Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (102)

plakát

Air Force One (1997) 

pane prezidente! pane prezidente! pan prezident hrdina číslo amerika, jemuž do kulek skáčou agenti v F16kách a eště bych zapomněl medaile za hrdintství z vietnamu. blábol blaf AMERIKA, pane prezidente.

plakát

Anděl Páně (2005) 

konečně zas jedna česká povedená (nejen) vánoční pohádka. po všech těch troškových odpadcích opradu příjemný zážitek

plakát

Andělská extáze (1972) 

když už nic, tak po obrazové stránce tento snímek vyniká vysoko nad průměr. dostatečně bizarní syžet s jemně filosofickým nádechem drží krok, ale kamera je jednoznačně vedoucím nositelem umělecké hodnoty filmu. freejazzový hudební podklad pak jen umocňuje lehce nejistou atmosféru

plakát

Babel (2006) 

silné jak ranní kafe, leč až okatě umělé. ponechám stranou hodnocení autorových názorů na roli USA ve světové politice, i když to vyznívá jako litemotiv celého snímku. znovu se osvědčilo, že iňárittu umí rozezvučet ve správnou chvíli ty správné struny a poskládat tak jedinečný filmový příběh, ale jak sem už řekl, umělý konstrukt z toho vyčuhuje až moc na to, aby průměrného diváka nerušilo. školácky přehrávající brad pitt je už jenom třešničkou na dortu výtek, které k tomuto snímku mám. i přes to je to velmi podařený film, který vzhledem ke své stopáži, ani chvilku nenudí.

plakát

Babí léto (2001) 

film na pět hvězdiček. když mu je ale chci dát, probleskávají mi hlavou reminiscence na klišovité momenty a schematicky řešené situace, což způsobuje, že scénář jinak vynikajícímu filmu zbytečně kazí výborné skóre.

plakát

Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987) 

nekompromisní píčovina (promiňte ten výraz, ale zde je naprosto na místě). úchylný scénář, strašné ozvučení, special efekty by děti z mateřské školky zvládli o 200% líp, herecké výkony taktéž na úrovni vánočních besídek chovanců nějakého ústavu, jenom kamera a střih udržují tempo tak, aby se na to dalo dívat. bohužel i přes všechny tyto kvality výsledek působí dost odfláknutě (a to očividně rozpočet nebyl zas tak malý).

plakát

Balada o Cable Hogueovi (1970) 

úžasný film, který svým echt redneck kowbojským podáním, antihrdinou v hlavní úloze a vubec takovým celkově hodně neobvyklým způsobem vyprávění buduje neco, čemu se nedá snad ani říkat atmosféra. zkrátka sem si připadal jako při jednom tom mladistvém posezení u táboráku za zpěvu trampských písní a vyprávění neskutečných historek z dob, které sme nezažili.

plakát

Bulšit (2001) 

vcelku povedená parodie s ne až ta čitelnými joky, což jí ovšem přidává na kvalitě. rozjelo se to velice slušně, bohužel od půlky kvalita obsahu upadá a celkově se to začíná už jen tak vléct. každopádně nevidím důvod dávat tomu míň 3* a to v žádném případě nejsu fanda podobných pseudofilmů.

plakát

Cesta domů (1999) 

sladké, naivní, jednoduché ... proč mně to ale u čanga tak dojímá, když jindy bych se u něčeho podobného potrhal smíchy?