Na český poměry překvapivě originální, svěží a kvalitní film. Divák sleduje příběh očima malé Terezky, která žije ve svém dětském světě, na všechno nahlíží po svém a zdaleka všemu nerozumí. A tak když třeba rodiče řeší něco důležitého, divák se kolikrát nedozví rozuzlení, protože Terezku to nijak nezajímá. V tomhle je film velmi originální, jen postupně se divák, společně s Terezkou, dozvídá, že se asi něco děje. Terezka si myslí, že ji maminku vyměnili mimozemšťani, zatímco divák ví, že se schyluje k dramatickému rodinnému zvratu. Poslední třetina filmu je sice velice slušně natočená, nicméně vyznívá lehce nepravděpodobně a násilná snaha o happyend je až otravná. I tak se každopádně jedná o film, kterej stojí za zkouknutí a na další počin Marii Procházkové jsem hodně zvědavej.
Jedna z mnoha neškodných volovin, kterými nás americká kinematografie neustále oblažuje. Takovejhle předvídatelnej a notně hloupej příběh ale amíci natočit většinou uměj, takže ač se jedná vyloženě o oddechovku, která ničím nijak nevybočuje z průměru, koukat se na to dá. I když především díky sympatickýmu hereckýmu obsazení.
Na originál to samozřejmě nemá, ale určitě se nejedná o špatnej film. Zvlášť když v poslední době remaky klasickejch filmů dopadaj tak, jak dopadaj. Blbě. Tvůrci se film pozvolna snaží dovést přesně tam, kde kdysi Carpenter začal a jejich snaha vyznívá docela sympaticky a nekřečovitě. Samotné zpracování je mírně nadprůměrné, režisér se celkem úspěšně snaží do filmu nacpat promrzlou atmosféru, některé scény a i celé pasáže maj velmi dobrý šmrnc, ale film sráží do kolen trochu křečovitě zvládnutá akce, která film bohužel brzdí a to ji ve filmu ani moc není. Triky jsou fajn, hudba taky a hlavní roli místo sympaťáka Kurta Russella obsadila trochu míň sympatická, ale o to pohlednější Mary Elizabeth Winsteadová, což za zápor rozhodně nepovažuju. Moc nechybělo a hodnotil jsem o jednu hvězdičku líp.
Poprvé jsem to viděl někdy před dvaceti lety a film mě připadal trapnej a dementní. Teď jsem na to kouknul znova (asi hlavně díky místnímu docela vysokýmu hodnocení, jestli jsem třeba tenkrát nebyl ve formě nebo tak...) a bohužel film je uplně stejně dementní jako kdysi.
Zvláštní film. Nicole Kidmanové odvádí tradičně kvalitní výkon, Robert Downey je chlupatej jak medvědí prdel a ostatní nestojej za řeč. Režisér se taky moc nevytáh, celý to na mě působí jako pokus o umění, kterej se moc nepovedl. Škoda, potenciál tady byl.
Velmi příjemné překvapení. Romanťák, který je, hlavně v první polovině, obohacen o několik opravdu vtipných scén, že jsem se nahlas smál, až řehtal. Druhá půlka je už tradiční romanťák, ale filmu to na kvalitě nijak neubírá. Jeff Daniels mě v roli svéráznýho bručouna velmi mile překvapil.
Na mě film působí jako jedno velké herecké cvičení, občas proložené jakýmsi nepříliš povedeným pokusem o akci odehrávající se kdesi v Avghánistánu. Herci každopádně odvedli velmi dobrou práci, dialogy které vedou maj hlavu a patu a díky tomu se filmem táhne neustálé napětí. Ale že by byl film ňákou velkou událostí, to zase ne.
Co na tom šmarja všichni viděj? Pomalu odvyprávěnej film kterýmu čouhá sláma z bot, kterej mě svojí očividnou a lacinou snahou o asi "umění" nebo co, velmi otrávil.
Jedna z mnoha rodinných komedií, která zmizí v propadlišti dějin. Trocha humoru, trocha trapasu, přihlouplej scénář... prostě běžnej americkej sotvaprůměr. Nebejt Kevina Jamese a Rosario Dawsonové v hlavních rolích, byly by to slaboučký dvě hvězdičky.
Pokud si divák nechá vycucnout mozek, bude se bavit. Je to neskutečná snůška nesmyslů, které jsou tak debilní, že se tomu buď musíte smát, nebo to prostě nedokoukat. Já to dokoukal a "bavil" jsem se královsky, ovšem na účet režiséra, scénáristy, herců... Přitom vyloženě nuda to není, ale ten scénář... Některý scény opravdu nemaj chybu, korunu tomu nasazuje nasranej, jednorukej černoch (druhou ruku mu před pár minutami šmiknul žralok), kterej se s kopím v ruce sápe do vody, vykřikujíc, že se tomu žraloku pomstí a - tyvole to je náhoda - zrovna jeden plave kolem! No a aby toho nebylo málo, on ho fakt sejme!!! To mě poser co proboha ten scénárista hulil, to snad ani nechci vědět. Tragédie. Herci jsou do jednoho uplně o hovně. Ovšem Sara Paxtonová je... ehm... k nakousnutí :-)
Nemám rád Rowana Atkinsona když ve filmu mluví. Pokud jen dělá ksichty tak nemá chybu, ale jak otevře hubu je to v prdeli. Což je přesně tenhle případ. Film působí těžkopádným dojmem, bohužel ani není moc vtipnej a chvílema to je dokonce taková nuda, až by jeden brečel. Sice se pár světlých okamžiků najde, ale jsou to jen občasné záchvěvy, který film rozhodně nezachráněj. Stejně (ne)povedenej film jako byl první díl.
Jsem z toho trochu rozpolcenej. Famózní okamžiky plné nekorektního humoru jsou bohužel mohutně prokládány nudnou vatou, která film hlavně v druhé polovině neúměrně natahuje. Škoda, protože některý okamžiky jsou opravdu nezapomenutelný (třeba hned úvodní scéna je pro mě "legendární" už teď).
Apokalyptickej svět vypadá ve filmu dobře, akční scény ujdou, ale jinak je film spíš mdlá podívaná, prokládaná občasnou originalitou. Třetí hvězdička spíše za snahu a odvahu.
Co se týká odlehčených oddechovek, je tohle jeden z těch lepších filmů. Sice je to blbina jak vyšitá, ale obsahuje dostatek humoru i sympatických postav (plus ujetou Sigourney Weaverovou a ještě ujetějšího Steve Martina), takže film plní účel a já nemám potřebu kritizovat.
Důvody proč se na film podívat jsou tři: výborná hudba, Československý reálie a Vít Olmer, kterej dostal překvapivě velkou roli. Jinak mě film velmi zklamal, jen občasné detaily zaujaly, ale jako celek je to nuda.
Hromada klišé (se kterými ovšem režisér žongluje velmi pěkně) a v závěru až nechutné přeslazenosti. Ale budiž, film neurazí, natočen je docela svižně a jako záplata na nudné odpoledne se hodí výborně.
Úvodních řekněme třicet minut je docela fajn, má to atmosféru a navíc řeka v barvě krve má něco do sebe. Pak jsem to měl vypnout a táhnout spát, páč od té doby se film utápí v těžkotonážní nudě. Sračka.
Tentokrát Judd Apatow do filmu nacpal trochu víc dramatu, než v jeho předchozích filmech. Nicméně humoru je ve filmu jako obvykle dost, stejně tak je ve filmu tradičně hromada sprosťáren. Judd Apatow se jako režisér pořád zlepšuje, zdánlivě běžný scény mají v jeho podání čím dál větší šmrnc a kvalitu. Na druhou stranu pořád do svých filmů cpe i scény, které by tam být nemusely a tím neúměrně a zbytečně svoje filmy natahuje.
Zpočátku komedie, posléze romanťák. První polovina filmu je výborná a v podstatě bezchybná. Film má šmrnc, spád a je velmi zábavnou záležitostí. S druhou polovinou už to tak slavné není. Za prvé v jedné scéně Dylan řekne něco, co má za následek ono klasické rozhádání se ideálního páru, aby se pak mohlo velmi romanticky smiřovat. Ale jeho motivaci k takovým žvástům jsem nepochopil, tudíž to hodně smrdí scénáristickou svévolí. Za druhé finální romantická scéna mě připadala trochu přehnaná. Trochu víc. Ale jinak je film výbornou komedií s extrémně sympatickým hereckým obsazením, což je ohromnej klad tohohle filmu. Justin Timberlake je ještě spíš jen ucházející (ale každopádně sympaťák), ale Mila Kunisová je famózně střelená a jedním slovem výborná. Stejně tak některé vedlejší role jsou bezchybné, hlavně Woody Harrelson a Patricia Clarksonová. Což je pro mě velké překvapení, protože nikoho z těhle čtyř jsem nikdy moc nemusel.
Začátek filmu působí trošku úsměvným dojmem (pár scénáristických lapsů), navíc je celý úvod trochu zdlouhavý, tudíž nudný. Ale od scény kdy opičáci loví lidi se film stává zajímavějším a zajímavějším. Poprávu klasika tenhle film.
Telenovela, čili prostoduchá hloupost postrádající šarm i šmrnc, plná odpudivě vlezdoprdelních scén. Jesse Metcalfe je doslova tragickej, stejně tak Shriya Saranová. Nicméně jí to ohromně sluší, což je tím pádem jedinej důvod, proč s tímhle skvostem ztrácet čas.
Velká škoda, že je film neúměrně natahován, hned několik scén je uplně zbytečných. Ale jinak je to film vtipnej, romantickej a sprostou mluvou prošpikovanej. Funguje to.
Úsměvnej film a to na všech frontách. Velmi předvídatelnej, plnej blbostí a nelogičností, ale zároveň je to vše lehce ztravitelné a skoro bez problému koukatelné. Kdo od toho nic nečeká (jako já), možná se i občas pobaví.
Romanťák o lidech "dříve narozených" může klidně nabídnout mnohem víc, než uječený romanťáky o teenagerech. Zvlášť když sympatický postavy hrajou sympatičtí (a velmi schopní) herci. Žádné veledílo, ale každopádně příjemnej film.
Svižně odvyprávěnej film, který ale neoplývá velkým množstvím akčních scén, s dobrou hudbou, výborným Benem Fosterem a tradičně prkenným (ale sympatickým) Jasonem Stathamem. Simon West je rutinér, tři hvězdičky s odřenýma ušima.
Jim Carrey v komedii, ve které nepředvádí ty svoje zběsilý tlamoksichty, ale tváří se skoro normálně. Vcelku pohodová komedie u které jsem se sice nijak neřehtal, ale tak nějak neustále usmíval.
Kdopak by se vlka bál (2008)
Father of Invention (2010)
Věc: Počátek (2011)
Temná voda (2002)
Atmosféra se filmu upřít nedá, stejně tak příjemně mrazivejch asi tak patnáct minut na konci filmu, ale film to z průměru bohužel nevytáhne.
Špióni jako my (1985)
Diane Arbus: Příběh jedné obsese (2006)
O smyslu života (2009)
Hrdinové a zbabělci (2007)
Drive (2011)
Ošetřovatel (2011)
Noc žraloka 3D (2011)
Johnny English se vrací (2011)
Pomáhat a chránit (2011)
Číslo 9 (2009)
Baby Máma (2008)
Kráska mezi muži (TV film) (2010)
Hilary to sluší, takže jsem u toho překvapivě vydržel celých deset minut, ale dál to fakt nešlo. Sračka.
Most u Remagenu (1969)
Akeelah (2006)
Krvavá sklizeň (2007)
Komici (2009)
Kamarád taky rád (2011)
Planeta opic (1968)
Láska na druhém konci (2008)
40 let panic (2005)
Ledová apokalypsa (TV film) (2011)
Nevěrně tvá (1984)
Zápletka je postavená na hodně blbým nedorozumění, ale je ní naroubováno několik opravdu dobrých hlodů.
Poslední čas na lásku (2008)
Mechanik zabiják (2011)
Muž z vlaku (2002)
Důležitě se tvářící film, který občas velice slušně boduje v jednotlivostech, ale jako celek je to těžká nuda.
Pro jedno kousnutí (1985)