Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Ctihodný občan

Ctihodný občan (2009)

Takhle sem si dlouho nechrochtal. Mám rád tyhle hi-tech thrillery a Gray a spol. nezklamali. Zvysoka seru na "erudovaný" připomínky, že Butlerovi po deseti letech maskéři neudělali vrásku na ksicht a že konec se dá předvídat. Jasně že dá, to mělo na konci přiletět ufo, znásilnit Foxxe a Butlera prohlásit za vládce galaxie? K smíchu fakt... užil sem si to od začátku do konce, herci bez výhrad perfektní, napětí by se dalo krájet a nevšim sem si žádnýho hluchýho místa. A i kdyby tam bylo, tak je mi to jedno, protože jako celek je to to nejlepší co sem zatim letos viděl.

Černá kočka, bílý kocour

Černá kočka, bílý kocour (1998)

První setkání s touto taškařicí dopadlo tak, že jsem málem skončil s natrženou bránicí. Postavy jsou komické samy o sobě a když Dadan (btw. ostatní mafiáni jsou proti němu žabaři) rozjede svého Pitbullteriéra, tak to už je o zdraví. Dokonalý soundtrack tu balkánskou jízdu skvěle doplňuje a 2 hodinky utečou jako voda bez náznaku nudy.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Primitivnější zápletka je asi už jenom v telenovelách, ale bratři Coenovi dokážou udělat z hovna bič. Dude je prostě Dude a vedlejší postavy jsou druhá lepší než první... Jesus mi přivodil křeče ze smíchu (aspoň už vim, jak machři čistí bowlingový koule) a německej nihilista Peter Stormare, to už mě málem zabilo... to se musí vidět. "Ich bin expert" :-))))))

Den nezávislosti

Den nezávislosti (1996)

Já vim, je to hovadina až na půdu, ale zkuste to před patnácti lety vysvětlit třináctiletýmu předpuberťákovi, co žere ufíky... prostě moje kultovka z mládí :-)

Životy těch druhých

Životy těch druhých (2006)

Už začátek, kde probíhalo "školení" mě odrovnal a takhle to zůstalo celou dobu. Wieslerův přerod z nelítostného služebníka režimu (ten mrazivej pohled mě pronásledoval eště dlouho) k člověku s vlastním názorem, se podařil naprosto uvěřitelně. Konec je sice dost kýčovitej, ale stejně mě dostal do kolen a já eště 10 minut po titulkách nepohnul brvou. Pak sem vstal a málem začal hledat odposlechy po bytě. Oscar naprosto zasloužený a Ulrich měl jednoho taky dostat. A scéna s vtípkem o Honeckerovi je naprosto geniální...

Pozemšťan

Pozemšťan (2007)

Snad nikdy sem u filmu tak nežhavil mozek a představivost (a to mám za sebou HODNĚ hororů). Tohle má jenom jednu vadu - neběží to v realtimu aspoň 8 hodin. Žral sem to víc než celá ta grupa dohromady. Ten nádhernej náboženskej setěr... až mě mrzelo, že je to jenom film (i když mi k mé radosti potvrdil pár mejch teorií). Jo eště mě štve jedna věc... budu si to moct zopakovat tak za 14000 let, protože si ho budu dlouho pamatovat. A okamžitě letí do mojí top.