Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (4 850)

plakát

Špunti na vodě (2017) 

Poledňákování na vodě, které sice neirituje, ale nemá nic, co by jej nestáhlo pod válec jezu českých rodinných komedií posledních dekád. Úporná snaha stvořit nesmrtelnou hlášku jak z expedice Ydykseb a Brouskova hudba avizující dramatický moment či blížící se vtipnou chvíli, pádlovaly neomylně přímo k němu..

plakát

Nutné zlo Stephena Kinga (2020) (TV film) 

„Dělám, co můžu, abych vás vyděsil k smrti. Je to dřina, ale někdo to dělat musí..“ Postoje, vlivy, obavy, symbolika a rozpínavost dětské představivosti. Fantazie se smrskává. Lidé, čtěte..

plakát

Zhoubné zlo (2021) 

Wan zatoužil mezi dvěma hastrmany z fitness centra po něčem méně opulentnějším a ovlivněn slashery o sériových vrazích z přelomu 80. a 90. let a pány jako Bava, Argento, De Palma či Cronenberg, se vrátil ke svým tvůrčím kořenům. Výsledkem je „genre-blender“, který sice bolestně postrádá logiku, ale umění tvůrce zasadit tyto motivy do divácky atraktivního rámce všechno přebíjí. Wan si s námi jen tak pohrává, ať už se čeká na Godota žárovku, nebo čistí policejní stanice (od dob, kdy v L.A. řádil jistý kybernetický organismus, to nikdo takhle pečlivě neudělal).. Zatímco půvab představitelky hlavní role stimuluje fantazii, její křestní jméno svádí k lascivním slovním hříčkám. Jsou ale filmy, kdy představa análního sexu s ní není až tak lákavá..

plakát

Jak zničit vlastní mužstvo (1977) (TV film) 

Krátká ukázka práce s míčem v podání Štěpničky vysvětlí, proč tenhle chebský prvoligový čutálista musí brát efedrin. Nedostatky v kopací (a jak se později ukáže i milostné) technice nahrazuje fyzičkou. Po jeho záhadném zmizení nastupuje klubový lékař, který je zároveň Holmesem i Watsonem (sám si pitvá objekt svého vyšetřování), načež ho v půli vystřídá profesionál z domácího smyčcového tria, co se schází jen z toho důvodu, aby po fidlání do sebe mohli nalít lahváče a nacpat se gulášem a škvarky (tady se nenechte zmást zdejším obsahem, který může svádět k dojmu, že ve vyšetřování pokračuje kapitán fotbalového mužstva). Postupným, lehce rýpavým dotazováním je nakonec odhalen pachatel i povaha trenéra Vrby, který stejně jako jeho reálný jmenovec (též znám jako Krkovička) podrážděně reaguje na dotazy, když se nedaří.. Dobře obsazená kriminální inscenace, která to s vámi v tréninkovém tempu uhraje na remízu. Žlutá karta pro Moskalyka za filmování..

plakát

Causa Wardových (1991) 

Úspěch, podíly ve firmě, házení parády v Alfa Romeo Spider, to všechno může být pryč, když se na miskách vah proti sobě postaví loajalita a čest.. Class act soudních dramat, co se trošku odlišuje tím důrazem na vztahovou rovinu dvou ústředních postav a která všechny ty devadesátkové odstíny vztyčila na několika více, či méně významných osobách a jevech. Za všechny Hallovy krystalicky čisté obrazy s přirozeným světlem, Hornerův dramatický motiv, Hackmanův sarkasmus obalený přirozeností či odzbrojující úsměv madam Mastrantonio. Ten „bean-counting“ při analýze rizik je pěkně vrtkavá věc, neboť někdy může nastat i varianta, že přijdete o hromadu fazolí i reputaci jejich pěstitele. Na světě však není nic, co by nespravily další fazole..

plakát

Smrt ve tmě 2 (2021) 

Neříkejte mi, že ten dědek nevidí..! Co se týká napětí, Rodo na uruguayského kolegu Feda nenavázal, takže zůstává jen poměrně drsná řežba, ve které lehce plesnivějící Stephen Lang děla ve své slepé zuřivosti haura (Hauera) a jeho vidomí protivníci střídavě nevěří svým očím a sepisují omluvu Braillovým písmem. Sic je white flight v rámci politické korektnosti přehlížen, nelze si nevšimnout, jak je Motown filmaři v posledních letech výhradně profilován jako miloučké místo k životu, kde za plotem z bílých latí můžete vychovávat děti k zářné budoucnosti. Zcela zaslouženě. Je to stoka. Když někdo ve Státech spláchne, doteče to tam..

plakát

Pomsta (2021) 

Můžete mít 40 kilo i s klíčema a ručičky jak párátka, ale pokud jste protégé Julese Winnfielda (jednu chvíli tu vypadal, že si zase střihne Ezechiela 25:17), gauneři si na vás nepřijdou a kulky se vám budou vyhýbat. Teda až na ty dvě starýho Batmana.. Klasický akční motiv zasazen do světa, kde už svalnaté Lundgreny nikdo nepotřebuje. Sice s triem zasloužených pardálů a netřesoucí se kamerou, ale sužováno ukecaností, pokusy o nadhled a rozplizlým finále. T-1000 je ještě o něco tekutější, než když šel po Johnu Connorovi..

plakát

Amnestie (2019) 

Díry v sametu záplatované hrubým suknem. Škoda jen, že forma a obsah tady jen tak koexistují.. „Zveste toho starého čuráka!“ Jsou výroky pod portrétem na zdi, o kterých se dá říct, že jsou nadčasové..

plakát

Dvanáct do tuctu (2003) 

Ona má dělohu vytahanou jak tašku na bowlingovou kouli, on přišel s vasektomií pět minut po dvanácté(m). Kdyby se dříve polklo něco jiného, nemuseli by nyní polknout ambice.. Out of real reklama na antikoncepci, která bez odboček směřuje k jasným koncům a vy mezi tou komediální trapností a rodinnými hodnotami přemýšlíte, kdo a kdy stihnul uklidit všechen ten bordel a kolik deka lysohlávek musí kouč Baker denně sníst, aby byl pořád tak dobře naladěn..

plakát

Havel (2020) 

Přicházení. S pokorou, nerozhodností a strachem před prázdnou A4. Střetnutí banality a niternosti i na úrovni metafor, kterému lze s výjimkou závěru vyčíst emoční přešlapování nad tématem lidské slabosti a odvahy. Královské reggae Dvořák i Hofmann nekrotící živel jménem Lanďák v rámci možností precizní. Posledních pár minut a záběry u titulků pro mě znamenaly krutou připomínku současnosti, kdy ti dva orgáni na nejvyšších postech nehledají u morálky pevnost, ale dno..

Ovládací panel
116. nej uživatel Česko
196 bodů