Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (2 060)

plakát

Chraň si svůj život (1991) 

Za mě velice zajímavá myšlenka a bylo by podle mě dost zajímavé, kdyby se jí i v dnešní době někdo chytil a trošku to "vytunil". Bavilo mě, jak Daniel zjišťoval, že má úplně jiné služby v hotelu než Julie, která je v jiném a také možnost jíst a nepřibrat - neboli největší sen mnoha žen :D Celou dobu jsem si říkala, co je vlastně cílem toho soudu - máš ho vyhrát či prohrát? Protože přeci si pak nebudeš nic pamatovat, tak není to jedno? Film ve mě zanechal plno otázek, ale spíš v tom pozitivním smyslu ;)

plakát

Navždy spolu (2012) 

Tento film jsem měla stažený asi 8 let...a pak jedno sobotní deštivé dopoledne na něj došlo...No, lákalo mě to hlavně tou úvodní fotkou a nevěděla jsem, co za tím je...První část filmu byla fajn, ale postupem času mě to nějak přestalo bavit a bylo mi vlastně jedno, jak to dopadne :D Dvojice McAdams a Tatum mi k sobě nějak nepasovala - spíš jsem si tam představovala jiné páry a nebylo to pro mě cca od půlky příliš uvěřitelné..Ale myslím si, že plno mladých holek z toho budou těžit ještě mnoho dní ;)

plakát

Na křídlech slávy (1990) 

Velice zajímavý námět s hodně pro mě zamýšlivými situacemi a budoucností...Neznám nic obdobného a popravdě - kdo může říct, že to tak není? ;) Na mladého Firtha se hezky dívá - byl to fakt fešák ;) Celý ten film má velice zvláštní atmosféru a říkala jsem si, že je to děsivé, ale na druhou stranu ohromně zajímavé...

plakát

Americká fikce (2023) 

Já vlastně dost nevím, jak se k tomu filmu vyjádřit. Nejsem černoch. Nemám ráda davové psychózy a "stádo" co jednotně něco hlásá..a to je to, co se ve mě při reakci převážně "bílého světa" ozývalo...Ten film je jinak obsazením, výpravou a upřímností ruku v ruce s otevřeností velmi fajn. Wright je super a zanechalo to ve mě něco, co nedokážu popsat - ale spíš to jsou pozitivní pocity :)

plakát

Někdo klepe na dveře (2023) 

Co ten člověk musí mít v hlavě, aby vytvářel takové filmy? :D A teď nemyslím nějak zle - naopak - sem s nimi víc a víc :D Narovinu měla jsem v hlavě plno scénářů proč tam jsou, co se stane, jaká je "pravda" apod...Šílenost! Ale skvělá :) Malé množství postav, malý prostor, konec světa, nějaká ta krev a mnoho strachu nejistoty...Pořád jsem si jen na konci říkala co přijde dál...Kde je ten zádrhel...Nějak mi to na Shyamalana nesedí - ten konec ;)

plakát

Expres foto (2002) 

Je to pomalé, ale nijak otravené. Je to smutné, až depresivní. Je to ale naprosto epesní a Williams je v tom skvělý. Ten příběh je tak snadný a zároveň poukazuje na to, co se třeba děje kolem nás, ale my o tom ani nevíme...A není se čemu divit - kolem nás je tolik lidí...Souhlasím s komentářem Djkoma, ale má očekávání byla žádná ;)

plakát

Druhá nebo první (1998) 

Mám pocit, že ten film začnete více vnímat postupem let či vlivem zkušeností, které v životě získáte...Protože vím, že jsem ten film viděla jako malá a pohlížím na něj teď úplně jinak než v mládí..A rozumím tomu. Je tam skvělé obsazení - co si budem - Harris a jeho charisma přestože má na hlavě méně vlasů ;) To je něco, co je pro mnoho lidí nepochopitelné ;) Krásná Roberts a silně dominantní a silná Sarandon...Trojice, kterou doplňují dvě děti...Je to až někdy moc idylické, ale zase to obsahuje plno běžných životních situací...Podle mě se u toho filmu buď pozvracíte a nebo si ho s radostí za pár let pustíte znovu :)

plakát

Dárek z lásky (2004) 

Proč? :D Zcela zbytečný film, při kterém se alespoň nostalgicky dá koukat na Walkera a nádhernou Cruz...

plakát

Whitney (2015) (TV film) 

Já vám nějak nevím...raději aby tento film nevznikl. Každopádně jsem viděla již 2 filmy o Whitney a zajímají mě 2 věci: kde a jak se tedy dostala k těm drogám? - přišel s tím Brown či nikoliv? A jaký byl opravdu Brown? To je to, co mi z toho vylézá a závěrem - nechtěla bych být v jeho kůži...Protože že zemře jeho žena a pak i jeho dcera....

plakát

Nebožtíci přejí lásce (1972) 

Film jsem měla několik let na seznamu ale ne a ne si ho pustit...Je to taková ta "svižná, romantická, komedie", kdy dost máte v hlavě předvídatelný závěr, který i tu nastal...Nicméně pro mě to není vlastně příjemné ze dvou důvodů - nemám ráda italské prostředí. Celkově italský život, jídlo, projevy - to není něco, co mi přirostlo k srdci a za druhé - vlastně nesouhlasím s tím, co se tam "vybudovalo" a jak to bude pokračovat dál.