Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Oblíbení herci (10)

Will Smith

Rodený zabávač, rapová a v súčasnosti už aj filmová hviezda Will Smith sa začal venovať hudbe už ako 12 ročný, keď sa dal dokopy s Jazzy Jefom - jeho budúcim hudobným partnerom. O osem rokov neskôr zožal hneď ich prvý album He's the DJ, I'm the Rapper obrovský úspech a bol ocenený Grammy. Smith, pochádzajúci zo strednej vrstvy, sa tak stal už vo svojich dvadsiatich rokoch milionárom. Vďaka ambíciám, ktoré ho poháňali neustále dopredu sa rozhodol vtrhnúť aj do světa filmového šoubiznisu.

Arnold Schwarzenegger

Akční hrdina a nejlépe placený herec v Hollywoodu Arnold Schwarzenegger se narodil 30. července 1947 v Thalu v Rakousku v chudých poměrech. Se svou rodinou žil ve tři sta let starém činžáku, kde neměli elektřinu, ústřední topení ani vodovod. Arnold tak se svým bratrem museli vodu nosit z fontány vzdálené 150 m. Již od mládí se věnoval po vzoru svého otce sportu nejdříve fotbalu, pak atletice a nakonec se rozhodl pro kulturistiku.

Nicolas Cage

Jen málokterá hvězda je tak podivná jako on, jen málokterá je tak všestranná jako on a snad zatím téměř žádná nedokázala spojit image akčního hrdiny s charakterním herectvím na oscarové úrovni. Takový je Nicolas Cage (původním jménem Nicholas Kim Coppola), herec rozdělující diváky na dvě nesmiřitelné skupiny, kterého milují režiséři a stěžují si na něho jeho herečtí kolegové (asi pro jeho velkou lásku k improvizaci, díky které ho právě režiséři tak moc obdivují a obsazují do svých filmů).

Sylvester Stallone

Boli to postavy Johna Ramba a Rockyho Balbou, ktoré zo svalnatého Stalloneho spravili filmovú hviezdu. Kým sa však dostal k týmto dvom rolám, jeho život nebol zrovna prechádzkou ružovou záhradou. Tohto talianskeho emigranta do New Yorku stretla smola už vo chvíly narodenia, kedy mu kvôli malej nehode znecitlivelo líce a časť jazyka . Tento handicap mu po dlhé roky spôsoboval trápenie a problémy medzi spolužiakmi. Rodičia Sylvestra a jeho brata Franka boli v neustálych manželských rozporoch a svojim deťom nevenovali príliš veľa pozornosti. Keď mal Sylvester 11 rokov, tak sa rozviedli a on zostal v otcovej opatere. Pre získanie jeho pozornosti robil všetko možné, či už dobré alebo zlé, za čo bol neraz vylúčený zo školy.

Louis de Funès

Ačkoli se to může zdát zvláštní, od doby, co se jeden z největších francouzských komiků Louis de Funès rozhodl pro dráhu herce, do doby, kdy mu byla svěřena hlavní role v jeho prvním slavném filmu, uplynulo více než třicet let a více než sto filmů, ve kterých hrál opravdu malé role. Jeho nevšední komický talent byl v podstatě objeven až v jeho padesáti letech. Role ve filmu ČETNÍK ZE SAINT TROPEZ znamenala průlom, otevřela cestu jedné z nejznámějších francouzských filmových sérií, udělala z něj na přelomu šedesátých a sedmdesátých let jednoho z nejoblíbenějších francouzských komiků.

Bruce Willis

Základná vojenská služba odviedla zvárača Davida Willisa do Nemecka, kde spoznal Marlene, počas vojenčiny sa im narodil malý macík Brucík a o dva roky odišli do USA. Z Brucíka vyrástol Bruce Willis, ktorý si aj do „20 miliónových časov“ zachoval nadhľad, na čom má vplyv aj to, že sa nikdy nebál robiť „normálne“ roboty (SBS-ka, pumpár, šofér kamiónu, automechanik). S hraním začal aj preto, aby sa odnaučil koktať. Musel si preskákať mnohé divadlá a reklamy, aby sa dostal k seriálu MOONLIGHTING o detektívnej firme, kde ako David Addison viedol vojny s Cybil Shepherdovou a odmenou mu bola Emmy a Zlatý glóbus. Aj keď hral už pred SCHÔDZKOU NA SLEPO, za jeho debut býva považovaná až práve táto romantická komédia Blakea Edwardsa o Kim Basingerovej, ktorá sa nesmela opiť, inak stvárala príšerné veci.

Tom Hanks

Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo pouhých pět let. Na střední škole se věnoval sportu a chtěl se stát kosmonautem. Nakonec ale objevil herectví. Své komediální nadání zužitkoval už na prknech školního divadla, kde také začal sbírat svá první ocenění. Jeho kroky posléze vedly přes Chabotskou univerzitu na Kalifornskou státní univerzitu v Scramentu, kde potkal svou první manželku Samanthu Lewes, s níž má syna Colina (který se také stal hercem) a dceru Elizabeth. Při natáčení filmu VOLUNTEERS se seznámil s Ritou Wilson, která se nakonec v roce 1988 stala jeho druhou ženou. Mají spolu dvě děti.

Matt LeBlanc

Matt LeBlanc narozen 25. července roku 1967 v Newtonu ve státě Massachusetts se kdysi vůbec nezajímal o herectví. Měl slabost pro motorky. První motorku dostal již v osmi letech. Po účasti ve spoustě amatérských soutěží si uvědomil, že mu motorky mohou zajistit slibnou kariéru. Ale Mattova máma se o něj bála a tak jeho sen ztroskotal. Tak se tedy zaměřil na stolařinu a snažil se ji spojit se svou láskou k umění.

Vladimír Menšík

"Humor je vážná věc. Jakákoliv tvořivá práce se neobejde bez vnitřní pohody tvůrce. Radost a utrpení je možné v umění zúročit jenom tehdy, když je do hloubky zažité. Jsou sice v životě člověka události a situace nad jeho síly, ale častěji nás trápí a rozdrobují rozličné malichernosti, kterým připisujeme větší význam , než ve skutečnosti mají. Schopnost uchovat si vnitřní pohodu spočívá v tom, najít věcem pravé místo v žebříčku hodnot a věnovat se podstatnému. Populární může být na čas i diletant, zatímco dobrý herec někdy zůstává na okraji diváckého i odborného zájmu. Lidovost je v pravdivosti a ani humor není humorem bez lidskosti a laskavosti.“ - Z knihy V. Menšíka Stromeček mého veselého života.

Anthony Hopkins

Anthony Hopkins se narodil v Jižním Walesu ve Velké Británii v roce 1937. Ačkoli se herectví začal věnovat již v 60. letech, dlouho byl znám spíše jen omezenému okruhu návštěvníků londýnského National Theatre (členem 1966-73). Zde hrál často v režii Laurence Oliviera hlavní role především v shakespearovských dramatech. V roce 1967 zaskočil za samotného mistra, když ten musel náhle do nemocnice s akutním zánětem slepého střeva. Ačkoli Olivier v roli exceloval, Hopkins ho dokázal zastoupit více než obstojně. Ve svých pamětech Olivier píše: „Zaskakoval za mě nový mladý herec, zřejmě výjimečně nadaný, Anthony Hopkins, a z role Edgara si odnesl vavříny.“