Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (4 767)

plakát

Tuca & Bertie (2019) (seriál) 

Nejsem ani fanoušek BoJacka, takže mě přímo nepřekvapuje, že na mě neplatí ani Tuca a Bertie. Přijde mi to jako banální hromada klišé, kterou jakž takž zachraňuje animace. Fakt bych potřeboval, aby mě zajímala některá postava, konflikt atd.. Tady si ale umím představit celkem snadno, že to někoho přece jenom osloví, protože někteří diváci, a předně divačky, se asi budou moct snadno promítnout do postav a jejich problémů.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Další Marvelovka. Pár scén je v Praze, což našince potěší, ale jinak už na to nemám úplně energii. Hodně by to chtělo po Endgame pauzu, ale oni mi jí nedopřejí. Asi si ji budu muset dopřát sám.

plakát

Milostné písně (2013) 

Překvapila mě absence silnější pointy, ke které jako by to směřovalo, ale nakonec to není zvlášť na škodu. Skvělé vedení herců a schopnost vzbudit zájem o postavy na malém prostoru. Možná by mi fakt víc vyhovoval alespoň jeden emocionálně silnější moment, který by maximálně zužitkoval tragickou událost na pozadí (teda "pozadí" - ono to jde vyvodit od samého začátku, ale to nevadí), ale to třeba chci po tom filmu moc, aby mě uspokojoval. A na filmech jako Karáskovy je dobré právě, že to nemají zapotřebí.

plakát

Lucie (2011) 

S Petrou Nesvačilovou jsem se jednou pokusil udělat rozhovor - a v tu chvíli byl styl její mluvy můj největší nepřítel. Jakmile se to mělo přepsat do psaných slov, prakticky to nešlo. V tomhle filmu je ale její hlas hudba pro moje uši a její manýrismy jsou zdroj skvělého humoru. (A jakkoliv tu přesahy jistě jsou a nechci podrývat vážnější druhou půlku, působil na mě ten film ve svých nejsilnějších momentech komediálně.) Karásek ten film staví na její ramena a je to moc dobré rozhodnutí.

plakát

Karel, já a ty (2019) 

Trochu hyperaktivní mumblecore - nebyla to dost nuda! Ale tak já nutně nepotřebuju, aby to bylo žánrově čisté, živější styl mi vyhovoval. Zajímavý experiment - byť v důsledku film pro tak pět diváků.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Hezká pohádka pro staré lidi, kteří už se bojí opravdových filmů, ale pořád chtějí na něco chodit do kina. Tarantino by mohl být v budoucnu (kdyby neplánoval skončit) takový ekvivalent Woodyho Allena pro svou generaci v poskytování vkusného snobského odreagování. Zde komplexní událost, jíž eskaloval rasizmus šedesátých let (o tom, že Mansonovým motivem bylo rozpoutání rasové války, nepadne ani slovo) transformuje v nostalgický postesk nad ztrátou nevinnosti mainstreamového Hollywoodu - tedy téma, nad kterým každý uroní slzu, ale nikoho nebolí. A jakkoliv zním cynicky, tak jo, je to milá podívaná. A protože z toho necítím snahu být čímkoliv jiným, tak dám klidně i čtyři hvězdy, protože je to úplně jedno. 70 %

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Hypercynická podívaná pro velký kluky, co potřebujou, abyste věděli, jak velký kluci to jsou. Ale že by se to dalo dohromady tak, aby těch 8 hodin subjektivně nepůsobilo jako 80, to ne. Papírový komiks si touhle emo woke pubertou prošel v 80s, rozpohybovaný to na nás cpou dnes...

plakát

Aladin (2019) 

Absurdně zbytečný film, který se ve svých nejlepších momentech přibližuje analogické kopii kreslené verze a ve všech ostatních se o to marně pokouší. Většina disneyovských remaků mě přesvědčila o tom, že jde o opravdový film, ale Aladin to opravdu nedokáže.

plakát

Why So Sirius (2018) (studentský film) 

Vystavit vtipnou, černohumornou anekdotu je dobrý způsob, jak využít krátkometrážní formát. Why so sirius je pak dobré cvičení v komediálním timingu, což je jedna z nejsložitějších věcí. Není to dokonalé, předně po technické stránce to má mouchy (jak to u Písku bývá), ale je v tom hodně potenciálu a publikum se u toho dokázalo uvolnit možná lépe, než bych tušil, kdybych to viděl sám na počítači. 3 a 1/2

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Velmi zvláštní film. Nový Hellboy působí jako pátý díl série s odkazy na předchozí dobrodružství, ačkoliv nenavazuje na del Tora a ony události jsme tedy neměli kde vidět. Je pak zajímavé, že kvalitu určují vlastně věci mimo tento film - kdyby ony předchozí čtyři filmy existovaly, byl by pravděpodobně zážitek mnohem "smysluplnější" a nepřišlo by nám na tom nic divného. V mnoha ohledech jde každopádně o milé překvapení vzhledem k tomu, že se o tom mluví jako o nejhorším blockbusteru roku - přitom mě to docela zaujalo. Není to bezchybný, není vytříbený ani precizní film, ale má pár zajímavých nápadů.