Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (225)

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Jedině Quentin umí z tak choulostivého tématu, jímž bezesporu otrokářství zejména na jihu USA bylo, udělat parádní podívanou zahalenou do kabátu z akce a humoru. Jak jinak označit hlavního hrdinu, než slovy přímo z filmu, tedy za tehdejšího "Niggalese". Opravdovej chlap, kterého žene vpřed touha po jeho milované a kdokoliv se mu připlete do cesty je nemilosrdně odstraněn a to s pořádnou dávkou kečupu okolo. Avšak i v slabší druhé půlce se lze pobavit perfektními dialogy pánů Dicapria a Waltze (volejme 3x sláva, že ho Quentin přivedl do světa velkého filmu). A hudební pozadí tohoto díla je mistrovské dílo.

plakát

Hunger Games (2012) 

Americký Battle royale. Vyvražďování adolescentů nemá šťávu a díky kameramanovi se syndromem třesavky i zbylé akční scény nijak nenadchnou. Extravagantnost lidí z Capitolu je taky až přehnaná, i když jako kontrast oproti chudému a zbídačenému Distriktu 12 se to dá pochopit. A samozřejmě by to nebyla taková zábava, kdyby se z této ošemetné situace nevyklubal zárodek romantiky okořeněný o zamilovaný trojuhelník. Naštěstí tato trojice nemá ve zvyku vystavovat na odiv vypracovanou postavu, výrazově neztvárňují pouze jeden tupý výraz a taky se na světle nelesknou jako diamant, což je činní sympatickými. V očekávání příštích dílů se kvalita s gradujícím finále může významně zlepšit či padnout na dno. Sérii jsem nečetl, tudíž se jedná o čistě filmový pocit...

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Na české poměry docela slušná komedie, která neurazí, pobaví a na nedělní večer k odreagování plně postačí. Romantik Kaiser potěšil a "stíhačka" Holubová je prostě vždy vynikající. Ale ten hodně idylický závěr tomu opravdu musím vytknout.

plakát

Brotherhood (2010) 

"Bratr nebo p.ča" No tak v tomhle případě bych ty pojmy nepoužil jako jednu z možností, ale seděli by na aktéry oba. Za stupidní nápady se holt platí. Ale film měl náboj, emoce šlapaly a nebyl by to americkej film, kdyby se na konci neobjevil někdo čestnej a spravedlivej.

plakát

Funny Games USA (2007) 

Syrové, hnusné, mrazící. Psychická šikana od dvou pubertálních maniaků, jež své oběti terorizují a oddělávají s ledovým klidem. Ale co ten WTF moment s ovladačem?! Vrácení času?! Opravdu?! Zklamání...

plakát

Vegas, Baby! (2011) 

Takhle blbej může být snad jen Nathan...

plakát

Warrior (2011) 

Emoce a zase jenom emoce. Úctyhodný filmařský počin, jež svým přesahem do studia lidské duše pozvedl zápasnický film na novou metu. Figthera zesměšnil a titul kultu Rockyho se otřásá v základech.