Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (95)

plakát

Amadeus (1984) 

Pěkná mystifikace.

plakát

Údolí včel (1967) 

Nejprve zhlédnuto bez úvodních pěti minut. Chyba. Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí, nedocení stylizaci a zbytečně se rozčiluje v domnění, že jde o nějaké vykreslení „středověku“ (víceméně blíže neurčeného). Soudí tak například z hudby, jak podmanivé, tak zavádějící. A ono je tu přitom zcela osobní drama Armina, resp. obou mužů (u Ondřeje opomíjeně „rodinné“!), „které rozdělují neslučitelné vášně“ (tak trefně poznamenává jinak prvoplánová anotace z Mezipater 2011). Jakkoli málo prokreslené a natočené myslím méně virtuosně, než se – zjevně – obvykle soudí.

plakát

Sbohem Berlíne (2011) (TV film) 

(Mimochodem, z Hitlerova Německa mě zákonitě příliš nemrazilo.)

plakát

Pozor, vizita! (1981) 

(Na okraj – doba a (možná nejen) její zdravotnictví z toho odpuzuje nejen vizuálně, pro což jsem si ten film kdysi zapamatoval, ale i méně okatě otřesnou likvidací soukromí. Straníš se kolektivu? Smutný případ. Stejně si tě rozeberem. Jo, a jak jsme tehdy v šestadvacátém šli pod zem, nebylo pomalu co do huby..)

plakát

Křižník Potěmkin (1925) 

No není to krásné, moci se na chvíli oddat bezostyšným interpretačním zkratkám a odzbrojující prvoplánovosti? Anebo sovpornu, по вкусу.

plakát

Na křídlech slávy (1990) 

Zážitek trochu jako Jed, tak snad se nepletu. Ještě by to chtělo vidět někdy první půlhodinu.

plakát

Visions of Europe (2004) 

Prolog – Proč mně u Tarra ošklivost ani dlouhým snímáním nezkrásní?