Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (449)

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Neuvěřitelnej hukot. Ne tak úplně tarantinovská taratinovka, která má mnohé společné s Jackie Brown; je f*cking cool, svěží a je radost se na ní dívat. Užíval jsem si každé políčko obrazu, kde se servíruje jeden odkaz za druhým a vpaluje nám to s nadšením. Ať už na filmy, které nikomu moc neříkají, tak na Tarantina samotného. Celé je to jedna velká (hudební a filmová) jízda, kde si Tarantino dělá absolutně co chce, buduje napětí (i) ve scénách, kde se "nic" neděje a opět překopává historii takovým způsobem, že věřím, že nejednoho člověka solidně na*ere. Dvojka DiCaprio a hlavně Pitt (který si to v mých očích bere pro sebe) jsou fenomenální a fakt jsem si to s nimi užíval po celou dobu. Tarantino je film od filmu dospělejší a těžko už tvrdit, který se mi od něj líbil víc. Jedno je ale jisté - zamiloval jsem se do tohoto hravého a stylového díla, kde se fuckuje o sto šest a vykouřil se snad karton cigaret!

plakát

Halloween (2018) 

Carpenterův Halloween je kultovní klasika, ale jedinou inovací je, byl a bude Halloween od Roba Zombieho. ___ Film, který sází na poctu prvního dílu téměř vším, ale dalo se vytřískat ještě víc. Boží finále.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Nejprázdnější díl, který místy nudil a trapným humorem, který cílil na mladší publikum, působil až příliš parodicky. Udivuje mne, že zrovna tento díl má u pár jedinců status "Druhý nejlepší díl" a já se ptám "Proč?". Přijde mi, že Disney už pomalu neví o čem další Hvězdné Války budou, ztrácí nápady, a proto dali devátou episodu radši znovu Abramsovi. Nebýt zajímavé poslední půl hodiny s Kylo Renem, který je nejlepším charakterem novodobých SW, asi bych byl ještě přísnější. 4/10

plakát

Oklamaný (2017) 

Sofia Coppola opět ve formě v nejdospělejším snímku. Podmanivý vizuál, skvostně podsvícené, něžně nasnímané a herecky famózní (Kidman a Dunst historické role padnou). (52.KVIFF)

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Trailer navnadil na konečně inteligentní český film, který se může s klidem srovnávat s těmi zámořskými, ale kdepak - "Já, Olga Hepnarová" je absolutně prázdný a plochý snímek, kde všechny postavy jsou pouze figurky, herečka hlavní postavy nezajímavá a divácky nesympatická a střihač by si zasloužil uříznout koule. Rádoby provokativní a nezajímavá nuda, která stojí jen a pouze na oné známé události, která mne už díky celkovému dojmu snímku, přestala zajímat. 30% i přesto, že oproti Nováckým antifilmům je to skvost.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Nezáživná nuda s nesympatickým Redmaynem, jenž podává další ze svých toporných přehrávajících "výkonů".

plakát

Osm hrozných (2015) 

Sebeukájivá póza? Kdepak. Nejnapínavější a nejšpinavější tarantinovka, možná i majstrštyk, která má velice blízko k Reservoir Dogs. Viděno čtyřikrát.

plakát

Inherent Vice (2014) 

Tak čisté, barvami inteligentně podkreslené halucinační drama, jenž jakoby z oka "Strachu a hnusu" vypadl, dokáže natočit jen Anderson. Bůh dnešního filmové nebe, u nějž se ty jointy vyplatí balit. Kumšt.

plakát

Kmeny - Hipsteři (2015) (epizoda) 

Podle tohoto pozérského dokumentu znamená Hipster = flanelka, plnovous a brýle? Seriously?! A co na to Beat generation?