Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Deníček (136)

Zoufalé manželky 4./5.serie

Během několika epizod se v rozmezí konce 4.serie a začátkem 5.série stačilo natlačit hned několik progresivních myšlenek. Globální oteplování, veganství, domácí školství.... rok 2008. Mno, tenkrát se alespoň zatím nikdo neidentifikoval jako bezpohlavní útočná helikoptéra :D

Případ Kolman 1986

Případ Kolman (TV film) (1986)

Já toho Daniela Landu zprvu nepoznal :-) Je fakt, že s takovou hřívou si ho nepamatuju  

Případ Kolman 1986

Stargate

Hvězdná brána - Série 1 (1997) Jepičí život (S01E08)

"Stvořitel nám dal 100 dní blaženosti!"

V tomto díle se odcestuje na planetu, kde se lidé dožívají sotva sto dní života. Velice rychle stárnou, dospívají. Lidé tu nevědomky holdují, oslavují a žijí ve vlastní nevědomosti. Je přece možné, že život trvá déle, než jim bylo řečeno. Postačí opustit město a stárnutí se zpomalí.

Vidím tu jistou alegorii na současnost. Je skutečně 70-80 let průměrný věk dožití? Nelze žít déle a plnohodnotně? Proč se někde v odlehlých místech dožívá několik desítek lidí na světě sta let a ještě jej lze stále považovat za důstojný?

V dnešní společnosti se určuje jediný správný názorový proud. "Takhle jsme se to učili a tak to prostě je." Člověk s otevřenou myslí by si mohl všimnout, že minimálně způsob života, konzumace nevhodných potravin a letargické scrolování Tik Toku nám život zkracuje zjevně. A co když jsou nám další mnohé věci o délce dožití skryty. 

Co když jsme i my dnes v režimu "Proč by nám lhali, stvořitel nám dal 70-80 let blaženosti!" 

Ať žije Django! (1968)

Ať žije Django! (1968)

Na Divokém západě, v jednom z mnoha podobných městeček, se do čela dostane nové koště, které dobře mete. Vlivný politik David Harry se svou pravou rukou Lucasem organizují přepadávání dostavníku s dodávkami zlata na jejich cestách do bank. Nikdo však skutečně neví, kdo již léta a beztrestně stojí za těmito loupežemi. 

Všechno se svede nahodile na menší zlodějíčky, kteří jsou pak veřejně popraveni. Přesně tak, aby se plebs nažral a krádež zůstala celá. Nikomu však nepřijde divné, že loupežná přepadení se dějí dále, se stejným rukopisem a na šibenici visí občas osobnosti, které zjevně rozumu moc nepobrali, natož aby byli schopni zorganizovat něco tak velkého.

Další běžnou dodávku dostavníkem do banky v Atlantě řídí tentokrát Django (Terence Hill). Aby neměl cestě dlouhou chvíli, vzal sebou svou milovanou ženu. Dostavník byl přepaden, všichni postřílení, Django jako jediný přežil, aby zahlédl tváře těch, jež ho oloupili. V dáli na kopci vše sledoval Lucas i Harry. Čistá práce. 

Django přepadení přežil, dal se dohromady a pracoval jako místní kat, který věšel chudáky, jež byli falešně obvinění z přepadení dostavníků. Kdo jiný by mohl zosnovat odvetu, pomstít ženu a potrestat viníky? Jedině Django. Do cely pro budoucí oběšence nechodil na poslední pomazání, ale nasazoval jim speciální vestu, která simulovala oběšení díky háku a dobrému hereckému výkonu visatce. Když trestance demonstrativně na náměstí pověsil, musel tam visatec zůstat až do večera, kdy ho Django přijel odříznout a "pohřbít". Daroval každému z nich život. Za oplátku se stali jeho vojskem na cestě k odplatě.

Bábovky (2020)

Bábovky jsou takovým tesklivým filharmonickým dílem, kde se hudba line 70% filmu a vypne se snad jen při nepatrně delším rozhovoru o více jak dvou větách. Postavy, herci a vše neuvěřitelné. Ne-uvěřitelné. Tohle fakt nefunguje

Oltář zla (1988)

Oltář zla (1988) Mám slabost pro béčkové horory z osmdesátek. Tohle nebylo ani tak blbé, jak to zpočátku vypadalo a tak jsem se z hodnocení dvou hvězd nakonec přiklonil ke třem :)

Oltář zla (1988)

Pluto Nash (2002)

Snímek ukazující jak by to mohlo v daleké budoucnosti vypadat? Možná! Ale celkově mě to celé nějak za srdce nechytlo. Něco mi tam chybělo, možná lepší postavy... Ač film není špatný, přijde mi suchý, nezáživný. Přesně ten film, na který si za týden vůbec nevzpomenu.

Pluto Nash (2002)

Pan Church

Pan Church

The Bad Batch (2016)

Není snadné být vyvrhel společnosti. Když vás společnost vyvrhne, není dobré se záhy ocitnout v místě ještě větších vyvrhelů - kanibalů. Tenhle snímek nedokážu pořádně uchopit a i přesto si mou pozornost zachoval až do samotného konce. Ze začátku mi prostředí sedělo na Mad Maxe, po pár minutách jsem měl pocit, že koukám spíše na Saw. Těšil jsem se na Jima Carreyho, který tu prakticky neřekne ani slovo. Celkově se ve filmu příliš nenamluví. Děj se odehrává na poušti plné vraků, skládek, kde vznikla alternativní společnost vyvrhelů...

The Bad Batch (2016)

Politicky nekorektní zprávy (TV pořad)

Politicky nekorektní zprávy 
(TV pořad)

Tam, kde hnízdí čápi - český film (1975)

Tam, kde hnízdí čápi - český film (1975)

Čekání na Patrika (1988) 3*

Čekání na Patrika (1988)

Čekání na Patrika (1988) 4*

Čekání na Patrika (1988)

Talíře nad Velkým Malíkovem (1977) 2*

Talíře nad Velkým Malíkovem (1977)

Údržbáři (TV film) 4*

Údržbáři (TV film)