Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (189)

plakát

Kdo přichází před půlnocí (1979) 

Normalizační film u nás má v dnešní době velkou oblibu pro autentické dobové výpravné scény, kterých můžeme v současné produkci českého filmu vidět jen málo.

plakát

Dny zrady I. (1973) 

Filmy Dny zrady, Sokolovo a Osvobození Prahy patří k největšímu dílu národního umělce Otakara Vávry. Tato studijní látka autenticky mapuje průběh druhé světové války u nás a na východní frontě. Dílo je výpravné a patřičně popisné. Snímky by měl vidět každý student střední školy v České republice.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Film Hobit: I. vzbuzoval velká očekávání po známé trilogii Pán Prstenů. Výsledkem se ale stala plytká neslaná nemastná filmová mazanice bez příběhu, bez gradace, bez pořádné zápletky. Tento film nese pochybení ze strany autorů/filmového štábu hlavně po stránce: charakterů postav, dějové linie, pochybných filmových triků, které by se dalo očekávat, že filmové studio už dokonale zná, opak je pravdou. Postavy jsou slabé, nezajímavé, příběh nelogický až nesmyslný. Tak krušné chvíle jsem v kině už hodně dlouho nezažil. Gandalf, postava kterou každý naprosto dokonale zná; kam se vytratil ten charakter, kouzelnictví, šprýmy, lyšáctví, mágova skrytá síla..nic. Elrond, no budiž, ale jakoby stratil na vznešenosti..nezdá se vám? no a Bilbo-(mladší)..jedna katastrofa za druhou..takováhle postava přece nemůže utáhnout celej příběh, ani náhodou..A konec? Jakoby zlo vítězilo nad dobrem bez větší námahy..jakoby se příběh dostal do rukou vedlejších postav a strany zla. O tajemství není vůbec řeč, ani další vznešenější filmařské nástroje a postupy zde nemáme šanci najít. Film je špatný. Film je špatný už od svého začátku, kdy si možná myslíte, že se snad bude opakovat zápletka ze Společenstva Prstenu, což je naprosto skandální! ..

plakát

Lepší svět (2010) 

Čekal jsem víc z tradic švédského filmu..jako jsou propracované charaktery, poutavý příběh, vypracované mezilidské vztahy. Lepší svět nabízí zajímavou kameru, někdy roztřesené záběry ovšem ruší, titulkové sekvence= pěkné záběry, pohledy ze sila, příroda kolem srubu Eliasova otce, scéna koupání v jezeře...ovšem vadí mi střih, vadí mi rychlé přechody mezi sekvencemi z Afriky a ze Švédska, nevyváženosti v jednání postav, nevydařená scéna s výbuchem auta, kdy film přechází do amatérismu , když si všimneme nepřirozeného naaranžování herce po výbuchu. Scéna v nemocnici je nevydařená. Scéna vyznívá nevěrohodně. Pochybuji o výkonu herců- respektive špatná režie..režie by mohla/měla být v mnoha ohledech přesnější, lepší. Scény z Afriky také střihově nic moc. Rychlé střídání akce a a klidu. **

plakát

Duel (1971) (TV film) 

Profesionální práce! Húúú! výborný scénář a režie. a kamera! senzace. Dobrý film se pozná podle toho, že nevíš, jak se příběh bude vyvíjet a že tě nepřekvapí žádný filmový klišé. Tady mě potěšilo hodně neočekávaných zvratů v ději a parádní udržování napětí po celou dobu 90 minutovýho filmu..no to se jen tak nevidí. a ta montáž a tajemství kamionu. Veliká pochvala směrem k panu Spielbergovi a Richardu Mathesonovi..

plakát

Speed Racer (2008) 

Zajímavé možnosti moderních filmových triků, jako futuristická auta, nezvyklé pojetí týmů a procesu závodů...ALE! Cílová skupina filmu Speed Racer jsou děti..ale já silně pochybuju o tom, že tohle zblafne jediný dítě, který se alespoň jednou dívalo na televizi. A proč proboha se tvůrci rozhodli pro naivní pojetí triků, že v roce 2008, kdy už dávno známe filmové triky z filmů jako Matrix, Karlík a továrna na čokoládu, Pán prstenů... tady to prostě nefunguje. Je možný, že některý záběry jsou špatně vyrenderovaný...prostě jsou tam vidět kostičkovaný linie..no animátorská hrůza! Samotná akce bez děje je neslanej nemastnej odvar. Chybí mi hloubka obrazu, struktura děje, jednání postav. Fakt nevim, jestli se triky na takhle nízký úrovni ujmou u mladších diváků..myslim že ne. Scéna závodů je fakt plytká a v takovém množství vedlejších postav se člověk snadno ztratí. Chybí gradace, napětí, překážky, záběrování, charaktery postav, dramatická linie. Kamera je ve výsledku vlastně taky hrozná, protože z těch přepálených barevných ploch bolí oči, není k tomu protiváha. Hodnotím záporně.

plakát

Tygr a drak (2000) 

Po 10-ti letech jakoby se vytratilo kouzlo snímku spočívající v malebné kameře, čínské kultuře, kostýmech..vše ladně spojené do jednoho filmového celku společně s hudbou. použití nového filmového prostředku- kung-fu s létáním, přírodní scenérie, přesný střih..a silná atmosféra...dnes už to tak nevidím. Pravda; český dabing a televize hodně ovlivní výsledný pocit..ale stejně mám pocit, že když jsem to tenkrát viděl v kině, že to bylo o dost lepší, výpravnější, mysterióznější..kulturnější, meč měl svůj dlouhý příběh, čaj měl svoje opodstatnění, liška byla neviditelná, hbitá a neřekla ani slovo..všechno mělo svůj čas a klid..jakoby to teď byl slabej odvar..jakoby jen kopie filmu v kulisách, kdysy dávno slavných časů...

plakát

Nezastavitelný (2010) odpad!

Na to jak brilantní je ve filmu kamera..(snímání akčního průjezdu vlaku) ..je scénář hodně mizerný! Jak se může stát , že v akčním dramatu, kde jde především o to, jak se týmu záchranářů podaří zastavit rozjetý kolos vlaku, se vlak v polovině filmu zastaví sám od sebe.. že si strojvedoucí v půlce filmu najednou uvědomí, že vlak prostě zastaví brzdnou pákou..!! Co to je za blbost?! Divák v napětí očekávající, co se bude dít, jaké rozuzlení nám scénárista přichystal, jaké překážky ještě musí hlavní hrdinové překovat, než se jim podaří vlak zastavit.. Nic! Vlak prostě zastaví. Shit! Kdo psal scénář? Mark Bomback? aha," jak jste mohl vymyslet takovou chybu?" A pak..vnímám i velké rozdíly ve filmových tricích..některé povedené v tradicích klasického Hollywoodu a některé tak okatě fádní, že je mi z toho blbě; vysvětlete: jak se dva proti sobě jedoucí nákladní vlaky sobě vyhnou v rychlosti, kdy vlak nutně musí vykolejit, když odbočuje na vedlejší kolej tak, že prostě nevykolejí..projede dál, ten pocit prostě nelze pochopit.Noa do posledního vagonu narazí protijedoucí lokomotiva tak, že prostě nelze odmyslet, že poslední vagon je prostě nějaká papírová krabice..Nelze jinak než orazítkovat film: Odpad! vyhodit do kontejneru..

plakát

Kvaska (2007) 

Tohle vůbec nebylo špatný. Zajímavý pohledy skrze... paralelní prostřihy divadla a vězení ...+ pár hodně podařenejch ,kamerově zajímavě nasvícenejch scén..ta jedna milostná scéna a choreografie na pódiu..Tak napůl...půlka scén dobrý, půlka průměr. Hudba na českou scénu výrazná, pěkná..