Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 238)

plakát

Madam Web (2024) 

Madame Web: The Ultimate Cringe. Ten film nemá ani jednu dobrou (akční) scénu, hlášku, situaci, easter egg. Tady není absolutně nic. Hodně svěží žánrová variace.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Všechny linie, kromě té Paula Antreida, tu působí jako malé ostrůvky živé vody. Vizuálně, herecky, hudebně. Hlavní linka je pak sice monumentální, ale dost často pořádně dusivá. Čekal jsem, že mě Denis Villeneuve dostane do kolen, ale po první projekci se tak úplně nestalo. Update: Na podruhé lepší, ale můj postoj se blíží tomu Chani. Závěr jde dost proti srsti.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Monotónní vesmírná odysea. Na to, jak je kniha vtahující a čtivá je její filmová verze přesným opakem. Technicky i herecky fajn, ale chybí tomu výraznější esence, emoce nějaký náboj, serotonin. I na čistě filozofickou meditaci to bylo málo.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Všechno, všude, najednou. Překombinované, místy až nechutné s naprosto nevyužitým Willem Poulterem. Na papíře to asi vtipné být mohlo, ale na plátně? Ten člověk neměl, co hrát. Vyloženě ne úplné fér hra s diváckým očekáváním. Poslední MARVEL fáze jde úplně mimo mě.

plakát

Humr (2015) 

I feel attacked!

plakát

Mluv se mnou (2023) 

Moderně střižená alegorie na všechna špatná rozhodnutí, která dělají puberťáci. Ale taky něčím strašně iritující podívaná.

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Love/Hate pořad. Skvělá mrazivá atmosféra, jen je do ní zasazený meh detektivní příběh, který se tu řeší tak dvě epizody, zbylé čtyři epizody jsou jen efektivní sníh a meh vztahy, stihomamy, rodinná pouta. Jodie Foster jako Aljašská Karen je ale skvělá. Zbytek po skončení odvane sněhová bouře.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Když jsem DWP viděl poprvé, padouchem byla Miranda. Později to byl Andyin přítel a dneska je to totálně Andrea!

plakát

Jeden den (2024) (seriál) 

Baví mě ten koncept. To jak je postavený na kontrastech - nechat něco běžet na volnoběh a pak to v určité chvíli horko těžko nahánět - času, který protéká mezi prsty a nedá se úplně zkrotit - postupném charakterovém vývoji a proměnách v etapách života. S čím jsem ale bojoval je ústřední dvojice, kdy je každý poměrně nesnesitelný ve své vlastní letové hladině a cesta k nim se nehledá zrovna snadno. Nakonec se zadaří. Konec bolí, ale úplně to nerezonuje.

plakát

Jeden život (2023) 

Solidní drama. Víc si mě získala Hopkinsova linka, než povinné válečné memento, kterému chybělo silnější dokreslení Wintonova zápalu.

Ovládací panel
142. nej uživatel Česko
154 bodů