Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (31)

plakát

Sami (2015) (pořad) 

To, co bylo před tisíci lety jasným rozsudkem smrti, si moderní člověk vybere dobrovolně, aby pochopil zas jen to stejné - samota je a vždy bude trestem. A tak se tu dělíme a panujeme a trpíme a nežijeme…

plakát

Země nomádů (2020) 

Everybody's got a story, možná čím dál častěji ale v těch Spojených státech kapitalistických nekončívá zrovna happyendem. Schválně - co je lepší? Trávit čas u televize, čekat v teple na důchod a zaneprázdněná vnoučata, nebo se kochat přírodou, potkávat nové lidi, ale bez práce to není, milý pane...?

plakát

Psí láska (2020) 

Dvakrát měř, jednou stříhej. Někdo by měl říct paní režisérce, že dokument nemusí být za každou cenu drama, někdy může být jen krásný a hlavně pravdivý. Jana Henychová je ve skutečnosti pohodovější, vyrovnanější a v závodech mnohem úspěšnější osoba, než tahle její cholerická, umanutá filmová verze, kterou nám dokument vnucuje. Přitom to mohla být nádhera... psi, zasněžená krajina, dřina a především láska.

plakát

Slib (2020) (seriál) 

Hon ovcí na Předáka, který je sice nevyvážený, absolutně jednostranný, zbytečně démonizující a často budete mít pocit, že ti lidé dělají z komára velblouda, ale když vám ze sekty zdrhne hlavní kameraman, dostává ten pohled do zákulisí opravdu jedinečný rozměr.

plakát

Autoportrét (2020) 

Síla mysli, síla mříží. Jak uniknout z klece, do které se člověk uzavře sám? Naděje prý umírá poslední. Možná kdyby vyhasla jako první, probudil by se v nás rváč dřív, než bude pozdě. Protože to pozdě je tak zatraceně snadné…

plakát

Karavan lásky (2019) 

Nevím, jestli je Elke nevlastní sestra Eriky Hníkové, nebo jen nedostala peníze na hraný film, tak své "dílo" přejmenovala na dokument, ale něco tak prolhaného a zároveň prázdného, aby člověk pohledal. K tématu se to ovšem perfektně hodí, takže chválím za "povedený umělecký záměr".

plakát

Dobré místo - Kdykoli budeš chtít (2020) (epizoda) 

Rozdrtí i povznese zároveň. Doporučují čtyři ze čtyř (ne)zlom(e)ných duší. (Spiegel im Spiegel + the wave = dokonalost)

plakát

Rozpolcený (2016) 

Někteří lidé jsou nepoučitelní (já) a nechají se nalákat na každé cukrátko (nepravděpodobné červené hodnocení u Shyamalana?). Tenhle zprvu slušný psychologický thriller, doplňovaný pravidelným hereckým cvičením McAvoye, pro mě prudce upadne ve chvíli, SPOILER: kdy si jedna bláznivá stařenka nacpe kapesníček do dveří, a definitivně už se nezvedne ze země, když jedna nezranitelná zrůdička začne pateticky proklamovat svá "hlubokomyslná" poselství. KONEC SPOILERU. Pokud už se rozhodnete nakydat špínu na nějakou psychickou poruchu a přispět tak k jejich stigmatizaci, nemělo by to aspoň stát za to? Nestačí si doma uplácat dort ve stylu pejska s kočičkou a nabubřele při tom očekávat michelinskou hvězdu.