Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Chůva k pohledání

Chůva k pohledání (1993)

Já si nemůžu pomoct, ale přes určitou jednoduchost, lehkou předvídatelnost a ječák Fran (ale dabing na originál nemá ani v nejmenším, to je ještě tak 2x účinnější) mám tenhle sitcom zkrátka rád. Vždycky, když ho na Primě dávají (když o tom tak přemýšlím, vlastně ho dávají pořád), rád se podívám a zas a znova na těch dvacet pět minut vypnu mozek a relaxuji. Seriál na relaxaci skutečně funguje, ať už jsou to ve většině případů geniální hádky mezi Nilesem a C.C., nezastavitelná žroutka čehokoliv Sylvia nebo dost ulítlá babička Yetta. Jediné, co mi trochu vadilo, byli díly, kdy Fran něco řešila se svojí minulostí, ty byly takový... slabý. "Chápete, že teď vás budu muset zabít?" (Niles k C.C., když jej viděla tancovat Rock'n'Roll) :D

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Geniální seriál a můj nejoblíbenější, další slova by byla jen nošením dříví do lesa. Geniální humor, geniální zobrazení nesmyslnosti války, geniální příběhy, geniální postavy, geniální je snad úplně všechno. To je asi vše, jdu se dívat na M*A*S*H...

Nana

Nana (1981)

Vím, že bych měl být objektivní, ale u pravděpodobně nejlepšího zpracování mé nejoblíbenější knížky to prostě nejde... Sice se ani tento seriál přesně nedrží Zolova originálu, ale příběh je ze všech ostatních zpracování nejméně ořezaný a upravený. Navíc to pro moji oblíbenou herečku Véronique Genest byla první velká role a myslím si, že se jí zhostila na jedničku.

Odložené případy

Odložené případy (2003)

Jedna z mých nejoblíbenějších amerických seriálových kriminálek, co kdy byly natočeny. Nevím, jestli je to tím vyšetřováním "starých vražd", snahou používat techniku z doby spáchání vraždy (i když v poslední době už od toho mám pocit upustili), spoustou dobových písniček hraných při svědectvích nebo obligátní závěrečnou scénou, ve které se rozloučíme se všemi postavami a někomu se ukáže i sama oběť, ale... Já ten seriál prostě mám strašně rád, bez diskuze. Podobně jako u "Zákon a pořádek: Zločinné úmysly" tady nikdy neuvidíte řešení případů výhradně za pomocí vědeckých metod (a tedy bez nějakých větších výslechů), ale zažijete hlavně to mluvení, chození, skládání jednotlivých střípků dohromady a taky Kathryn Morrisovou, alias Lilly Rushovou, která je prostě kočka! :)

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (2001)

Nemůžu si pomoct, detektiv Robert Goren je pro mne prostě bůh! Geniální detektiv, kterého Vincent D'Onofrio hraje tak skvěle, že vám všechny ty jeho citace, hlášky a nápady nepřijdou ani trochu nereálné, nesmyslné a trapné a jen se těšíte na každý další okamžik, který Goren stráví na scéně. Když k tomu připočtete taktéž skvělou Eamesovou v podání Kathryn Erbe, musí vám být jasné, že je to jeden z mých nejzamilovanějších kriminálních seriálů současnosti... Nevím, asi jsem zas neobjektivní, ale čert to vem, tenhle seriál pro mne nemá chybu!

Profil zločinu

Profil zločinu (2009)

Asi nebudu stoprocentně objektivní, ale asi jsem se zamiloval. Jak do Chloé, tak do samotného seriálu. Moc příjemná francouzská kriminálka. Je tedy pravda, že ta "kriminální" část v několika dílech slušně pokulhávala, ale díky často velice zajímavému "vedlejšímu" příběhu mi to nevadilo až zas tak moc. Teď stojím na prahu druhé (ve Francii třetí) série a přemýšlím, zda bude nový major alespoň z poloviny tak dobrý, jako Matthieu. UPDATE: Upřímně řečeno, poslední díl čtvrté řady bylo docela psycho. Nejen, že autoři tak nějak zapomněli, jak v první/druhé řadě vysvětlili celou tu záležitost (a ukázali ji ale úplně naprosto jinak, ve všech možných ohledech), ale ještě to pojali dost šíleným způsobem. A navíc tak neuvěřitelně velký cliffhanger... No fuj.