Dawid199

Dawid199

David Müller

okres Praha

23 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 8 11 14
    • 16.2.2012  08:54
    Boxer, The (2009)

S tímto snímkem jsem se setkal úplnou náhodou blouděním na YouTube, kde jsem narazil na boxerské motivační video, kde bylo pár tréninkových scének z tohoto filmu, tak jsem si ho "obstaral", jelikož se mi scénky z tréninku dost líbili, stejně jako projev trenéra. Avšak celý film se mi již od začátku zdál jako "béčkové" klišé- mladý kluk je propuštěn z vězení, nemůže sehnat práci, nakonec se ho ujme trenér z místního gymu. Přijde mi to zkrátka jako když vezmete všechny (ne)originální nápady ze všech lepších filmů s podobnou tématikou a znovu je zpracujete, avšak v mnohem menší kvalitě. A dorazíte to koncem, jež se podezřele podobá scéně ze třetího Rockyho. Takže * za pěkné výroky trenéra a * za velice solidní herecké výkony a malinký kousek nápadu. Za zápasy bych nemohl dát ani půl *, jelikož to s boxem mělo pramálo společného.

• 15.2.2012  12:10
    Comeback (TV seriál) (2008)

První řekněme 5, maximálně 10 dílů bylo velice dobrých, nenechal jsem si ujít snad ani jeden. Seriál se mi velice líbil, herci byli sympatičtí, padaly vtipné hlášky, zkrátka to téměř nemělo chybu. Nicméně další díly už mi přišly o ničem, sám nevím, čím to je, mám zkrátka pocit, že úroveň upadla. To je ale (bohužel) u českých seriálů klasické, tvůrci už neví, kam dál, ale točí se vesele dál...

• 29.7.2011  15:04
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Tímto filmem se mi uzavřela jedna velká (nejen) filmová kapitola. Na filmech o Harrym Potterovi jsem vyrůstal a jak vidno jsem nebyl sám. Zpočátku to vypadalo, že se k poslednímu dílu do kina ani nedostanu, ale díkybohu se tak nestalo, zpetně si říkám, že by to byla opravdu velká škoda. Poslední díl ve mně vyvolal řadu různých emocí, které asi vyvolat i měl. Byly to vzpomínky, radost, smutek. Ve filmu se objeví scény, lidé a věci snad ze všech předchozích dílů, jako například bazilišek, scény z myslánky, Brumbál. Nutno podotknout, že jsem se ve filmu "setkal" s několika postavami, na které bych jinak snad i zapomněl. Kdo od filmu nečekal/nečeká hlavně akci, tak je na omylu. Jedná se o poslední díl, vyvrcholení, takže akční scéna jedna za druhou. Ano, pár tech vtipných scének se zde najde, ale ty by se daly spočítat na prstech jedné ruky, filmu to ale dodává spirit z předchozích dílů, což jsem vřele uvítal. Při několika momentech jsem si vzpomněl na filmy jako Pán Prstenů (příprava na boj), nebo Titanic (panika ve škole). Na závěr komentáře bych snad shrnul, že mě osobně poslední díl nezklamal a přišel mi jako důstojné rozloučení s celou ságou. A že doufám, že další díly již nebudou, ať už by měly být sebelepší...

• 28.12.2010  19:47
    Jako Mike 2 (video film) (2006)

Já věřím v nějáké menší "zázraky" a podobně, ale v tomto filmu se jich sešlo najednou tolik, že je to na jednoho prostě příliš. Odpad nedávám jen díky tomu, že konec filmu nebyl až tak klišovitý, jak jsem čekal. Například se nekonalo známe poskakování míče na obroučce koše.

• 25.12.2010  13:08
    Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010)

Předchozí Narnie jsem neviděl, takže jsem do filmu nemohl jít s žádným očekáváním, jen jsem doufal, že se alespoň trochu pobavím. A taky se tak stalo. Ve filmu je pár vtipných scének, ale rozhodně by se nedal nazvat komedií, to jsem však ani nečekal. Herci jsou sympatičtí, ale jaksi nevýrazní, o nic moc se nesnaží, stejně jako příběh, film vám ho málo "předbízí". To ale nic nemění na tom, že je tento film podle mne velice povedené fantasy.

• 22.11.2010  20:35
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)

Předem komentáře bych rád upozornil, že je zde veliká pravděpodobnost spoilerů. Z tohoto dílu mám vcelku rozporuplné dojmy. Jednak se musím přiznat, že mne jaksi minul šestý díl, takže jsem se připravil o možná důležité momenty, ale to by možná na finálním dojmu nic nezměnilo. Vzal bych to ale přece jen od kladných bodů. Hned tím prvním jsou podle mne efekty, které si jinde než v kině asi neužijete (útěk v lese, had a mnoho jiných). Velice kladně vidím také herecké výkony a to zejména hlavní trojice a vůbec to, že si film v podstatě drží úroveň. Přesto mne mrzí, že hlavní dějová linie tohoto filmu se přesunula ze školy do "terénu", mám také pocit, že z předchozích dílů si tento vzal většinou jen ty špatné věci (zmínky o smrti vedlejších postav atp.). Ale jak jsem již zmiňoval, tak HP si v mých očích drží stále svou úroveň a tak dávám nadprůměr.

• 20.11.2010  10:26
    Disturbia (2007)

Zajímavé a originální pojetí thrilleru se nakonec podle mne ukázalo jako správné. Přibližně tři čtvrtiny filmu byly "nenápadné" a konec napínavý a strhující. Musím také vyzdvihnout herecké výkony hlavně Shia LaBeoufa a Sarah Roemer.

• 10.11.2010  20:30
    Ruby Tuesday (2010)

Velmi dobře natočený a zahraný krátkometrážní snímek se zajímavým a kvalitním námětem.

• 10.11.2010  19:23
    Prostřeno! (TV pořad) (2010)

Viděl jsem pár dílů a nevím, jestli je to tím, že jsem neměl štěstí, nebo tím, že toto prostě není nic pro mne. Snad nejvíc mne dorazila paní Lída (ta, která se objevila i v podobně kvalitním díle "Čápi s mákem").

• 8.11.2010  06:31
    Ochránce (2005)

Bude to znít asi trochu divně, ale jsem v podstatě zastáncem názoru, že akční hvězda nemá co dělat v podobných rodinných komediích, protože to většinou dopadne špatně. To se bohužel nevyhnulo ani tomuto snímku a Vinu Dieselovi. Pravda, našlo by se pár zajímavých a vtipných scén, ale fakticky jen pár. Takže jedna * za to a * za herce.

• 2.11.2010  21:17
    Zatím spolu, zatím živi (2010)

Velmi dobrá akční komedie s dvojicí Tom Cruise a Cameron Diaz. Snad jedinou věc, kterou bych filmu vytkl je trochu okoukaný příběh, přesto je tento film ale hodně kvalitní záležitostí se spoustou zábavných, ale i akčních scén.

• 31.10.2010  18:58
    Výbuch bude v pět (1984)

Pohodový a oddychový film, který si na nic nehraje a párkrát se u něho možná i trochu zasmějete. Stejně jako viperovi se i mne moc líbila krásná, mladičká Mahulena Bočanová, kterou jsem nejdříve ani nepoznal.

• 24.10.2010  16:47
    Návštěva (2008)

Vtipný a originální snímek o tom, jak se zbavit (ne)chtěné návštěvy.

• 23.10.2010  08:28
    Goalissimo (TV pořad) (2007)

Jelikož jsem i dnes celkem velkým fanouškem fotbalu, tak na to občas kouknu a podle mne je to obyčejný pořad, ve kterém uvidíte nejzajímavější události hlavně z nizozemské, nebo německé ligy. Akorát mne mrzí, že pořad nezískal licenci na anglickou Premier League.

• 17.10.2010  10:54
    Co nového Scooby-Doo? (TV seriál) (2002)

V podstatě ta samá situace jako u filmové dvojky. Sem tam nějáký zajímavější díl, který na nějákou tu nudnou chvilku zabaví, ale opravdu jen zřídka. Jak už bylo zmiňováno, tak hlavní problémem seriálu jsou příšery, které opravdu nejsou strašidelné. Ale to bude asi tím, že tento seriál je určen hlavně dětem.

• 17.10.2010  08:46
    Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery (2004)

Jedná se v podstatě o dosti podprůměrnou záležitost, která má dost daleko i od "béčka", ale je pravda, že jednou se to shlédnout dá a když je ta správná nálada, tak se u toho i dobře pobavíte. Nic víc se ale očekávat nedá.

• 11.10.2010  20:02
    Okresní přebor (TV seriál) (2010)

Po několika shlédnutých dílech musím nakonec zvýšit své hodnocení. Po řadě velice nepovedených seriálů přišla Nova konečně s něčím trošku zajímavým. Navíc jsem si celkem oblíbil týmového terapeuta Adolfa v podání Leoše Nohy.

• 10.10.2010  15:17
    Pokémon (TV seriál) (1998)

Tak všichni (hlavně pánové) ruku na srdce, kdo na tuto roztomilou anime záležitost jako malý nekoukal a neměl to rád. Já mezi ně rozhodně patřil, ale s odstupem času se dost divým, na co jsem to koukal. Takže jednu hvězdičku za nostalgii.

• 10.10.2010  12:52
    Sbal prachy a vypadni (1998)

Po dlouhé době opět skvělý filmový zážitek. Typický film Guye Richieho, kvalitní, možná trošku zamotanější a složitější příběh, který pochopíte až během sledování a zajímavé postavy skvěle zahrané elitou britských herců, kteří nešetří svým známým, ostrým humorem.

• 10.10.2010  00:07
    Hranice šílenství (2002)

Celkem kvalitní thriller s pohlednou Ginou Gershon v hlavní roli a zajímavou, ač trošku předvídatelnou zápletkou.

• 9.10.2010  15:54
    Expendables: Postradatelní (2010)

Abych řekl pravdu, tak jsem se trošku obával, co z tohoto filmu "vyleze", jelikož ruku na srdce, pánové Stallone, Lundgren a Rourke mají už pár křížků na krku. Ale nakonec jsem zjistil, že mé obavy byly naprosto zbytečné. Sly natočil skvělý film plný akčních scén, pěkných efektů a hvězdných herců s jejich hláškami.

• 9.10.2010  11:55
    Okruh (TV film) (2008)

Okruh mi přišel jako dost slabý pokus o nástupce Formulí se Stallonem. Jak napsal zdeny, je to taková oddychovka bez nějákých výraznějších akčních scén.

• 8.10.2010  23:52
    Glimmer Man (1996)

Správňácký a sebevědomý Seagal s několika peprnými hláškami a drsným parťákem v béčkově vyhlížejícíc detektivce, která dokáže zpříjemnit jeden z těch nudných sobotních večerů.

• 8.10.2010  18:57
    Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

Pamatuji si ještě tu dobu, když jsem na tom byl jako malý s mamkou v kině a následně jsem dostal VHS kazetu s tímto filmem. První díl ságy HP beru jako snad nejlepší. Herci byli v podstatě ještě malé děti a to je na tomto filmu asi to nejlepší, pokud nepočítám všechny efekty a originalitu.

• 8.10.2010  17:47
    Dr. House (TV seriál) (2004)

Jeden z mála seriálů, který mne dokázal takto zaujmout. Hugh Laurie skvěle hraje svou postavu a perfektně k ní sedí. Každý díl má svůj odlišný příběh a skoro každý mne dokáže něčím upoutat. K tomu navíc si seriál stále drží svou úroveň, stejně jako hláškující Laurie.

• 8.10.2010  15:43
    Líbáš jako Bůh (2009)

Od filmu jsem čekal opravdu málo, upřímně naprostou kravinu, ani pozitivní reakce mé babičky, která na tom byla v kině jsem nebral moc vážně (přecejen se lišíme o dost desítek let), pak se mi do ruky dostalo DVD a tak jsem si to z nudy pustil. A byl jsem celkem mile překvapen. Pro mne doposud neznámá herečka Kamila Magálová na mne svým hereckým výkonem udělala dobrý dojem, stejně jako její sokyně Eva Holubová a Oldřich Kaiser. Film je svým příběhem dosti blízko "obyčejným" lidem a jejich starostím. Navíc je zde několik vtipných scének a hlášek. Přesto ho ale beru jako průměrnou záležitost, která ale dokáže potěšit.

• 7.10.2010  19:55
    Jehovova Pomsta (studentský film) (2010)

Podle mne slabší odvar ze ZNK. První polovina filmu (jestli ne víc) je plná zbytečných scén a dialogů. Hlavní hrdina mi byl navíc dost nesympatický. Několik vtipných scén a hlášek tomuto studentskému snímku upřít nemohu.

• 2.10.2010  12:52
    Utržený ze řetězu (2005)

Po hodně dlouhé době se vysílal v TV film, který vypadal, že by mohl stát za to a tak jsem se rozhodl ho zkouknout. A musím říct, že nelituji. Ze všeho nejvíce se mi líbila originalita, která má u mne velkou prioritu a také nesmím opomenout skvěle vymyšlenou a zahranou postavu Dannyho. A opět precizní herecký výkon Morgana Freemana. Jediné, co bych filmu vytkl je trošku odfláknutý a předvídatelný konec.

• 27.9.2010  11:18
    Šťastný den (2010)

Moc pěkně natočený a zahraný kraťas ala Tarantino.

• 24.9.2010  20:20
    Dokonalý svět (TV seriál) (2010)

Již z ukázek, které se objevili před prvním dílem jsem si říkal, že to bude prostě další z nováckých srajd. A taky, že ano, ani vlastně nevím, co jsem čekal od prvního dílu, že jsem ho vůbec pouštěl, ale dočkal jsem se jen stáda debilních postav, které jsou ještě debilněji zahrané. Jednodušše jen další novácký úpadek.

<< předchozí 1 2 3 4 8 11 14