Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (45)

plakát

Barb Wire (1996) odpad!

Naprosto dokonálé ,,Céčko'' , které balancuje na pomezí odpadu a 5* , smutné je jen to, že je to nejspíš myšleno vážně, proto se přikláním k odpadu.. ale Pamela ve své nejlepší formě, na to se koukat dá :-)

plakát

Fanoušci (2009) 

3* - skutečná kvalita filmu , 5* - porce nostalgie a láska k SW = 4*

plakát

Ben X (2007) 

Po dlouhé době mě nějaký film opravdu dostal.Po dokoukání nastal ,,knedlík v krku'' a civění do prázdna identicky jako po Requiem za sen. Nápadité zpracování, které prolíná virtuální a skutečnou realitu jen přihodilo pod kotel originalitě.Neříkám, že Ben X zapůsobí na každého, ale mě spolehlivě dostal. Ještě dlouho budu vzpomínat na nejtěžší ,,quest'' jeho života.. quest na jehož konci je svoboda, relativně normální život a hlavně LÁSKA...

plakát

Nájemník (1976) 

Nájemník aneb jak se z ušlápnutého slušnáčka stane paranoidní schizofrenik. Polanskiho mám prostě rád , a tady se projevil i jako dost kvalitní herec. Zlatá 70. léta, kde se atmosféra strachu budovala podivným chováním charakterů, muzikou a sázkou na přirozernou inteligenci diváka a ne hektolitry krve a lítajícími kusy masa jako dnes(viz. nové díly SAW apod.) Pár věcí mi tu sice nesedělo (anglicky mluvící Paříž, o chloupek více šílenější finále než bylo třeba), ale kladné stránky to stejně s přehledem převáží.

plakát

Casino Royale (2006) 

Hodně stylová jízda! Střídání lokací, honičky na všechny způsoby , poker, Bondovy hlášky. Bond is back! Proti Craigovi se mi Brosnan ted' zdá jako obyčejný šumař.Hodně silné 4*.

plakát

Marie Antoinetta (2006) 

Tak tohle bylo něco docela jiného než předchozí film téhle režisérky(ikdyž motiv člověka v cizím prostředí , kde mu nikdo nerozumí je vlastně podobný).Ale je vidět' , že Coppola umí..navození atmosféry rozmarného francouzského dvora na konci 18. století se jí vskutku povedlo.Obsazení roztomilé Kirsten Dunst se též zdá jako št'astná volba.Co dodat na závěr?Snad jen, že se tiše těším na další film téhle dost nadějné režisérky.

plakát

Strážci vesmíru (1993) (seriál) 

Strážci těžili výhradně z toho že jejich cílová skupina byla 0-9 let.Byly to spolu s pokémony hrdinové mého ranného dětství tak proč nedat hvězdičku :-D (za morfování , Lorda Zeda a podobné zvrhlosti )

plakát

Six Figures Getting Sick (1966) (studentský film) 

Nebudu se tady pokoušet o nějaké pseudo-intelektuální analýzy skrytých významů Lynchovy prvotiny.Tohodle šílence totiž při mém věku a stupni poznání prostě nejsem schopný v plném rozsahu pochopit(zatím).3* za dobré audio-vizuální zpracování(na svou dobu a na nízký rozpočet) a za Lynchovskou ,,čirou depresi'' , která by se dala z jeho děl ždímat.

plakát

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006) 

Vrchol trapnosti a ubohosti.Všechny vtipy těží z Boratovy 100% umělé debility.Já opravdu nejsem fanoušek záchodového a gay humoru.30% dám za židy a šílence v kostele.Asi neumím číst mezi řádky jak píše Lima, ale mě se to prostě nelíbilo.Za celý film sem se ani jednou pořádně nezasmál... párkrát mi cukly koutky, ale to je vše.U většiny scén jsem spíš kroutil hlavou.

plakát

Východní přísliby (2007) 

Cronenbergova syrová mafiánská žánrovka pro labužníky.Film přesně podle mého gusta, vše je jak má být... ruští mafiáni pijí jenom to co hoří :-) , bez mrknutí oka se zbavují nepřátel, přízvuk herců je dost vypiplaný.Jednoduchá zápletka vůbec neškodí, naopak díky ní má film spád.Některé scény se mi vryjí do paměti na dlouho- stylová bitka v sauně, drsná úvodní scéna , pomsta před stadionem ala ,,To je za bratra'' , Mortensenovo křtení na člena vory..Hudba je též perfektní, pro mě není co řešit - 5*