Sherlock Holmes v naší době? A dopr...
Eh, no teda... moderní filmek pro mladé s módní dávkou akce "skutečných" "komixových", kteří jsou však nereální, jako Americký sen. Samozřejmě všichni jsou krásní a cool a trocha toho lechtivého úspěch zaručí. Celek je blábol, který se snaží o opravdovost, lidskost a nadsázku, ale je ho jen pozlátko - hovínko se šlehačkou kolem. Ani nevím, za co tu hvězdičku dávám.
Teď jsem na tom byl s dcerkou v kině, takže:
+ grafika, animace, detaily - je vidět, že pánové z DremWorks umí
+ drak i kluk byli sympaťáci
- příběh probíhá dle nejtupější možné šablony bez špetky originality
- primitivní charaktery (opravdu tohle děti mají napodobovat?)
Celkově vzato - nic moc. Když to srovnám třeba s Honzíkem a Mařenkou...
Nedobrodružná slátanina, která mě přiměla tak akorát k zívání a 15 minut před koncem k vypnutí. 1 hvězda za ten kopec blbostí, které se jen tak nevidí.
Spíš silné 3, ale nakonec dám 4. Protože je to skvělý nápad, skvělá grafika a spousta vtípků. Moje dvouletá dcera se výborně bavila a já jsem moc rád, že se točí i jiné filmečky než ta sposta blbostí, které se dětem běžně servírují. Pravdou ovšem taky je, že jsem se docela často nudil - jednotlivé příběhy byly často až příliš "minimalistické". Ale to nevadí, vřele doporučuji!
Filmové počiny QT mi připomínají díla tzv. moderních umělců. I tento QT film má "neotřelý" děj plněný tarantininovým humorem (u kterého se však nesměji, neb není čemu), "originálními" zvraty a zápletkou. Pokud máte rádi "kultovní" filmy od QT a plátno zacákané barvami, které tam v spontánně vymačkala opice, považujete za umění, bude se vám i tento film líbit. Abych jen nekydal hnůj: hvězda za techniku + dvě za herecké výkony.
Dokument jsem neviděl, ale už jen to téma mě dokáže "zvednout ze židle". Tomu říkám léčba - ležím na posteli a celej svět se kolem mě točí. Já bych o léku věděl - jmenuje se "Práce". A konečně... nechceš jíst? Tak nejez, spousta jiných má hlad.
Že příběh nestojí za nic...dobrá. Že herecké výkony nestojí za nic....ok. Ale že souboje jsou (oproti jedničce) hrůza hrůz to se nedá překousnout. Tony umí - to bezesporu. Ale tady to neukázal. Takový moderní Americký ninja po thajsku.
Pořádnej horor s šílenou čarodějnicí. Výborná práce se zvuky a lahůdkové scény. Předvídatelný konec, ale řekl bych, že to byl záměr - díky tomu si totiž člověk ten závěr ještě lépe vychutná. Poviný film pro bankovní úřednice.
Jednu hvězdičku (a to jsem ještě hodný) za pěkné Terminátory a kovovou hlavu, ale jinak.... Tupé charaktery, "srdceryvné" sebeobětování, hrdinství, nad kterým by člověk spíš zaplakal. Skynet byl tak "vyčuraný", že by neobral moji babičku v piškvorkách, proboha! Kde byla akce? Kde napětí? Kde byla hudba? Logických děr jak v ementálu. Takhle to podělat...
Místy skvostná animace a libová akční pokoukaná, která však brzy vyčichne a zvolní. Příběh, který měl šanci být víc než jen sterilní rutinkou, ke konci notně vyvatovanou a zakončenou dvěma zbytečnými, blboheroickými akcemi.
Výtečný horror, kde každá scéna má svůj důvod. Pozoruhodná hudba dokresluje hutnou atmosféru tísnivého očekávání. Hlas "broučího muže" a jeho následný rozpad, ruka, která je přitahována skrz zrcadlo, voda, kapající na strop - to jsou obrazy, na které se nezapomíná. Téměř 100%
Vychytané, promyšlené scény od prvních minut. Trocha postapokalyptického westernu, Milla J., superžena, je tvrďák a umí se řádně namíchnout. Ptáci na druhou, pád (dopad) z Eiffellovky, akce! Poslední šluk. V těch temných chodbách podzemní laboratoře bych se vážně bál... Pan monstrmutant. Ten konec, ten konec...bude pokračování?
Američané si zřejmě představují příběh o atentátu na Hitlera jako romantické dobrodružství odrostlých Rychlých šípů. Hezky to vypadá, Tom je dobrý herec, ale jinak je to celé takové..... americké. Škoda.
100% film. Skvělý příběh, zombíci, sliz a krev, ustřelený hlavy, vymakané charaktery, nejdrsnější drsňáci a sexy kočičky, výborná hudba a kopec inteligentního humoru, skvělá nadsázka. Viděl jsem dvakrát a určitě ne naposled.
Rallye smrti 2 (video film) (2010)
Začátek nebyl špatný, ale před polovinou se film pekelně rozjede a v plné rychlosti projede cílovou páskou. Vězeňské závody obrněných aut, nářez!
A-Team (2010)
Pár chytlavých akčních scén a úsměvných momentů, jinak nuda.
Sherlock (TV seriál) (2010)
Sherlock Holmes v naší době? A dopr... Po první shlédnuté epizodě... je to skvělé!! Vtipné, napínavé, inteligentní, brilantně natočené a, v neposlední řadě, zahrané.... a konečně, po dlouhé době, VYNIKAJÍCÍ scénář. Odchylky od knižní předlohy jsou promyšlené a je to snad jediný případ filmu, kde můžu říct, že je to k dobru věci.
Predátoři (2010)
odpad!Kde je ta akce a dobrodružství? Děs běs.
Machete (2010)
Planet Terror je přece jenom o něco lepší... ale stejně je "Machete" luxusní záležitost. Danny Trejo válí!!
Princ z Persie: Písky času (2010)
Pěkně, opravdu pěkně a chvílemi vtipně natočená....nuda
Kick-Ass (2010)
Jak vycvičit draka (2010)
Teď jsem na tom byl s dcerkou v kině, takže: + grafika, animace, detaily - je vidět, že pánové z DremWorks umí + drak i kluk byli sympaťáci - příběh probíhá dle nejtupější možné šablony bez špetky originality - primitivní charaktery (opravdu tohle děti mají napodobovat?) - většina filmu jsou bumpráskové akční scény, dramatičnost je vyšroubovaná na maximum (proboha proč?) Celkově vzato - nic moc. Když to srovnám třeba s Honzíkem a Mařenkou...
Prokletý ostrov (2010)
Konečně, po dlouhé době, po všech stránkách vymazlená, inteligentní a napínavá záležitost.
Souboj Titánů (2010)
odpad!No páni! Takhle to posrat, to musí být kumšt. Scénář stál za prd, o hudbě ani němluvě, Olympští bohové vypydali jak z kosmické flotily Aštara Šarana (Zeus ve stříbrné rytířské zbroji (!) byla libovka). Hlavní hrdina byl uprděný melancholik, a jeho kumpáni byli povětšinou troubové. Je mi jasné, že se Amíci snažili do filmu zamíchat pár edukativních historek z řeckých legend, ale takhle to osekat a navíc blbě, to je k smíchu. Hrůza hrůz. Těsně za Avatarem.
Lovci pokladů: Kniha tajemství (2007)
Box, The (2009)
Tajemno ve filmech mám rád. Mám rád záhady, náznaky, "náhody", které do sebe časem zapadají. Ale tohle ne. Krabička, kterou zmáčkneš a někdo umře (a vy dostanete spoustu prachů) e na začátku filmu zdá jako dobrý nápad. Podivnosti se vrší, ale nic se nakonec nerozmotá a jakýkoliv motiv kohokoliv ztrácí smysl. Testování lidstva Marťany pomocí tlačítka? Proč? 3 brány? K čemu? Ovládání lidí? Proč? Na konci je jasné, že a) zmáčknutí tlačítka s úmrtím někoho nijak nesouvisí, protože lidé umírají tak jako tak nebo b) zmáčknou tlačítko vlastně musíte, protože někdo musí umřít = nemáte na výběr. Suma sumárum - chvílemi napínavé, ale scénář stál za kompletně prd. Škoda, námět nebyl špatný
Mrňousci (TV seriál) (2006)
Nirvana (1997)
odpad!Vypnul jsem to po 10 minutách. Virus byl příliš krutý.
Avatar (2009)
odpad!Z kina jsem odcházel znechucený jak nikdy v životě. Bez nadsázky.
Hanebný pancharti (2009)
G. I. Joe (2009)
odpad!U mě propadák - proč? Stupidózní příběh, opravdu blbé hlášky, přehlídka trapného "hrdinství" naroubovaná na nesmyslné scény, kostrbaté efekty, nuna, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda.
Osmiletá anorektička (2008)
S čerty nejsou žerty (1984)
Dokonalost sama ...a těch hlášek! "Asi vítr, ne?"
Ong-Bak 2 (2005)
Stáhni mě do pekla (2009)
Terminator Salvation (2009)
Vexille 2077 (2007)
Vládce temnot (1987)
Resident Evil: Zánik (2007)
Piráti na vlnách (2009)
Výborný, výborný film s úžasnou hudbou. Lidé, kteří do toho šli celým srdcem. Sex, alkohol a rock n roll!! Vlny pozitivní energie!!!
Wrestler (2008)
Silný příběh, skvěle zahraný. Prožíval jsem to s ním.
Valkýra (2008)
Grindhouse: Auto zabiják (2007)
Ta bouračka byla opravdu, opravdu moc povedená. To jsou ty 2*. Zbytek filmu je pro mě odpad.
Grindhouse: Planeta Teror (2007)