Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (69)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

60% - Jedno z největších zklamání, jaké jsem kdy ve světě filmu zažil. A to jsem se k TDKR snažil přistupovat bez jakýchkoliv očekávání a naschvál jsem se nedíval ani na trailery nebo popisy k filmu. Dialogy se navzájem předháněly v klišovitosti, dějové zvraty byly tak stupidní a zbytečné, až mě sem tam nutily k úšklebku, a občasné na city hrající výlevy Michaela Cainea coby Alfreda nebo Marion Cotillard (brečící Bane to zabil kompletně) taky nejsou můj šálek kávy. Kdyby něco takového natočil Jim Cameron, tak ani nemrknu, jenže u Nolana jsem zvyklý na zcela jinou úroveň. Škoda tak nešťastného zakončení trilogie.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

55% - Ten pocit, když vás film hodinu a půl v rámci možností dobře baví a pak to kompletně zaseká poslední půlhoďka, která je jednoduše na facku...

plakát

Sloní muž (1980) 

85% - Přestože je Sloní muž jedním z nejlepších životopisných snímků, jež jsem měl tu čest vidět, nemůžu dát plné hodnocení. Jakkoli vychvaluji výborné herecké výkony, kameru a pro Lynche netypickou režii, která učinila film divácky přístupnějším, "něco" zkrátka chybělo a já se necítil stoprocentně vtažen do příběhu. Možná je to tím, že se Lynch snažil vyprávět příběh bez zbytečných kudrlinek a srdceryvných scén (prohloubilo by můj zážitek více scén vyobrazujících Merrickovo utrpení?), možná mě naplno zaujme až při dalším zhlédnutí...

plakát

Kick-Ass (2010) 

50% - Nebýt velmi dobrého konce, dávám dvě hvězdy, a to i přes to, že film obsahuje několik výborných vtípků a postřehů o době, v níž žijeme. Tempo je především v první půli velmi slabé, což je pro komiksový snímek s názvem Kick-ass docela velká překážka. Tradičně mi vadil Nicholas Cage, jenž mě nikdy nepřesvědčí o tom, že je dobrým hercem, a že ještě někdy střihne výkon podobný tomu v Obchodníkovi se smrtí. Navíc mám v hlavě čerstvě zhlédnutého Defendora, jenž Kick-asse poráží a jenž by narozdíl od tohoto filmu měl co nabídnout v oněch 113 minutách, protože měl solidní přesah a o kus lepší scénář.

plakát

Bratři (2004) 

80% - Kdybych všemu, co bylo ve filmu zahrnuto, uvěřil, ani na vteřinu bych nezaváhal přidat i pátou hvězdu. Bohužel je ale snímek místy přitažený za vlasy a nepůsobí tak autenticky, jak by měl. Vynikající herci a build-up atmosféry sice do jisté míry výše zmíněné kompenzují, nicméně ubrat sentimentu a přehnaných reakcí (nadávající dcera na oslavě Camilly) někdy neuškodí. Těším se na americkou verzi.

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

65% - Ačkoli je mi humor Simona Pegga a Nicka Frosta blízký, u Paula nemohu jinak. Na jednu stranu jsou nám servírovány bravurní vtípky o mimozemšťanovi, který vymyslel agenta Muldera nebo se radil se Spielbergem o E.T., na stranu druhou nás autoři nutí od příchodu Kristen Wiig absorbovat značné množství povětšinou trapných nadávek (Fuckaroo, that was the best titty farting sleep I've ever had). A nutno říci, že je to škoda, protože kvalitní komedii dnes člověk hledá těžko a Paul měl slibnou šanci zařadit se trochu výš.

plakát

Zombieland (2009) 

90% - Za odvahu, kvalitní humor a nápaditost. Uvědomuji si, že Zombieland je v zásadě jednoduchý, předvídatelný a s mnoha vadami na kráse, ale who cares? Tohle mělo koule, sympatické efekty, jako vždy výborného Harrelsona a vtipné cameo Billa Murrayho - není co řešit.

plakát

Yeopgijeogin geunyeo (2001) 

Director's cut 95% - Nebýt pár zbytečností, jako například scény s dezertérem v zábavním parku, která pro film podle mého neměla význam a zapříčinila chvilkovou ztrátu tempa, ani na vteřinu bych neváhal umístit tento snímek do své Top ten. Film je asi tím nejmilejším a nejupřímnějším, co jsem zatím viděl, a je kouzelný v každé své maličkosti - třeba zapisování prezence, kdy se Gyeon-woo i v poloprázdné třídě postará o to, že nikdo neabsentuje, nebo scéna se "hrou" ve vlaku, kdy dostane hlavní hrdina po průchodu několika vojáků šílenou nakládačku. O dokonalosti Ji-hyeon Jeon se asi nemusím rozepisovat. To, jak si (v době natáčení snímku dvacetiletá!) herečka roli užívá, se jen tak nevidí. Její sympaťačce se sklony k bití chlapů ("Chceš zemřít?") jsem věřil každou facku, každý půvabný úsměv a každé hrozbou zavánějící vypoulení očí. Těším se na kino verzi, v níž bylo možná upuštěno od některých zbytečnějších scén - pak by My sassy girl ve vstupu do mé desítky nebránilo vůbec nic. I director's cut je ale top class romantickou komedií, která u mě osobně poráží i Love actually.

plakát

Průvodce (2008) 

90% - Ani nevím, nad čím se mám rozplývat dříve. Hned na první pohled mě zaujala nádherná ústřední dvojice Masahiro Motoki - Ryoko Hirosue. Nejenže jim to dohromady ladilo podobně jako Gordonu-Levittovi s Ellen Page v 500DOS, ale na výbornou obstáli také herecky. Především Motoki mně svou elegancí a precizností při obřadech vyrazil dech, až se nestačím divit, kde se v Asii bere tolik výborných herců a hereček. Dalším kladem, který určitě překvapí, je až hollywoodsky odlehčená první polovina filmu, díky níž dobře poznáte obě hlavní postavy, jež vám budou s přibývajícími minutami čím dál víc přirůstat k srdci. No a když připočtu i zajímavou hudební složku a rozumné „dávkování“ příběhu, máme tady skutečně ojedinělý zážitek, který probudí emoce i v těch chladnějších z nás.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

70% - Pravda, že úvodní sekvence shrnující celý život Carla Fredricksena vlastně jen se skromným melodickým doprovodem je brilantní, ale jinak nemá Up krom pár vtípků a situací "ze života" co nabídnout. Snímek je na to, že je určený dospělému publiku, až příliš jednoduchý a od šedého průměru jej odlišují jen výše zmíněné klady a skvělý dabing Russela v podání Jordana Nagaie.