Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Osvícení

Osvícení (1980)

Pro mne synonymum horroru, hudba, vizuální stránka i výkony herců jsou výborné. A Stanley dokázal navodit opravdu úžasnou atmosféru. Ani vám nevadí, že se scénář nedrží knižní předlohy, apoň je tam méně Kingovy mystiky, která spoustě lidí vadí.. Dávám 100% Po práci se sekerou: "Wendy, I'm home! "

Letní příběh

Letní příběh (1996)

Můj první Rohmer. A tak nenápadně to začalo. ČT2 jako zvuková kulisa, pak jsem od práce pořád víc pokukoval a nakonec zůstal u bedny sedět až do konce. Nechápal jsem tehdy, jak něco takhle realistického může natočit 75-letý režisér (a on točí i v 86!). Dodnes jedna z mých nejoblíbenějších Rohmerovek. Jediná malá výtka - "deus ex machina" na konci. Ze čtyř hlavních postav mi jenom Lena vadila (otravná), zbylé dvě holky jsou fajn, no a Gaspard .. ten hraje hlavně na jistotu. On Rohmer často mužské hrdiny deklasuje. A abych nezapomněl - pozor, dostanete silnou chuť podívat se do Bretaně!

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Když to posuzuju podle knížky, kterou dobře znám, tak je to vynikající adaptace. Co tady někteří filmu vytýkají, bylo už v předloze, a mistr se jí snažil držet. Výborná atmosféra (vizuálno + hudba), herecké výkony vynikající, pár hezkých tričíků, nemám co vytknout. Jsem teda rád, že v takové společnosti nežiju!?

Rosemary má děťátko

Rosemary má děťátko (1968)

Další horrorová klasika, atmosféra by se dala krájet a k tomu přispívají nejen výborné herecké výkony, ale i velmi vhodně zvolené interiéry natáčení. Na Dakota Building jsem se šel během své jediné návštěvy Manhattanu speciálně podívat, ze dvou důvodů: Lennon a tento film. Dávám plný počet a doporučuji všemi deseti. "What have you done to his eyes, you maniacs!? .. He has his father's eyes."