Skrk

Skrk

Petr K

pseudointelektuální pozér bez vkusu

31 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 8 10
    • 12.2.2012  18:11
    Hrdina (2002)

Zhang má úžasný cit pro vizuál a poetičnost, ale co mu je absolutně cizí, jsou zpomalené záběry a scény alá "Matrix", které byly více jak humorné. Očekával jsem od tohoto tak známého snímku asi přespříliš.

• 8.2.2012  12:05
    Šťastni spolu (1997)

Kar-wai Wong miluje Godarda. V Happy Together to jde víc jak znát. Zvlášť pohyby kamery a střih. U In the Moon for Love jsem psal, že Wong je vizuální mág, jenže to jsem ještě neviděl Happy Together. Zde je vizuální stránka snad nejlepší ze všech jeho filmů. Zpamalené záběry, barvy, kouř, déšť, vodopád. Někdo si představí vizuál pouze jako počítačový efekt, Bayovy roboty a zelené plátno. U Wonga je to jiné - zde stačí červená deka, zelené zdi, rozsvícené lampy a různé druhy světel v dokonalém filtru. Musím vidět ještě jednou, dvakrát, abych mohl přehodnotit svojí osobní topku, protože toto není ledajaký film a o to víc mne mrzí, že se tu objevuje dost nízkých hodnocení od mainstreamovců.

• 7.2.2012  19:47
    Rumový deník (2011)

Se Strachem a hnusem v Las Vegas to má společného tolik, jako asi Star Wars s Vesmírnou odyseou. Pár světlých chvil to mělo (+ Amber Heard), ale jinak to byla jedna velká portoritská nuda. Johnny Depp by měl s herectvím skončit, protože je v háji. Nedokáže už absolutně nic jiného než ty své trapné grimasy ještě trapnějšího Jacka Sparrowa. Jestli se chtěl vrátit k Raolu Dukovi, tak se mu to absolutně nepovedlo. 3/10

• 5.2.2012  11:18
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

No nic moc Davide. Po filmařské stránce nemám co vytknout, scénář mi přišel celkem inteligentní, ústřední dvojice (Craig a Mara) dobří a Trent Reznor a Atticus Ross složili opět dechberoucí hudbu. Co ale naplat, když film jako celek vypadá až příliš "zakázkově" a z Fincherova stylu tu příliš nevidím? Nejdepresivnějším zážitkem roku, čímž se chlubí v traileru bych trochu nepřeháněl, jelikož jediné, co tu tak nějak vyvolává mírnou depresi je právě Reznorova hudba. Nominace na Oscara na nejlepší kameru mi přijde celkem zcestná, jelikož zase tolik dobrá není. Úvodní titulky jsou sice pěkné až bondovské, ale nějak nechápu spojitost s filmem. A abych nezapomněl, během filmu jsem se místy pěkně nudil.

• 3.2.2012  14:27
    Stud (2011)

Vizuální pastva a dokonalá studie muže s příchutí artu. Michael Fassbender exceluje a nečekal jsem, že Steve McQueen natočí něco lepšího než je Hlad. (Těším se na komentáře, kde se bude řešit nuda a to, že čekali sranec jako je Samec. Jeden už se totiž našel.)

• 25.1.2012  22:09
    Hluboké hrdlo (1972)

Nejsem pozér, abych dával tomuto lacinému pornu (tzv. kultovní film), s kterého ale totálně smrdí amatérismus 5 hvězd. Fajn, smál jsem se hláškám (a líbila se hudba), ale nic jiného u tohoto filmu dělat nejde. Vystupují zde ale totálně odporní "herci" a jejich nevyholené pohlaví, u kterých jsem se snad poprvé necítil trapně, když měli sotva 15 centimentrů. :) Každopádně jde vidět, že tvůrci se tak nějak ještě potýkali s normálním filmem, jelikož u erotických scén hraje POUZE! hudba a (chtěně / nechtěně vtipný) konec, v němž měla nehezká Linda Lovelace při orálu (klitoris v krku) orgasmus a u něhož byly bijící zvony. Ale vzdávám hold, že tvůrci měli tu odvahu a uvedli jej do kin.

• 21.1.2012  13:33
    Hugo a jeho velký objev (2011)

Kouzelný snímek té nejhezčí atmosféry, dokonalé režie Martina Scorseseho, báječného hereckého obsazení a magické hudby Howarda Shora. The Artist byl začátek, Hugo je ta pravá pocta filmům.

• 20.1.2012  19:46
    The Artist (2011)

The Artist jakožto pocta filmům je vlastně geniální film, jemuž dokonale vyobrazenému němému světu ale podráží nohy úplný závěr; jedna špatná scéna o "vydírání" a čitelnost, že si film jde pro ceny. P.S. - Jean Dujardin je sympaťák jak prase! 6,5/10

• 16.1.2012  13:28
    Barbar (2009)

Před shlédnutím snímku jsem si myslel, že nízké hodnocení je opět nezasloužené. Že ho uživatelé opět nepochopili, ale po shlédnutí si jsem jist, že hodnocení má právem. Neříkám, že je to špatný film - má hypnotickou atmosféru, krásné prostředí a vizualitu, příjemnou Refnovu režii, stylovou brutalitu a sympatického Madse Mikkelsena. Ale tohle všechno nestačí k faktu, že je snímek celkem amatérský a scénář je až moc jednoduchý a kvalitou odpovídá tomu, že jej Refn psal na schodech před vstupem do studia. Ještě že scénář k Driveovi psal někdo jiný.

• 13.1.2012  18:11
    Válečný kůň (2011)

Spielberg a jeho naivní kýčovitá sračka s patetickým scénářem o koníčkovi, které nevěříte absolutně nic! - - - Jak tak čtu ty komentáře s 5 hvězdami, protože Spielberg, kde se dočítám, že MY, kteří dali ODPAD jsme hateři a podobný blbosti, zůstává mi rozum stát. Proti Spielbergovi nic nemám, jen mu nežeru každé hovno, co natočí. Už čtvrtý Indiana Jones byla hrůza, tohle je utrpení. Takže se s těma pózama uklidníme a budeme psát jenom k verbalovi. Zajímavé komentáře: J*A*S*M

• 11.1.2012  22:04
    Jeden musí z kola ven (2011)

Bezchybný art pro intelektuály, který rozhodně nenudí. Vizuál a vyzobrazení doby je lahůdkou. Už ať je tu blu-ray! P.S. - Na Tinker Tailor Soldier Spy by se neměl dívat mainstreamový divák (zdravím st.rangera!), který od toho bude čekat něco, kde se bude střílet o sto šest. A že se jich už bohužel našlo. P.P.S. - Na film jsem se díval s kamarádem , oba názorově rozdílní a jak já jsem si u filmu liboval, on se kroutil, zíval, protahoval a já nevím co všechno ještě.

• 10.1.2012  21:55
    U konce s dechem (1959)

Film pro intelektuály. Kult. Jeden z důležitých snímků francouzské nové vlny. Godard a jeho hra se střihy a kamerou. Krásná Jean Seberg a rebel Jean-Paul Belmondo. Genialita.

• 10.1.2012  21:16
    Andrej Rublev (1969)

Nejdokonalejší filmová báseň Andreje Tarkovského. Syrová, depresivní a náročná. Každý záběr a každá věta má svůj význam a symbol. Andrej Rublev ve mne zraje jak víno - je čím dál tím lepší a lepší. Právem je na listině nejvýznamnějších filmů historie.

• 4.1.2012  13:27
    Turínský kůň (2011)

Se Stromem života nejumělečtější film roku 2011. Geniální snímek s depresivní atmosférou, minimem dialogů a krásnou, nikam pospíchající kamerou (30 záběrů během filmu). Melancholie je oproti Turínskému koni pohádka. Nejlepší snímek Bély Tarra (Satanské tango jsem doposud neviděl.).

• 28.12.2011  16:23
    Bůh masakru (2011)

Tak tohle mě neuvěřitelně zklamalo. Trailer se mi hrozně moc líbil, nalákal na inteligentní svižnou komedii. Inteligentní to bylo, o tom žádná, ale nejlepší vtipné kousky byly už v traileru, pak už jsem se nezasmál. Místy to bylo dokonce i nudnější, takže 79 minut jsou vyhovující. Herecké obsazení v čele Kate Winslet, Christophera Waltze (nejlepší postava ve filmu) a spol. výtečné. Netuším, jak by film dopadl, nebýt skvělé režie Romana Polanského a tak zvučného hereckého obsazení. 50%.

• 27.12.2011  17:24
    Persona (1966)

Pro mě za mě, je to nejlepší dílo Ingmara Bergmana. Úvodní surrealistická část a jednotlivé experimentální pasáže mě ohromily. Bergman dokonale pracuje s ženskou psychikou a ve mě to opět zanechalo, jak je u mistra zvykem, mírnou depresi. Výborné vizuální obrazy. Posledních 20 minut mě zničilo.

• 21.12.2011  11:55
    Odcházení (2011)

Politická satira se zvučnými jmény a atypickou vizualitou, která bohužel bude doceněna až později. Hodnocení na csfd je více či méně fraška (jak jinak!), jelikož tu jsou odpady, které se netají tím, že film ani neviděli nebo že je to Havel!

• 16.12.2011  11:43
    The Social Network (2010)

Občan Kane naší generace.

• 13.12.2011  10:57
    Nae meori sogui jiugae (2004)

Když člověk 3x usne a zjistí, že teprve uběhla 1 hodina a 15 minut, je něco víc jak špatně. Písně jak z telenovely, nezajímavý příběh, obrovská nuda, hlavní postavy nesympatické (hl.hrdinka ošklivě přehrávající) a konec hrající na city. P.S. - Když vemu v potaz zdejší hodnocení, je mi hned jasné, jaké nároky mají uživatelé. To vám vážně stačí tak málo? P.P.S. - Jinak romantické filmy mám rád.

• 6.12.2011  20:38
    Boksuneun naui geot (2002)

Tak tohle byl pro mne ten nejdepresivnější zážitek, který jsem kdy viděl. Ve filmu se vystřídaly snad všechny druhy žánru (kromě scifi), což bylo parádní. Samozřejmě se nedalo nevšimnout toho Lynche v první hodině a brutalita ve mě zanechala utrpení. Bohužel, na pět hvězd to není, jelikož mě nějak minula sekvence s malou holčičkou. Těším se na Old Boye a Nebohou paní Pomstu!

• 1.12.2011  21:38
    Warrior (2011)

Jdu proti proudu a mám pro to důvod, protože tohle je jen nudná a nezajímavá hra na city, ve které se dá děj snadno předvídat. Konec byl k smíchu. Vlastně, nebýt Hardyho (+ pár scén), který je to jediné, co to tu zachraňovalo, tak to ani nikdy neuvidím. - - Jak to tu tak pročítám, tak hodnocení je u plno z vás hrozně neobjektivní. Sice je to pro vás sentimentální a 1.hodina nudná, ale stejně "šoupnete" 5 hvězd. Demence.

• 19.11.2011  11:46
    Od soumraku do úsvitu (1996)

V první hodině koukáte na Pulp Fiction, který se ale nečekaně vybarví v geniální hororové béčko (triky záměrně připomínají horory ze 70.- 80. let) s chytlavými hláškami. Musím se smát lidem, kteří film nepochopili. Výborní herci, převážně Clooney a Keitel. Rodriguezovo nejlepší film a Tarantinův scénář potěšil.

• 17.11.2011  14:06
    Hanebný pancharti (2009)

Nejdospělejší Tarantino. Film, který má stejnou hodnotu pro 21. století jako Pulp fiction pro dvacáté. Genialita.

• 16.11.2011  18:00
    Bastardi (2010)

Snad nejhorší český film, který jsem kdy viděl. Nereálný, stupidní a nechtěně vtipný. Na tolik nesympatických neherců jsem ve filmu nikdy nenarazil, scénář psal nějaký ochlasta v hospodě a nejlepší perličkou byl POMO v roli zdravotníka, který rád kritizuje dobré filmy, ale nedělá mu problém zahrát si ve sračce. Palec dolů!

• 12.11.2011  21:02
    Takoví normální zabijáci (1994)

Kontroverzní tarantinovka bez Tarantina. Vizuální, psychedelické, dokonalé!

• 7.11.2011  23:15
    Milujte svého zabijáka (2002)

Tohle napsal Charlie Kaufman? Škoda, nečekal jsem, že dokáže napsat i tupé dialogy. Netuším, o co se snažil Clooney, ale vůbec mu to nevyšlo - snímek se zajímavým potenciálem zklazila jeho absolutní neschopnost. Snažil se dát do filmu všechno a to právě to, co se mi nelíbilo. Překombinovanost. Tolik neukončených scének, že ani divák pořádně neví, oč tam jde jsem nečekal. Místy to bylo i dost absurdní. Rockwell moc charismem nehýřil a Roberts (ačkoliv tu zase tak dlouho nebyla) mi lezla na nervy. Ale co se mi líbilo, byla zajímavě podaná vizuální stránka a samozřejmě vynikající Palisades Park od Freddyho Cannona.

• 1.11.2011  11:52
    Interstate 60 (2002)

Road movie o poznání sama sebe. Road movie tak jednoduchá a tak úžasná s vynikající myšlenkou a tolika otázkama na zamyšlení. Herci (převážně Marsden (který mne překvapil), Oldman a Cooper) a scénář jedna báseň. Dokonalost.

• 29.10.2011  22:55
    Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Nejoriginálší nejromantičtější mozaika plná vynikajícího scénáře Charlieho Kaufmana, Gondryho vypiplané režie a báječného soundtracku. Každým shlédnutím mne dělá film šťastnějším.

• 24.10.2011  20:04
    Road to Perdition (2002)

Film, který chce být za každou cenu líbivý, což mu tedy vychází, ale po shlédnutí si na něj za chvíli ani nevzpomenete. Což se u Americké krásy nestalo. Vizuál pěkný, ale dal by se zmáknout ještě lépe. Nečekal jsem, že po Americké kráse skočí Mendes do mainstreamových klišé. Scéna v dešti je pěkná, ale nezdálo se vám, že ani jedna kulka netrefila Paula Newmana, ale jen jeho muže, kteří stáli blízko něj? Navíc, film nebyl zrovna nabitý rychlým tempem, takže to utíkalo vážně pomalu.

• 23.10.2011  21:24
    Sbal prachy a vypadni (1998)

Ani to nebyl nudný jako spíš nezáživný film. "Humor" se mi zdál odporný, herci hráli příšerně - netuším kde je Ritchie vyhrabal, ale ani jeden nehrál dobře. Jako kdyby jenom odříkávávali scénář. Ve filmu byly dobré maximálně tak dva songy, nic jinýho a to je trochu málo na jednu hvězdu. 88% je výsměch filmografii všeobecně!

<< předchozí 1 2 3 4 6 8 10