Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (8)

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Vynikající, Apokalypsa mě dostala už svým začátkem, kdy znějí Doorsy.Nevím, jak víc se rozepsat, tohle se musí vidět. Ale ne v neděli, když zrovna na nově nic nedávají. Je třeba si to vychutnat.

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Nejdříve jsem chtěl komentář odbýt něčím jako nádherný snímek, perfektní masky, dokonalá výprava, ale to prostě nejde. Takže...nečetl jsem si zdejší komentáře, abych náhodou nebyl o něco ochuzený, takže jsem čekal druhý Most do země Terabithia. Svým způsobem jsem se nespletl, ale...Tohle není koukání pro malé děti, pro těhotné ženy, pro útlocitné. Del Toro opět ukazuje, že umí a zvládá jak scénáře tak režii. Rozehrává příběh na dvou frontách, které mají stejný začátek a taky konec.Konec trošku krutější, než jaký po celou dobu tajně doufáte. Válečná mašinerie je zde ukázana jen komorně, tím spíše na diváka dopadne její krutost, která z lidí dělá hrdiny a z těch, co se cítili jako hrdinové, dělá trosky. Násilí ve scénách je stopnuto přesně v tom okamžiku, kdy přesně víte, co následuje a není tomu vyhnutí, na druhou stranu jej několikrát vidíte ve své nefalšované podobě a pak jako vysvobození příjde faun a nabídne vám útěk jinam. Proč jej nevyužít. Dlouho se mi nestalo, abych po skončení fimu seděl a koukal na titulky až do konce, ale tohle si prostě zaslouží delší vstřebání a tajně jsem doufal za nějaký dovětek po nich. Okamžitě se pro mne Faunův labyrint zařadil do top tenu filmů. 5 hvězdičkové hodnocení nestačí.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

První snímek, ve kterém se nám představuje Vetřelec. Ne moc, jen tak akorát, aby atmosféra zůstala hutná a divákovy nervy napnuté. Pocit, že je někde něco, máte od začátku filmu, kdy se prakticky nic neděje a napětí se jenom stupňuje. Skvělá práce režiséra, kameramana a v neposlední řadě H.R.Gigera, tvůrce monstra. Doporučuju sledovat v původním znění, dabing je sice kvalitní, ale občas je hlasitější než okolní zvuky.

Riddick: Kronika temna

Riddick: Kronika temna (2004)

Riddick se vrátil. Nechtěl, ale byl nucen. A během několika okamžiků zjišťuje, že všechno na čem mu záleželo, je pryč. To málo, co zbylo nakonec taky zmizí a on se stane tím, co vždycky nenáviděl. Krásné zakončení temné trilogie.

Tenká červená linie

Tenká červená linie (1998)

Nádherně naturalisticky stvárněna vélečná mašinerie, nepodstatost nednotlivých vojáků a vymytost zelených mozků. Obrovské množství "hollywoodských" hvězd se objeví v, pro ně, netradičních rolích.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Důstojné pokračování Vetřelce.Proti prvnímu dílu prakticky akční věc.Cameronovi se povedlo neustrnout v hororové atmosféře a rozhodl se představit alieny v plné kráse.Už se neděsíte neznámého jedince,ale obrovského množství.Výborné drsňáské dialogy a některé scény jsou nezapomenutelné! + doporučuju bonusy na divku a sledovat zásadně v původním znění.

Dogville

Dogville (2003)

Po zjištění, že v hlavní roli je Nicole Kidman, jsem se chtěl otočit na podpadku a oželet peníze za lístek. Dobře jsem udělal, že jsem zůstal. Pomalost děje, prefektně, až naivně černobílé charaktery, přímočarost, všechno tohle mi jinde vadí, tady je to jenom plus. Sice od první čtvrtiny tušíte, jak to celé dopadne, ale stejně dokoukáte. Ve finále jsem byl překvapený mírou brutality, odehrávající se na divadelním podiu.

Riddick: Temná hrozba

Riddick: Temná hrozba (2004)

Pro toho, kdo chce vědět. Pro ostatní zcela zvytečný krátkometrážní snímeček, zychycující Riddickovu cestu, odehrávající se mazi Černočernou tmou a Kronikama. Hlavní přínos je v objevení Thumbse. Spousta lidí tento filmeček odmítá příjmout, nesouhlasím s nima.