Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 167)

plakát

Znovu po smrti (1991) 

Nejzajímavější mi přišlo, že Kenneth v designu Romana vypadá jako Jean Marais. /// Duchařina, lekačky a Hitchcock nejsou zrovna můj šálek čaje, ale na ústřední dvojici jsem se ráda podívala. Ale ten scénář, zápletka, otázka kdo je teda kdo... trošku ujeté 🤷

plakát

Vyjednavač (1998) 

Devadesátky z toho čouhaj na sto honů. Ale ujde to, přiměřeně napínavý, přiměřeně ujetý.

plakát

Bedřich Smetana: Prodaná nevěsta (2024) (divadelní záznam) 

Sledovala jsem bedlivě a prakticky nespustila oko z obrazovky, protože to bylo nečekaně zajímavé. První dějství jsem se bavila u drobných zábavných scének zkoušky a boje o titulní roli. Druhé dějství jako paralela vesnice a paneláku bylo přesným přepisem tehdejšího do dnešních reálií. A třetí dějství ve víceméně tradičních kostýmech, ale celé v odstínech bílé, místy na černém pozadí, bylo dechberoucí. Výtečná scéna s opicemi a na to navazující groteska principála s Vaškem a jejich neobratnými pohyby na trampolíně. No a operně absurdní finále se dvěma Mařenkami. Za mě spokojenost.

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Cesta ke světlu (2024) (epizoda) 

tak Kotkovu postavu mi vysvětlili svižně ... nu což, díky za to, evidentně to byl pán příliš inteligentní na to, aby se stal sériovým vrahem, co s ním potom v seriálu. Tak aspoń v tomto díle je tím rámujícím případem on. /// Jak lehce Láďa sundaval holky k zemi a ubíral jim kyslkík, tak těžko přijímal vlastní osud. A pan Markovič to odnesl infarktem ... prvním, ale zřejmě ne posledním.

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Chyba systému (2024) (epizoda) 

výlet na Slovensko ... neuvěřitelný, jak tam jeli všichni pohromadě namačkaný. Slovenská chlastačka, jo tak to přesně bývalo, když byla služebka na Slovesko, střídali se pravidleně v tom, kdo řídí tam a kdo zpět, aby mohli spravedlivě pochlastat. Láďa je blbej a chytrej zároveň, a P. Uhlík ho ztvárňuje bravurně. Jak proškolil Slováka v místopise :D.

plakát

Keoma (1976) 

to byly doby, kdy ještě mohl Franco Nero hrát indiánského míšence. Dnes už by mu to nedovolili.

plakát

Nevinné lži - Chromozom (2013) (epizoda) 

V zásadě zajímavý příběh, ale ... něco mi tam hodně neladilo. Základní koncepci, jak počnou dvě lesby dítě, si dovedu představit i s tím gaučem a baterkou, byť je to teda trochu ujetý, ale že se dlouhodobě ve své orientaci zakotvená lesba vyspí s chlapem při jen trochu prudším emočním hnutí, to si představit nedokážu. Jinak já lesba nejsem, tak nevím, jak to maj, třeba mi prostě jen chybí představivost.

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Rodinná záležitost (2024) (epizoda) 

Konečně ta mrazivě sevřená atmosféra malinko polevila. Ale jen malinko, pro ten rámující případ s dětmi a jejich opravdu šíleným otcem je děsivý slabé slovo. Drobné detaily reálných fotek z odjezdu z nádraží a kreslené přáníčko hezké dovolené .... hezky zakomponované do seriálu. Co bude dál? Schválně jsem si dopředu nic nehledala, nečetla, abych byla dostatečně překvapená. Tak jsem tu napnutá jak kšandy a čekám na pátek. /// Jo ještě jeden detail - kdyby mělo být pokračování, chtěla bych, aby bylo o postavě, co hraje Kotek. Je strašidelný i když jen tak sedí u stolu a povídá.