Zas budu jednou zlej, ale já měl co dělat, abych neusnul. Pár scén člověka probere, ale rozhodně to nejsou lekačky, který sou hodně slabý. Místama mi to spíš přišlo k smíchu, což by se u hororu nemělo stávat (duch řádí jak pominutej a pánbíčkář tam šermuje biblí, huláká a čeká na zázrak). Ani Donald to nevytáh z bahna těžkýho podprůměru, protože díky scénáři k tomu ani neměl příležitost. Další mínus je příšerně nelogický chování postav. Konečná teorie mi přišla celkem zajímavá, ale toť vše.
Po Saw maratonu, kdy hodnocení oscilovalo od pěti * (pouze jednička) až po dvě, mě konec dost zklamal. Pastičky už se okoukaly a i když byly některý hodně výživný, wow efekt už se prostě nemoh dostavit. Tu druhou hvězdu dávám díky konci, kterej mě docela překvapil, jinak se ale jedná o nejslabší díl celý série.
Bylo to až tak moc epic, že mi to skoro vadilo. Přiznám se, že místy sem se v ději trošku ztrácel, ale to bylo spíš mojí nepozorností. Částečně i díky parádní vizuální stránce, ale čeho je moc, toho je moc...
Klasika (určitě nejen mýho) dětství. Dneska sem náhodou zmerčil jeden díl na Coolu a celej nadšenej sem očekával starší díly s Patricem Lafontem a Sophií Davant... dočkal sem se vola hrajícího na rádobyvtipnýho protivu a platinový blondýny s výstřihem až po pupík. Njn, už to neni co bejvalo, ale to z hodnocení vynechám a nechám si v paměti starší díly s myšlenkou dne otce Fourata.
Clooneyho herectví by samo o sobě stačilo na maximální hodnocení, ale to si Descendants nezaslouží. Jednak proto, že mi neuvěřitelně vadila hudba... jasně, odehrává se to na Havaji, tak tam dáme havajskou music. Ale je použitá tak strašně nevhodně, že sem to snad eště nikde neviděl. To je jako kdybych se dověděl, že mi někoho z rodiny srazilo auto a já si k tomu pustil happy hardcore. Mělo to zůstat u kytarovejch instrumentálek, ty byly naopak příjemně podbarvující. A druhej důvod je, že ač to George zahrál famózně, tak nevěřim, že by se v reálu někdo takhle zachoval. Ale to už je spíš otázka mýho vnímání a vkusu. Rozhodně to stojí za podívání už jenom kvůli perfektním hereckejm výkonům (ode všech). A dodatek: i když info o filmu tvrdí, že je to komedie, tak neni ani omylem. Naštěstí.
Je to víc než 60 let a tenhle film nezestárnul. V dnešní době už to možná vypadá trochu naivně, ale hloubka se tomu upřít nedá a téma je aktuální pořád. Pro mě je to jeden z nejzásadnějších scifi filmů a že remake tomu nesahá ani po kotníky, to je bez debat.
Knížku mám v pořadí, ale první přišel film. Asi sem to měl udělat obráceně, i když možná, že ne. Zpracování je slušný, ale atmosféra mě dost zklamala. Kromě čtení knih se může všechno, z požárníků nejde žádná hrůza, nejmrazivější byl pohled těch dvou týpků z Rodiny. A to je trochu málo. Navíc mi přišlo, že herci naprosto neskutečně přehrávají a to už takhle dost slabou atmosféru eště víc táhlo dolů. Asi sem to radši neměl vidět a zůstat u Equilibria, který je úplně někde jinde ve všech ohledech.
Na tohle bych nebejt drahý polovičky nenarazil asi ani náhodou. Ale stalo se a já si nestěžuju. Je to sice tak trošku pohádka, ale neni to na škodu. Přecejen temnějších zpracování time travel movies už je tu až až. A happyend mi tim pádem nevadil. Jenom škoda naprosto otřesnýho dabingu, ale tim si dojem nenechám zkazit.
S Akty X sem se pěknou řádku let nesetkal... o to příjemnější byl návrat do tohoto světa záhad, konspiračních teorií a sem tam i jemnýho humoru. Zkrátka sem dostal chuť si zopakovat seriál. A i bez hlubších znalostí seriálu (přecejen zub času na vzpomínkách zapracoval) mi nedělalo problémy se v ději orientovat. Dokonalý to neni, ale jinak nemám vážnějších výhrad.
Uvažoval sem chvílema o čtyřech hvězdách, ale nakonec dám tři a půl. Nejklasičtější možná lovestory versus "andělé" kazišuci byla místy hodně zábavná, ale tajně sem doufal v míň happyendovej konec. Ale zpracování bylo fajn a Mattovi se jeho počínání dalo věřit a i mu fandit. A pánbíčkaření bylo vkusně zakryto, což je pro mě taky plus. Škoda, že to nepřineslo nic moc navíc.
Já vim, je to hovadina až na půdu, ale zkuste to před patnácti lety vysvětlit třináctiletýmu předpuberťákovi, co žere ufíky... prostě moje kultovka z mládí :-)
2 důvody, proč tenhle dokument komentuju: 1) nemůžu spát 2) zdechnul (tady se slušný slovo použít nedá) "drahý vůdce"... tenhle dokument už sem viděl hned jak se u nás objevil, protože o tenhle skanzen stalinismu se zajímám delší dobu a dneska sem si to zopakoval. Po přečtení pár komentářů, který se vzácně shodujou co se týče obsahu, se ten můj příliš lišit nebude, ale neodpustim si vlastní slova. A nyní k jádru. Vítejte v KLDR je kombinací záběrů viděných ve většině ostatních dokumentů (celkem pochopitelně) s ukázkou totálního buranismu zúčastněných. --- tuto větu o moravácích si sám zcenzuruju --- . Ovšem co předváděla zubejda s iq bublajícího bahna, to je moc i na pomocnou školu... "Čekám, že to tu bude strašný... jé, ono je tu vlastně docela hezky, sem asi emigruju... takovou hrůzu sem nečekala..." Plus ten její captain obvious s nutností komentovat každou blbost jen proto, aby na sebe upoutal pozornost. To teda byla dvojka. Díky tomu ztrácí dokument na atraktivitě a to tak, že velmi. Mně v podstatě nic novýho nepřines, ale oceňuju, že se tu o tohle u nás někdo pokusil, i když trošku nešťastnou formou. Kdo o KLDR ví málo nebo nic, určitě mu to dá informací (profiltrovanejch propagandou samozřejmě) dost. Bohužel strojenost všech záběrů (viz "kolony" v Pchjongjangu, zasvěcení vědí) dost mlátí do očí, ale to neni chyba autorky.
Myslim, že timhle snímkem Leo potvrdil i těm největším pochybovačům, že hrát opravdu umí. A že se tu vyřádil. Je tam sice pár detailů, který se trošku s paní logikou a fyzikou nekamarádily, ale jinak je úspěch Letce zaslouženej. Vyloženě mě potěšil Alan "Hawkeye" Alda jako zmetek.
Neuvěřitelná nesympatičnost Kee a tý nechutný dredatý pánbíčkářský špíny vedle ní mi celej film dost znechutila. Co na tom, že prostředí je velmi dobře zpracováno, ale pokud mi výběr herců nesedne, nedá se nic dělat. Pár kladů to má... Clive Owen docela i hraje, Michael Caine byl sympaťák no a když zavřu obě uši, tak i ta totalitní atmosféra (byť se filmům typu 1984 ani nepřibližuje). Vim, že oproti ostatním komentářům sem zase zlej, ale proč si kvůli vysokýmu hodnocení nalhávat, že to bylo vlastně super...
Kdybych měl dnešním jazykem stručně charakterizovat, nemusim dlouho hledat slova. Nemá to koule. Námět je zbytečně natahovanej (někdy až moc) a díky tomu působí poměrně nudně. I závěrečná bitka neni žádnou pastvou pro oči (ale to vlastně žádná akce). Za zmínku stojí poměrně slušná vizuální stránka, i když špička rozhodně neni (občas moc okatě digitální - vlna), Mickey Rourke, kterýmu role Hyperiona bezvadně sedla a ve vedlejší roli John Hurt, kterýho mám prostě rád. Na Freidu Pinto se poměrně hezky kouká, ale jinak se výběr herců moc nepoved. Vypadá to, že letos už mě nic na prdel neposadí.
Viděl sem asi před tejdnem a už si prakticky nepamatuju, o čem to bylo... a to neni pro Dluh moc dobrá vizitka. Pamatuju si bohužel dřevo Worthingtona, kterej se mi prostě nehodí nikam, na druhou stranu jako vždy skvělá Helen Mirren. Ději nechybí napětí, ale mohlo ho bejt i trochu víc. A trošku odfláklej pokus o útěk z Ostu by v reálu neprošel ani náhodou. Takže to necháme za průměr.
Dospělejc se tvářící pokračování nejlepšího animáku ever (čili prvního dílu), se bohužel nepodařilo tak, jak sem čekal. Celkově to špiónský prostředí je po jedničce docela facka. Děti budou na vrcholu blaha v každym případě, ale co my odrostlejší? Hodně ubylo toho, co dělalo z prvních Aut dokonalost... postranní fórky. Na začátku v Japonsku jich je habaděj, to sem si eště chrochtal. Ale pak se děj stal až moc akčním a to je to, co mu podlamuje kolena. Z hodnocení vypouštim animaci, protože u Pixaru se bezchybnost očekává automaticky. Nejslabší film od nich to neni, ale k lepším rozhodně nepatří. A eště dodatek... milý pixare, ekologický agitky si strč do prdele... malý děti to stejně nepochopěj a mě to xmrti lezlo krkem, tohle do animáku nepatří. Moralizování ok, bez toho se to neobejde, ale tohle už bylo moc.
Je mi srdečně jedno, že tahle "real footage" neni originální... ale je první, kdy sem si film užil a nebránil se smíchu jako u Blair Witch. Spíš sem místama bezděčně vypouštěl "ty vole..." (obdivně). Neni to ani tak o obsahu, kterej je primitivní, ale ta atmosféra je zabijácká... trailer tentokrát nelhal, stálo to za to.
Pro začátek - kdo tohle srovnává s Bournem (co se týče obsahu), měl by ty drogy vysadit. A jinak je to rádobyakční film s nehrajícím křečkem, Sigourney, která se asi dostavila ke špatnýmu štábu (má zapotřebí hrát v takovejch kravinách?) a s přítomností snad všech klišé co v těchhle filmech existujou. Nevim co je to za oblibu situovat finální scény na stadiony. Jediný co za něco stálo bylo prvních asi 20 minut a to jenom pokud ten metrouš nebyl na scéně (takže možná pár vteřin). A překlad originálního názvu je taky super, příště můžou třeba Jurskej park přeložit jako Byl jednou jeden dinosaurus. Původně sem chtěl dát dvě, ale budu zlej.
Zase tak hrozný to nebylo... na druhou stranu si vlastně nevybavuju nic, co by mě potěšilo. Za některý dialogy bych vyloženě střílel, děcka taky žádný sympaťáci nejsou (kromě Anny Popplewell, ta je hodně sjízdná) a děj je až moc předvídatelnej. Trochu to zachraňujou efekty, protože bez nich by to bylo eště horší, ale co se týče děje, tam to opravdu byla slabota. Škoda.
Zapomněl sem všechno co o Sherlockovi vim a díky tomu sem se dobře pobavil. Chemie díky výběru herců funguje výborně a Mark Strong si opět střihnul perfektního záporáka. V kategorii "vypni mozek a bav se" je to jeden z lepších filmů.
V dětství byl pro mě latexovej netopejr břídil a hlavní hrdina byl modráček v pláštěnce, ale v mym pokročilym věku už je to spíš k smíchu. Jednička je pro mě slabší, ale ne zase o moc. A Lexe Luthora si prostě nejde neoblíbit ("Marná sláva, sou to burani"). Tentokrát nechám v hodnocení i kus nostalgie.
V téměř naprostý většině případů platí, dvojka je slabej odvar jedničky. Tady naštěstí ne, já se bavil výborně, pár záchvatů smíchu, ale nic křečovitýho. Giliian je taky jedna z těch, který s věkem zrajou jak víno, moc jí to tu sluší :-) Vtípků je akorát, vyzdvihnul bych hlavně honičku po střeše, protože ta opravdu neměla chybu. Pro mě stejně kvalitní jako jednička.
Původně sem hodnotil čtyřma, ale bohužel poslední dobou kvalita dost upadá... některý díly sou dokonalý, některý stojej vyloženě za houby. Na český poměry je to ovšem nadprůměr, o tom neni pochyb. Ale teď (po 48. díle) je bohužel spousta věcí jinak... z Ozzáka dělaj většího tupce než je, z Ivy se stává věčně nasraná dceruška, Saša mě svym věčně stejnym výrazem irituje už jenom svojí přítomností, aspoň že ten Lexa se vyvrbil a je vtipnej víceméně pořád. Uvidíme co bude dál, doufám, že Comeback už níž klesat nebude byla by to škoda.
Neherec Craig nesahá charismatem Englishovi ani po kotníky... a mělo by to bejt spíš obráceně ne? Parodie mnohokrát překonává originál... Každopádně výborná inteligentní komedie s Atkinsonem v čele a ani trošku nezaostávajícím Malkovichem, jehož frangličtina je prostě k sežrání :-)
I když se to dalším Brooksovým parodiím (Spaceballs, Robin) neblíží ani k patám, tak aspoň ty dvě * dát musim. Protože u scén zabíjení Lucy a tanec před zrcadlem sem se chechtal jak málokdy. Jinak je to bohužel docela zdlouhavá nuda a pokaždý, když se objevil přehrávající Peter MacNicol, měl sem chuť ho narazit na kůl. Leslie bohužel ani z 10% nedosahoval charizmatu Bely Lugosiho, což je přecejen potřeba, i když je to jenom parodie.
Dentista (1996)
Takhle to dopadá, když zubaři hrábne. Dobře sem se bavil, ale stačí vidět jednou.
Americká kletba (2005)
Saw 3D (2010)
Dokonalý trik (2006)
Myslim, že dřív přestane Bartošová chlastat, než že Nolan natočí něco špatnýho.
Hrdina (2002)
Klíče od pevnosti Boyard (TV pořad) (1990)
Děti moje (2011)
TRON: Legacy 3D (2010)
Vizuálně dokonalá nuda... bohužel nic víc.
Den, kdy se zastavila Země (1951)
451° Fahrenheita (1966)
Válka Bohů (2011)
Dluh (2010)
Auta 2 (2011)
Kdo hulí, ten umí (2001)
Yo Silas! :-)))))))) Jak moc nemusim teen komedie, tak tuhle teda jo... jeden ze zástupců žánru "tak blbý, až je to dobrý".
Apollo 18 (2011)
Bez dechu (2011)
Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)
Sherlock Holmes (2009)
Superman 2 (1980)
Johnny English se vrací (2011)
Comeback (TV seriál) (2008)
Johnny English (2003)
Drákuloviny (1995)