Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (387)

plakát

Abattoir (2016) 

Tak tady se mi Bousman parádně trefil do vkusu. Příběh o jednom tajemném městě s dá se říct fantasy zápletkou a sympatickou hlavní hrdinkou a hlavně skvěle podivně zahraným záporákem já můžu. Ostřejší začátek sice docela zmate ale celkově to prostě funguje skvěle. Škoda jen, že prostřední pasáž malinko pokulhává.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Docela zklamání, oproti prvnímu snímku obrovské. Asi jako většina jsem čekal nějaký extra zajímavý příběh a dostal jsem jen průměrnou detektivku, která bohužel nezaujme. Jediný plus je ten, že se opět sešla stejná sestava.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Marc Webb natočil určitě nadprůměrný film. Odlehčený Spider-man od toho předchozího s příjemnými herci (první film, kde mi Garfield nevadil) a skvělou hudbou Jamese Hornera hodně připomínající Titanic. Jedinou chybu vidím v záporné postavě, hlavně jejím vzhledem a chováním, ale i tak zajímavá podívaná.

plakát

American Mary (2012) 

Sestry Sosky si natáčení jistě užily a i podle jejich vzhledu určitě věděly o čem točí. Hnedka jak se na plátně objevily dvě hnuté sestry co chtějí vyměnit paže tak jsem měl tušení, že by to právě mohly být režisérky snímku a po vygooglování a titulkách jsem zjistil že tip byl správný. Samotný snímek byl velmi zajímavý jak scénářem tak uvěřitelnými a zajímavými postavami. Téma filmu se mi zdá šokující ale nadruhou stranu jsem se zase dozvěděl něco nového. Jediné mínus vidím v konci ale to je jenom maličkost. Potitulkové věnování Elimu Rothovi pobavilo.

plakát

Amozadegan (2023) 

Velice podařená krátkodobá zábava, lehce styl Ritchie a Tarantino na kterou jsem ale bohužel druhý den úplně zapomněl. Na druhou stranu film nenudí a na to je že je točený jak je točený tak je to kvalitní práce (žádný extrémně rozklepaný obraz jak jsme u podobných snímku zvyklý). Představoval bych si na podobný styl nějaký horor.

plakát

Amputace (2012) 

Bizardní ujetost, která se vidí jen málokdy. Celé je to velmi kvalitně natočené a hlavně zahrané, dalším plusem jsou občas vtipné dialogy a postava Rogera Barta. Celková atmosféra snímku je hodně zvláštní a mě bavila. Konec už sice nebyl úplně podle představ ale stejně budu Excision hodnotit velice kladně a to i za jistou nadsázku, která je zde vidět.

plakát

Annabelle 3 (2019) 

Po skvělé a děsivé La Lloroně toto bylo neskutečné utrpení plný nudných scén a nezajimavého příběhu. Snesu toho hodně a při strašidelných scénách se nikdy nesměji ale tady to nešlo: V Annabelle digitální vlkodlak? To jako vážně? 1* za Mckennu Grace a masku ďábla.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Výborné střídání kulis, úžasná choreografie, kostýmy, kamera, hudba a podmanivá atmosféra Ruska. To všechno obsahuje tento film. A ani přes tyto úžasně zvládnuté věci nemůžu hodnotit nadprůměrně a to kvůli emocím, nic neříkajícím postavám a celkově neatrktivně odvyprávěnému příběhu. Jsou to velmi silné 3* ale je mi líto, že nemůžu jít výš, protože potenciál tu byl. Zatím nejslabší Wrightův film co jsem viděl a to myslím i Hannu, která měla silnější duši a celkově větší spád.

plakát

Antikrist (2009) 

V první řadě musím říct, že jsem neskutečně rád že je tento snímek už za mnou. Ne protože by byl nějak špatný ale proto, že jsem zatím nic nechutnějšího neviděl a nedělalo mi to dobře. Hodnocení je tedy spíše za odvahu režiséra a hlavně Charlotte Gainsbourg, která je ochotná snad udělat vše. Za zmíňku stojí ještě výborný prolog a epilog za nádherné Handelovi hudby.

plakát

Antiviral (2012) 

V první řadě je hrozně těžké ohodnotit tento snímek ale spíše zůstanu u toho průměru i když to vůbec nezačalo špatně. Hned první záběr mě velice nadchnul a já si říkal, že budu sledovat něco nadprůměrného. Úchylný scénář je sice originální a obsahuje mnoho zajímavých nápadů ale na můj vkus je až moc překombinovaný a chvílemi i zmatený. Sarah Gadon mi připadalo, že ve filmu sloužila spíše jako takový vizuál ale s tím jsem byl víc než spokojen a pěkně se na ní koukalo. Caleb Landry Jones předvedl určitě přesvědčivý výkon ale já bych si na místě jeho postavy představil o trochu staršího herce. Film není dokonalý ale na to, že to byl Cronenbergův první celovečerní film špatný také ne a jsem velmi zvědavý co bude následovat dál. Hodnocení zde budu asi často měnit.