle je regulérně TOP OPDAD roku 2009! Btw. jsem heterosexuální muž s mozkem a tudíž nejsem cílovou skupinou filmu. Díky bohu! |
Český lev 2009 (2010)
06.03.2010 |
| |
Porovnejte Oskarové večery s večery se Lvem. Pokud bych to předvedl na auta pak: Máme tady pěkný nablýskaný americký bourák, který je velký, je u něho velká show a všude lítají hvězdy jen, aby Vás zaujaly. Pak je tu česká škodovka. Nu ano, show skromná,vše se rychle na vás vysype jak uhlí z tatrovky a se člověk ztrácí a nemá potuchy co je co. 2 prodavači vás neustále obskakují, skákají si do řeči a křečovitě se usmívají. Nechápu proč se už řadu let drží Lev tak pevně stylu jaký má. Intelektuálně bez špetky humoru a podívané se někomu předají sošky. Padne pár děkovných vět a to celé za hodku a půl rychle odbýt. Narozdíl od Oskarů, kde se vše dělá velké, nablýskané a možná i chvílemi kýčovité. Jenže se divák baví i při předání sošky za nejlepší kostým. To co předvedl minule Jackman a celé oskary mě napevno přesvědčují ve dvou věcech. 1) Neumíme udělat galavečer čehokoliv tak, aby zaujal a bavil. Musí to být vždy jako slet politického grémia, kde pokus o vtip vždy dokáže pravý opak (viz. nejlepší fotbalista čr). 2) Komik (u nás) nezaručuje, že bude celý večer zábava. Bohužel se vždy všechny galavečery řídí tímto pravidlem. Ono totiž se musí zůstat při zdi a politická koretknost pak pošlape cokoli co zavání vtipem (viz. zákaz pro Cohena na Oskary). Jen by mě zajímalo jak by vypadal Český lev, kdyby ho dávali na Nově nebo jiném komerčním kanálu. Byť by se to svezlo na vlně podobné Českému slavíku, tak by aspoň neměl vždy pocit, že Český lev je pouze elitářské představení pro pár vyvolených. |
Pekelná kuchyně (2005)
06.03.2010 |
| |
Všechny ty reality show mají jedno společné. Vše je primárně dělané na konfrontaci a jít přes mrtvoly pro prachy. Tohle nemá s kuchařením nic společnýho. |
Lítám v tom (2009)
07.02.2010 |
| |
Tento rok mám jasného kanditáta na oskara za hlavní hereckou roli. Clooney zde, ale i v Mužích co zírají na kozy naprosto kraluje celému roku. Pro mě osobně v Lítám v tom předvedl i snad svou nejlepší tvář. Tvář muže, který si zvykl být sám. Domov mu byl letadlo a hotely. Prací vyhazovat jiné z prací. Zábava ve formě vetření se do jiných večírků. Přáním odlítat 10 milionů mil. Koníčkem motivovat lidi skrze své přednášky. Během té cesty mu je ukázano, že tento jeho způsob žití, je pro jiné prázdným. Prázdným jako pokoj v hoteli či letištěm. Byť má hlavní hrdina rád lidi, paradoxně je své rodině cizím. Wow nebude mi věřit, ale tohle by vypadalo na nudnou variaci na téma samotář. Některé filmy z toho pak dělají romantické paskvily, kdy se ze samotáře stane rodinnou posedlý člověk. To by tu však neměl být Jason Reitman. Tento mladý režisér a scénarista je snad jako svěží vánek vším tím hollywoodským co se objeví. Lítám v tom, Děkujeme že kouříte či Juno dokázali bodovat jak u diváků tak i u kritiky. Pokaždé oprávněně. Inteligentní a příjemné nakouknutí do duše osamnělého muže v nejlepších letech. Ani by mi nevadilo pokud by Lítám v tom získalo i oskary za scénář nebo nejlepší film. Jen tu režii (a to se nezlobte) už opravdu moc dlouho přeju Quentinovi. Jason má ještě dlouhé skvělé roky na to, aby nás vždy dostal něším jako je Lítám v tom. Doposud jeho nejlepší věc hned po Děkujeme, že kouříte (pro mě!). |
Nexus (1994) odpad!
| |
Ouha tak přeci jen i u nás se dá udělat sci-fi céčko z dementní galaxie. |
Blanche - královna zbojníků (2002) odpad!
| |
Francouzi by se měli vykašlat na to dělat americké filmy ve Francii. Kouzlo jejich kinematografie je v tom, že byli francoužští! |
Plump Fiction (1997) odpad!
Nepovedená parodie na Tarantina. Ono ty parodie se od dob ZAZ nezlepšují. |
Supersmradi - Malí Géniové 2 (2004) odpad!
| |
První díl byl strašný a jeho pokračování potrzuje pravidlo dvojek. Ještě větší a blbější. |