Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Poslední recenze (93)

plakát

Duna (2021) 

Jako fanda Duny on Lynche a knih od Herberta jsem se bohužel dočkal zklamání. Přes veškerou velkolepost a solidní vizuál od Villeneuvea mě hned ze začátku dost překvapil výběr hlavních hrdinů. Paul svou vychrtlostí nejen NEpůsobil jako někdo, koho odmalička trénují nejlepší váleční instruktoři rodu Atreidů, ale ani nevyzařoval dostatečné charisma, aby mohl jednou pomýšlet na post nejvyššího. Zendaya v roli Chani mě zrovna tak nenadchla a rozhodně tu není za tu "kočku" ze které by se mi tajil dech - spíš taková obyčejná teenagerka v šátku. Osudová jiskra Sean Young ji prostě chybí.. Lady Jessica se dočkala překvapivě plnohodnotné náhrady a Rebecca ji zahrála velmi dobře, ale Letovi absolutně chyběla hloubka a vypadal spíš jako uřvaný tuctový nadporučík než vévoda. Duncan se dočkal významného upgradu v podobě Jasona Momoi a na chvíli tomu vdechl život, ale celkově mi výběr herců i přes slavná jména přišel dost nevyvážený. O politicky korektně vybraném zbytku osazenstva se ani vyjadřovat nebudu – s Herbertovou Dunou nemají nic společného. Velmi krátká scéna na vojenské planetě Imperátora mě hned ze začátku filmu mile překvapila. Vytvořila vysoké očekávání schopností Sardaukarů. V Lynchově duně byli Sardaukaři dost odfláknutí a nebyl jim dán dostatečný prostor. Tady si někdo dal očividně záležet. Po celý film mi nesedlo jak všichni herci špatně vyslovují krátké „o“ místo „ou“ ve slově „Harkonnen“ (mluvím o Anglickém originále), ale možná bych ještě přimhouřil oko. Jenže toho zkracování tam bylo víc, takže u dvou a půl hodinového filmu, který je navíc pouze první částí většího celku, mohli mít všichni tu pusu o půl sekundy déle otevřenou. Netuším co k tomu scénaristu vedlo - odlišit se od Lynche za každou cenu? Tempo filmu mi taktéž úplně nesedlo. Někde zhruba před polovinou jsem se přistihl, že se nudím. Přečkal jsem to a byl jsem odměněn další dávkou pěkného vizuálu, nicméně.. po celou dobu tomu chyběla gradace, vzrušení, napětí, cit.. vztahy mezi postavami velmi povrchní, prostě jen takový pozvolný rozjezd. Takže, za mne ***. Uvidíme, jestli to alespoň trochu spraví pokračování.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Chlapi jsou slabí a poslušní, holky i "poloholky" jsou silné a nebojácné. Terminátor si nechá poroučet a chodí pomáhat s nákupem a přebalováním děcek, protože v tom "našel smysl". Nesmrtelné důchodkyni armáda zobe z ruky a dá ji ze známosti a bez mkrnutí oka pulzní granáty i letadlo. No a hlavní zlobr Rev9 i když může, tak prostě holkám neublíží, přesto že je na to naprogramovanej. WTF. Budoucnost o které všichni muži tiše sní..

plakát

Leaving Neverland (2019) 

Proč vyplavala fakta na povrch až po takové době? Proč oběti změnily svou výpověď až v dospělosti a po smrti MJ? Všichni co dali filmu nízké hodnocení z důvodu "domnělé finanční motivace poškozených" nebo "nechápou jak mohli otočit o 180 stupňů", by si měli přečíst knihu "Jak se zbavit studu, který vás svazuje" od Johna Bradshawa. Pochopili by, v jak ambivalentním (= současná existence protichůdných citových postojů k určité osobě) stavu může psychika obětí po léta být, proč trvá takovou dobu než si plně uvědomí co se jim stalo, jak se to může odrážet na jejich zdravotním stavu (psychosomatika) a proč začnou na základě toho jednat se zpožděním (pokud u nich dojde k odblokování/pochopení = lepší varianta). Můžou pak s odstupem času své hodnocení také změnit ;)

Poslední hodnocení (1 043)

Hrozba smrti (2024)

odpad! 25.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

01.03.2024

Nechutně bohatý: Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina (2020) (seriál)

05.01.2024

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)

28.12.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023)

07.12.2023

Oppenheimer (2023)

25.11.2023

Zabiják (2023)

16.11.2023

Stvořitel (2023)

14.11.2023

Obchodníci s bolestí (2023)

02.11.2023

Reklama

Ovládací panel
3 body