Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (18)

plakát

Kouzelný kámen (2012) 

Film je mimo distribuci, nejspíš možno zhlédnout pouze na festivalech, jako například na Cinema Mundi v Brně na právě proběhlém ročníku 2013.

plakát

Falling Skies (2011) (seriál) 

Vztahy a emoce pryč. Nebo alespoň ne v takové míře. To je fakt směšný, co v tom seriálu předvádí...

plakát

REC (2007) 

Co říct...na konci jsem myslel, že se prostě poseru. Měl jsem to několikrát pauznutý a nemoh jsem dál.

plakát

Upír Nosferatu (1922) 

Film jsem poprvé viděl v rámci festivalu Projekt 100 v Olomouci. Snímek je vynikající už sám o sobě, ale měli jsme jedinečnou možnost jej vidět za doprovodu ambientní elektrické kytary v podání kytaristy z kapely Priessnitz (bohužel jeho jméno si už nepamatuji). Hrál tam naživo přímo k tomu, bylo to prostě geniální.

plakát

Křest ohněm (2005) 

Asi jeden z nejmizernějších válečných filmů, co jsem viděl. Klišé, dementní dialogy a podivné přestřelky, vojáci se chovají v hodně scénách jakoby ani neměli výcvik ( (ne)sledování okolí je jen špičkou ledovce ). Občas jsem se nemohl ubránit dojmu z pokusu skřížit Tři Krále s Černým jestřábem. Tři čtvrtiny filmu jsem se smál a nebo se sám sebe ptal, jestli je tohle možný.

plakát

Fahrenheit 9/11 (2004) 

Tenhle film mě nadchnul zejména názorem druhé strany a přiměl se zamyslet. Na konci jsem si uvědomil, že nevím CO SI MYSLET vlastně mám. Jsme manipulováni, tolik a ze všech stran. Manipuluje s námi vláda? Nebo Michael Moore? A nebo obojí? Těžko říct. Každopádně film se mi líbil hodně. A kde je pravda, to se asi nedozví nikdo z nás.

plakát

Oidipus král (1967) odpad!

119 minut neutuchající nudy. Byl jsem na tom v "takovém nezávislém kině" a celou dobu jsem si říkal ať už to skončí.

plakát

xXx (2002) 

Nad tímto filmem, přiznám se, mi zůstává rozum stát. Zasazení do Prahy, no proč ne, ale opravdu jsem musel žasnout v záchvatu smíchu (a to hned několikrát za film), např. nad diskotékou v jedné z věží Karlova mostu, tvrdými bodyguardy, na extremni surfing hodícími se Himalájemi kousek za Prahou. Nezapomenu na šturm českých strážniků vybavených AK47 a kdo ví čím ještě, jak nabíhali se Škodami Favorit proti kulometným hnízdům a jak hynuli po desítkách. A na rekvizitu vyrobenou z digitální kamery natřené na zeleno, což měl být raketomet naváděný na teplo (samozřejmě běžně ve výbavě městských strážníků). Akční filmy ano. Ale ne takhle. Jedna hvězdička za pár těch úsměvných momentů a jednu či dvě vtipné hlášky.

plakát

Vinnetou (1963) 

Celá původní série je již prakticky mou srdcovou záležitosí.