Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Plastická chirurgie s. r. o.

Plastická chirurgie s. r. o. (2003)

Plastická chirurgie je pro mě seriál, který je tak plastický, až to bije do očí - samozřejmě v tom nejpozitivnějším slova smyslu. Stále mě něčím překvapuje jak z hlediska obsahu, tak formy. Formálně je to vůbec jeden z esteticky nejvytříbenějších seriálů... A jak u "nechutných" operací zní vždy nějaká hudební "mňamka", to už je jen samozřejmá třešínka na "ujetém" dortu...:-)

Tudorovci

Tudorovci (2007)

Formálně opulentní seriál. Oko má stále příděl potravy všude, kam se podívá. To vše dokresleno smyslnou hudbou. Jen Jindřich VIII. z toho vyšel jako přílišný hezounek - i když mám pro Jonathana Rhyse Meyerse slabost - hlavně proto, že je dobrý herec - představila bych si v roli raději někoho Jindřichovi zjevem podobnějšího, tak jak tomu bylo např. v TELEVIZNÍM zpracování příběhu sester Boleynových... http://www.csfd.cz/film/118098-other-boleyn-girl-the/#

Slovácko sa nesúdí

Slovácko sa nesúdí (1975)

Tento seriál mě vlastně tak trochu posunul v životě směrem k folkloru, etnografii, lidovým zvykům a písním. Jeho poetika mě i po letech stále dokáže pohladit po duši.

Byl jednou jeden dům

Byl jednou jeden dům (1974)

Hudba k tomuto seriálu mi stále zní v uších... I když tak trochu poplatný době vzniku, i tak na něj ráda vzpomínám.

F. L. Věk

F. L. Věk (1970)

Chci-li si zidealizovaně představit dobu národního obrození, stačí si pustit F. L. Věka a pohádka mládí začíná:-)

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Černý a absurdní humor v neopakovatelné kombinaci, u něhož si tak člověk v pokoji neodpočine...

Soukromé pasti

Soukromé pasti (2008)

Z českých seriálů poslední doby ten, na který jsem měla chuť se podívat jako na celek. Každá epizoda měla něco do sebe. Po dlouhé době jsem měla pocit, že se dívám na seriál, který se nestylizuje a docela trefně pojmenovává životní úskalí současného českého (a nejen) života. A přestože seriál vzešel z pera různých tvůrců, ve výsledku působí velmi soudržně. Hercům byly poskytnuty nové herecké polohy. A dvojí účinkování Jana Budaře ve dvou úplně rozdílných rolích vřele doporučuji zhlédnout. Za zajímavost považuji i to, že Soukromé pasti uvedla NOVA, od níž jsem podobnou dramaturgickou koncepci vůbec neočekávala. Tato řada vyčnívá nad dlouhodobým průměrem o hodně řádů pojišťoven štěstí, letišť, VKV, ordinací v růžové zahradě apod. seriálového braku.