Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (7)

Z neoficiálních zdrojů

Z neoficiálních zdrojů (2010)

Romantické drama je založené na událostech, které nastaly v zákulisí i mimo soudní síň slavného jednání "Monkey Trial" z roku 1925. Charlese Andersona, talentovaného mladého reportéra, nebaví pracovat pro týdeník, který vlastnil jeho zesnulý otec. Navíc žije v malém neperspektivním městě. Sledování "Monkey Trial" je pro něj jedinečnou příležitostí, jak proniknout do novinářské extraligy. Charlesovi se podaří dostat se do středu "procesu století". To přinese problémy s jeho snoubenkou Rose a zároveň ho staví před morální kompromisy týkající se procesu.

Hunger Games

Hunger Games (2012)

Strhující příběh o obětavosti, přátelství a lásce situovaný do postapokalyptické Severní Ameriky je první z trilogie Hunger Games. Kdysi tvořilo zemi Panem třináct krajů, které všechny podléhaly kruté nadvládě Kapitolu. Pak se ale Třináctý kraj vzbouřil. Odpor však byl marný a Kapitol neposlušnost tvrdě potrestal. Jako trest a varování pro ostatní kraje jsou každoročně pořádány Hladové hry, slavná sportovní reality show. Vítěz získá vše. Slávu, bohatství a už nikdy nebude mít prázdný žaludek. Ovšem zbývajích dvacet tři soutěžících čeká pouze smrt. Hladové hry jsou o to krutější, že za soutěžící jsou vždy vybráni jedna dívka a jeden chlapec ve věku od dvanácti do osmnácti let.
Šestnáctiletá Katniss z Dvanáctého kraje se začíná bát o svou mladší sestru Prim. Ale šance, že by byla Prim vylosována je tak malá, že jí Katniss vůbec nepovažuje za možnou. A přesto se tak stane. V hrůze nad osudem své mladší dvanáctileté sestry Katniss se dobrovolně nabídne, že půjde místo ní.
Tak se Katniss spolu s chlapcem z Dvanáctého kraje poprvé dostává do Kapitolu, kde brzy s dalšími vybranými dětmi nastoupí do Arény smrti. Oporou je jí pouze opilý Haymitch, jediný přeživší her za Dvanáctý kraj. Svéhlavá Katniss kolem sebe rozpoutá kolotoč politických intrik a zároveň se snaží přežít v Aréně, která každým rokem přináší nové překážky, nové podmínky a nové pasti.

Popelka

Popelka (1989) (TV film)

Tradiční příběh o Popelce, která přišla o maminku a tak se její otec znovu oženil, nyní ožívá v modernějším podání. Popelka, která nemá nic jiného než lískový keř a holubník, kam ráda chodí, čelí útokům své macechy a zlých sester. Jednoho dne se ve vsi objeví oznámení, že princ pořádá ples. A jako dar od maminky, lískový keř přinese Popelce krásné šaty i kočár a Popelka se může vydat na ples.

Pohádky bratří Grimmů - Série 1

Pohádky bratří Grimmů - Série 1 (1987) (série)

Japonská dílna nám představí zdařilé zpracování pohádek bratří Grimmů. Mezi "klasickými" díly jako je Popelka, Bělinka a Růženka nebo Jeníček a Mařenka najdeme i méně známé pohádky jako například O protančených střevíčkách, Král Modrovous či Jasoň a Jasanka. Každý díl v sobě skrývá původní strašidelnost, která se postupem času z většiny děl bří Grimmů vytratila. Proto zaujme nejen děti ale i dospělé.

Advokáti

Advokáti (1997) (seriál)

Nové kauzy nás zavedou do advokátní firmy Donnell, Frutt a Young. Nejsou to však případy lehké a mnohdy hraničí s vnitřní morálkou. Je správné odsoudit člověka co zabil ze strachu? Je správné obhajovat drogového dealera? Je správné, aby soud nařídil matce i přes její zákaz císařský řez, protože dítě by jinak zemřelo? Na tyto otázky hledá odpověď cílevědomý Bobby Donnell, racionální Eugene Young, umíněná Ellenor Frutt, přátelský Jimmy Berluti, vytrvalá Lindsay Dole, nezkušená Rebecca Washington i nepřístupná prokurátorka Helen Gamble. Povedený seriál nás zavede do soudní síně mezi spleť vztahů a neobvyklých případů.

Malí létající medvídci

Malí létající medvídci (1992) (seriál)

Chorvatsko-kanadský animovaný seriál nám přináší příběh z hlubin lesa, kde žije skupinka malých létajících medvídků. Mezi hlavní postavy patří určitě modrý medvídek Kubík a jeho nejlepší kamarádka Týna. Všem medvídkům vládne moudrý medvěd Platon. Bohužel jejich idylický život komplikuje zlovolná lasička Raubíř a jeho věrný a hloupý nohsled Drmola. Ti nemají na práci nic lepšího, než nosit do lesa lidské výrobky a nástroje. Většinou však neví, jak je správně použít, a tak lesu škodí. Naštěstí se vždy objeví medvídci, kteří les zachrání. Raubíř se nevzdává a na pomoc mu přijde třeba had Šusta, pavouk Grizelda, či městská krysa Spike.
V mnoha dílech můžeme sledovat dobrodružství létajících medvídků Týny, Kubíka, Pomněnky, Jasmínky, Honzíka a Vlastíka . Naštěstí i oni mají přátele, na které se mohou obrátit. Ať už jde o moudrou sovu Barču, či pavouka Adélku, která ráda chytá radiový signál na své pavučiny. Seriál pro děti má silný environmentální podtext. Díky své formě je vhodný pro dospělé i děti.

Mluvit s rybami

Mluvit s rybami (2003)

Zdařilý britský dokument nás zavede mezi korálové útesy, kde se behavioristé Guy a Anita Chaumette pokusí dokázat, že ryby cítí doteky a užívají si je, dokáží spolupracovat i společně lovit. Postupně nás Guy seznámí s „rybími čističkami" - Stenorhynchus seticornisem, krevetou drsnou a krevetou Pedersonovou, které pravidelně očišťují rybí těla. Guy se je pokusí napodobit, aby ukázal, že si ryby neplavou jen pro očistu, ale že dokáží vnímat dotyky a mohou se jim líbit. Pro pohlazení a masáž si připlave třeba kanic pruhovaný, muréna, ropušnice i žralok.
Celý dokument provází krásná hudba, hlas propůjčila Anita Chaumette. „Mluvit s rybami" přináší nový pohled pod mořskou hladinu, který ryby představí jako cítící a inteligentní tvory.

Reklama