Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (2 457)

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

[40%] Viděno v kině. No, jak mám asi začít? První díl mě bavil a druhý ještě víc. Třetí už byl slabší a ten čtvrtý úplně nejslabší, nevýrazný. Tento prequel dle trailerů nevypadal nejhůře, docela jsem se na to těšil a ve výsledku jsem z toho dost rozpolcen. Tento nový Hunger Games přírůstek je rozdělen na 3 kapitoly. Abych to tak nějak rozvedl, tak ta první kapitola tvořící úvodní seznámení s postavy, nástřel děje a tak – docela mě to bavilo. I ta surovost k postavám mi přišla docela realistická (divím se, že je to v PG-13). Druhá kapitola též nebyla nejhorší, i když o nějakou větší kreativitu v té aréně moc řeč nebyla. Třeba scénka s hady šla totálně mimo mě. Nebo zpěv té hlavní ženské postavě mi taky přišel takový zvláštní, ale ok, ještě to celé šlo. Nicméně ta poslední kapitola za mě celý film spláchla totálně do hajzlu. Opakuji, píši „za mě“. Hodnocení to má relativně slušný, ale mě se poslední cca třetina vůbec nelíbila. Nechci plakat jak malé děcko, že to neskončilo happyendem, ale při odchodu z kina jsem si říkal jednu věc. Kdo byl pro mě hlavní hrdina v tomto filmu? Ten kluk? Nebo ta holka? Pokřivení charaktery jsou ve filmařině, zejména v dnešní době normální, ale mě to docela zkazilo náladu a absolutně jsem ten konec nepřijmul. Takže chyba bude asi ve mě. Víc to nehodlám pitvat, neočekával jsem od tohoto filmu mnoho, ale, že mě to tak nasere ke konci, to jsem nečekal. Tečka.

plakát

Taxi, taxi (2000) 

[50%] Sakra, ani první díl nebyl bůh ví nějaká pecka, ale zabavilo mě to. Prostě oddechovka se sympatickým ústředním duem taxikářem a poldou. Zde mě tato dvojice už moc nebavila. Tato dvojka se snaží být vtipnější a akčnější, ale oba aspekty mě moc nezajímaly. Ještě tak ta první třetina byla výborná, pak už to upadalo a já se docela nudil. Záporáci, děj – to vše bylo slabé. Kvůli dobrému pocitu z prvního dílu to moc shazovat nechci a tu třetí nejslabší hvězdu se slabým průměrem nakonec dám. Nic mě zde vyloženě neiritovalo, ale i tak jsem trochu zklamaný …

plakát

Marvels (2023) 

[64%] Viděno v kině. No, že já na vše možné vlezu do kina. Ale chtěl jsem si udělat obrázek, jak moc je to špatné, když už byl film odsouzen několik týdnů či spíš měsíců předem. Takže, řeknu asi takhle … Celkově po všech stránkách se to na marvelovky typu Iron Man, Avengers apod rozhodně nechytá. Ale s tím musí přece divák tak nějak trochu už počítat. U tomhle snímku je trochu problém s krátkou stopáží. Nedá se tam pořádně narvat zajímavý děj, emotivní momenty, víc zapamatovatelné scény apod. Navíc už je to takové dokola s těmi superhrdiny. Nové tváří nikoho asi moc v téhle sérii nezaujmou. Brie Larson mě ale celkem bavila, stejně jako Teyonah Parris. Zato taková Iman Vellani hrající Kamalu – tak té jsem se přímo děsil, neboť v jejím seriálu Ms. Marvel mě pěkně otravovala. Ale zde jsem ji nějak snesl. To její pištění a rádoby husté slovní reakce jsem nakonec přežil, a i mě sem tam zabavila. Potěšil i Samuel L. Jackson, i když zde byl docela zbytečně už. Akce není moc zapamatovatelná, prostě digibordel, ale vizuálně to nebylo nejhorší. Záporná ženská postava mě vůbec neoslovila teda. Ke konci jsem se ale dost zasmál při scénkách „žracích koček“. Víc k tomu asi nenapíši. Tak jako tak je to dost obsahově nevýrazné a i zbytečné, ale já se celkem dobře bavil, na to 1 vidění to bylo slušné. Znám ještě o něco horší Marvel kousky. Nebyl to vyloženě průser. Tohle mělo potenciál větší, ale holt už toho bylo natočeno dost … PS: Po titulková scéna je ale nečekaně dobrá.

plakát

Taxi (1998) 

[72%] Naprosto pohodová záležitost se sympatickým hereckým hlavním duem postav. Děj to nemá nijak světoborný, záporáci jsou nevýrazní, mají zde málo prostoru, ale nevadí. Naháněčky jsou výborné, krásně natočené, není to zde vyloženě v každé minutě vtipné, ale svou úroveň to má. Akční to moc není, jen to finále mohlo mít víc zapamatujících momentů, ale jak říkám – celé to působí pohodově, takže není potřeba zde mít výraznější děj, hromady akce, vtipů a výraznější příběh. Ty slabší, ale zasloužené 4* nakonec dávám. Na 1 vidění je to ideální.

plakát

Zabiják (2023) 

[25%] Neměl jsem až tak přehnaná očekávání, přeci jenom dnešní netflix filmy až na nějaké výjimky za moc nestojí. To spíš je ta streamovací služba dobrá na seriály, ale co už. Holt se Fincher k tomu upsal. Nebudu zde srovnávat tento film s jinými, ani zde vypisovat které Fincherovi filmy se mi líbily a které ne. Půjdu rovnou k věci. Naladil jsem si netflix, pohodlně jsem se usadil v pohodlí domova a začal se dívat na Zabijáka. No, musím říct, že celkovým stylem a monologů myšlenek hlavní postavy, mě to zrovna moc nevytrhlo. Ale tak dobře, ještě ta první cca půle filmu ušla, prostě nudná, divná záležitost, jenže v druhé půlce snímku jsem dával jednu pauzu v TV za druhou. Ale dodíval jsem to až do konce. Opravdu netuším, co tím chtěl básník říci. Nehodlám zde film moc shazovat, ale musel jsem dlouhou dobu po skončení o tom stále přemýšlet. Původně jsem dal 2*, ale poté jsem jej musel snížit na 1*. Chyba je zřejmě i ve mě, ale abych sledoval prý „všední dění zabijáka“, který se chvílemi nechoval ani jako profesionál a furt si asi 30x za film mumlal pro sebe v hlavě průpovídky typu: Neimprovizuj, nenech se unést city, jednej – na to jsem zvědavý nebyl. Rozhodně jsem od tohoto skvostu neočekával, že to bude klasický thriller nebo akční film. Těšil jsem si na jistou hlubší myšlenku, na Fincherův styl, jenže já nic z toho nedostal. Fassbender se v roli snažil, i když ke konci trochu marně, vizuálně vypadal dobře k téhle roli, ale to je asi tak všechno. Pak ještě ta jedna dlouhá bitka v bytě, která se mi líbila, ale tím veškeré klady padají. Ještě můžu pochválit mého oblíbence Martina Stránského, kterého opět Fassbendera slušně daboval. Konec to snad ani nemá. Nedá se říci, jestli je otevřený nebo snad žádný. Jo a téma pomsty? Tak to určitě ne. Opravdu nevím, mrzí mě to, že mi to tak nesedlo. Lhostejné mi to není, ale nevěřím, že bych tomu v budoucnu někdy dal ještě šanci. Navíc je jedno kdo jedno kdo ten film točil, není zde poznat žádný režijní „rukopis“ jak tu někteří nadšeně píší … A hudba? Té jsem si nevšiml. Víc to delším komentáře trápit nebudu. Závidím těm, kterým to bavilo. Zklamání.

plakát

Sly (2023) 

[100%] Sylvester Stallone patří z celého filmového světa mezi mou absolutní topku! Je pravda, že podobných oblíbenců mám opravdu hodně, kdysi jsem hltal i Stevena Seagala a podporoval i jeho horší, béčkovější filmy po r. 2002, ale Stallone je prostě jen jeden. Ten člověk dokáže tak skvěle a upřímně sehrát většinu svých rolích … Rocky a Rambo – to jsou jeho 2 ikonické role – filmy, na které se mohu dívat opakovaně a spoustu jiných. I jeho novodobá éra filmů - myslím jeho restart klasik je jako je šestý Rocky nebo čtvrtý Rambo z let 2006 a 2008. Následují Postradatelní apod. No nic, to bych tu psal ještě asi hodně dlouho. Tento dokument mi sedl ještě o ždibec víc jak nedávná Arnoldova třídílná dokumentární série. Sly zde líčí své těžké dětství a mládí, kdy velmi neúspěšně začínal s hereckou kariérou a proslavil ho až první Rocky. No a tak pokračuje dál ve skvělém vyprávění od samotného Sylvestera. Dokument ve mně vyvolal určité emoce a celkově je to hezky odvyprávěné, co víc k tomu dodávat?

plakát

VALL-I (2008) 

[40%] Asi budu za kverulanta a jeden z mála komu tahle známá a dobře hodnocená pixarovka vůbec nesedla. Animace je naprosto skvělá - o tom žádná! Jenže ten zbytek mi už vůbec neseděl. Děj je přímočarý, přesto funguje, ale mě vůbec nebavil. A to i včetně postav … Dokonce mi ani moc scének nepřišlo vtipných, sem tam jsem se pousmál - to je asi tak všechno. Druhou půli filmu jsem už v podstatě odzíval a moc ji nevnímal. Mohl bych hodnotit hůř, ale nebudu. Byl to asi můj problém, že mi to nesedlo …

plakát

Proměna (2022) 

[65%] Proměna je po stránkách animace opět zdařilá záležitost od studia PIXARU, je tu spoustu vtipných scének, postav apod. Celkově to má rychlý spád a nuda zde moc nehrozí, jen ta hlavní hrdinka mi přišla dost uječená (což se dá v jejím věku pochopit), ale přesto si mě moc nezískala. Závěr už jsem taky tak trochu odzíval, ale víc si ztěžovat nemůžu. Opakovaně se na tuto pixarovku dívat nebudu, ale k zahození to určitě nebylo, znám teda lepší kousky …

plakát

Uvězněna ve vlastním těle (2023) 

[75%] Mě tento nový film od netflixu vtáhl od začátku do děje. Mělo to takovou temnou atmosféru, scénářem a nějakým tím motivem postav to zpočátku působilo zvláštně, ale já si neztěžoval … V poslední cca třetině jsem byl docela už napnut jak struna. Není sice nic extra originálního, ale alespoň to nic nekopíruje a nejsou zde vloženy všelijaké aspekty dnešní horší doby, společnosti. Famkne Jenssen to sehrála docela obstojně, podobně jako Rose Williams. Netflix poslední dobou vyniká spíš seriály, avšak tohle se dle mého názoru vcelku vydařilo.

plakát

Obchodníci s bolestí (2023) 

[45%] Moc jsem od od toho neočekával, ale prostě jsem to zkusil. Je to ukecané, tématem to nic víc nepřinese a v druhé cca půli je to už naprostá nuda. Emily Blunt to zahrála celkem dobře – do role se hezky popasovala, ale to je asi tak vše, co se týče kladů. Ostatní herci mě už tolik nebavili včetně Ch.Evanse apod… Jak říkám, asi tak ta první hodina ušla, prostě nic, co by mě extra iritovalo, jenže pak to ztratilo i ten minimální spád, co tento film měl. Ani to není moc zábavné … Takže asi tak …