Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (56)

plakát

Útěk z vězení (2005) (seriál) 

První série se mi vžila tak do žil, že jí musim dát 100%, protože její postupná gradace, napětí a promyšlenost, mě donutila skouknout celou séri za tři dny. Každý díl jsem sledoval s otevřenou pusou a bál jsem se o různé postavy, které jsou skvěle zahrané, hlavně charismatický Michael Scofield ( Wentworth Miller), který hraje svou postavu opravdu výborně a těšim se na nějaký jeho pořádný celovečerák. I ostatní postavy jsou výborně zahrané. I když se postupně může zdát, že by se první série mohla vejít klidně do 13 dílů, její natahovanost jí odpustíte díky skvělým zápletkám a genialnímu útěku z Fox River.........Druhá série má tu smůlu že se odehrává mimo věznici a už neni tak zábavná. Do 9 dílu je to na 85%, ale pak už jsou zápletky neohrabané, nelogické a zbytečně natahované. Ale já pořád schutí sledoval kdo s osmičky uprchlíků přežije. Konec je úplně postavený na hlavu a jde vidět zbytečná natahovanost seriálu. Vyzdvihnou ale musim novou postavu Mahoneho (William Fichtner)- prostě dokonale zahraný záporák......70%. Třetí série se odehrává opět ve věznici, která nese název Sona. Tady dostal seriál druhý dech a skoro dosahuje kvalit dokonalé první série. Nové postavy jsou opět dobré, zápletky jsou zajímavé a konečný útěk ze Sony je zase napínavý. Co víc si přát....95%. Poslední čtvrtá série je zatim na podobné úrovni jako série druhá. Žádný zázrak, hold neni tak zábavné likvidovat oraganizaci...zatim 75%.

plakát

Memento (2000) 

Mě osobně, tento film nijak extra neoslnil. Ano, má to geniální příběh a zápletku, ale ve druhé polovině mě to začalo nudit, prostě mi tam něco chybělo. A na konci to nezachraňuje, ani zajímavé odhalení. Já se totiž začal ve filmu pamalu strácet. Třeba takový Dokonalý trik, byl opravdi geniální. Čekal jsem něco víc 70%. Hláška..........,,Měli bysme mu vzít tu jeho káru, víš, jako dát mu lekci. Blbost, Teddy Tobě se to řekne, ty máš Jaguára".

plakát

World of Quest (2008) (seriál) 

Zábavný, animovaný seriál, z dobrými vtípky a zábavným Questem. To jeho NESNÁŠÍM, zazní v jednom dílu asi tak pětkrát a vám to nepříjde trapné. JÁ TÝDLE BLBYNĚ, MUSÍM PROSTĚ DÁT 4 HVĚZDY. Vždy se těším na nové díly a oto snad u seriálů jde. Jěště když na Jetixu dávají takový ptákoviny, jako Hannah Montana. Proto dávám 80%.

plakát

Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (2008) 

Rozhodně zhoršení, o proti předchozímu dílu. Příběh už tolik nefunguje a nepůsobí jako celek. Což je škoda, protože první díl, byl po příběhové stránce dobrý a působil velkolepě. Ano, akce je tu jak naděláno a je kvalitní. První polovina filmu, byla výborná, zato ta druhá už se vezla a nemohla už toho tolik nabídnout. Příjemné překvapení ve vedlejší roli, byl promě Mathieu Amalric. Napětí při akci, spousta přestřelek a zase ty děvky, co více si přát od gangsterky????? Stopáž. Ta byla až moc dlouhá a já už měl problém neusnout, když příběh byl už jen o: Vyloupení banky, honička, přestřelka, Mesrine zatčen, uteče z vězení a jde zase loupit........Na tenhle koloběh je člověk zvědavý tak maximálně jednou dvakrát, ale když jsou o tomtéž vlastně 2 filmy, to už trochu nudí. Ale jelikož už víte jak Mesri dopadne tak to „VELKOLEPÉ FINÁLE“ není tak velkolepé jak se může na první pohled zdát. Na konci, se Mesrine vykoupe v kaluži krve a je konec celého filmu, i gangsterské legendy. TO VÁM STAČÍ????? Mě rozhodně ne, a proto půjdu z hodnocením, oproti jedničce dolů. Nemůžu si pomoct ale více jak 80% mu nenůžu dát. Proto dám 77%.

plakát

Veřejný nepřítel č. 1 (2008) 

Přemýšlím, kdy jsem tak naposledy viděl, tak povedenou krimi farncouzkou pecku. A oodpověď by zněla: ,,NIKDY". JEDNÁ SE O FILM, Z NADUPANÝM PŘÍBĚHEM, PERFEKTNÍMI HERCI, ÚŽASNOU AKCÍ A PRAVOU GANGSTERSKOU ATMOSFÉROU. Vincent Cassel, jako zloděj s úchylným fransouzkým sestřihem, je opravdu dobrý. Je to chlápek kerému nikdy nedojde munice, ani ženy. A když řeknu ženy, myslím to opravdu vážně. Během celého filmu vystřídal 4 ženy, se kterýma se vyřádil v posteli. PROSTĚ SPRÁVNEJ ZABIJÁK, ZLODĚJ A DĚVKAŘ. Ale jak to tak bývá, tak i profesionál, se může dostane do basy. Ze které se bravůrně dostane, se svým parťákem Royem Dupuisem. Oba dva, se ale nevzdali a proto se vrací do věznice, aby tam všechny vězně zachránili. Ale všechno se zvrtlo, proto se oba postřelený, rači vrátili. STALI SE ZNICH, DVA NEJHLEDANĚJŠÍ ZLOČINCI. Byl jsem opravdu překvapen, jak mě tento film zaujal. Stopáž je tak akorát dlouhá, proto se opravdu nemůžete začít nudit. Ostatní herci byli taky fajn, ale Gérard Depardieu, jako tvrdý mafián opravdu neselhal. Už jenom jeho pohled naznačuje, že se nikoho nebojí. Jako další klad mi přijde, dobře zvládnutá akce, která se tu nepřehání. Spousta hlášek a dobrých dialogů. Jedná se, o opravdu povedený film, který si zaslouží 96%. (Už se nemohu dočkat dvojky).

plakát

Sedm životů (2008) 

Ze začátku mírně chaotycké, ale po půl hodině vam bude jasné, že se jedná o dost povedené drama. Will se do své role opět vžil a výsledek opravdu stojí zato. Vězte že tento film, ne jednoho i dojme. Délka filmu mi přišla akorát tak dlouhá, hlavně jsem se při filmu vůbec nenudil. Will je legenda a já to říkal vždycky, sednou mu naprosto všechny tipy filmu od akční, po komedie a drama. Žádné stupidní a otravné scény, ale spousta kvalitních a promyšlených dialogů. Nejen will, ale i vedlejší role zaperlily. Škoda jen že v polovině filmu víte jak to dopadne. Opravdu zdařilé 87%.

plakát

Tváří v tvář (1997) 

Opravdu dobře zrežírovaný akční film, s originální zápletkou, dobrými herci a dokonalou akcí. Na svou dobu opravdu povedený film, s hvězdným obsazením. Dva soupeři, kteří se na vzájem nesnášejí a nejratši by ten druhého zabil. Je to film u kterého se ani trochu nebudete nudit a proto si zaslouží 92%. Hláška.............................................................. ,,Nevím, jestli se mi víc hnusí obličej nebo tvoje tělo. Rád si zapíchám s tvou ženou, ale předtím to bylo lepší, ne? Vrátíme to zpátky? Nemůžeš mi vrátit, cos mi vzal. Dobře. Plán B: Prostě se zabijeme".

plakát

Království (2007) 

Docela povedené akční drama, od Petera Berga. Který si mě získal u filmu Vítejte v džungli a Hancock. Kriminální námět mě bavil už od začátku. Občas se tu vyskytlo pár trochu nudných pasáží, kde prostě jenom něco hledali. Zato poslední přestřelka byla geniální a dost povedená. Herci byli dobří, ale ta rozklepaná kamera mi prostě vadila a díky ní byla akce kolikrát nepřehledná a chaotická. Tento problém mi vadil i u Hacocka. Na závěr bych chtěl říci že se jedná o celkem slušnou podívanou, která stojí za to shlédnout......75%.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Průměrný film který nenadchne, ani neurazí. Keanu Reeves jako jedinný zachraňoval toto Sci-Fi, od dvou hvězdiček, i když se mu zde nedostalo tolik prostoru. Zato efekty byly na vysoké úrovni a zachraňují nudný příběh, který se rozjede až v druhé půlce. Slabých 65%.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Tak tohle je opravdu úžasný film, plnný kvalitní a úžasné akce. Postapokalyptický terminátor se mi opravdu páčil a mě osobně přišel mnohem lepší než Terminátor 3: Vzpoura strojů. Christian Bale to opět zahrál opravdu dobře a díky tomu si ho přidám do top herců. Efekty byly opravdu vydařené a zničená města taky. Po první akční scéně kdy se Christian Bale zřítí z vrtulníkem a rotačákem rozstřílel prvního robota, mi bylo jasné že půjde o opravdu vydařený akční film. Rozseté tábory přeživších lidí po celém světě které trpěli hladem a měli strach a nevěděli jestli zítra ještě budou žít.Ve filmu se oběvila spousta druhů robotů. Mototerminátoři se mi asi líbily ze všech nejvíc a při jejich akční scéně jsem byl opravdu natšen. Hlášek tu bylo opravdu hodně, že mám problém si na nějakou vzpomenout. Poslední akční scéna v hlavním sídle skynetu byla asi ze všech nejlepší. Rozhodně nejlepším překvapením pro mě byl Arnold, který bojoval proti Christianovi, i když mě mrzelo že Arnold nepřežil. Na to že jsem čekal, že tam ukáže jen polovinu těla, tak jsem byl příjemě překvapen. Docela jsem se divil že Sam Worthington se ve filmu oběvoval častěji než Christian Bale. Poslední scéna mě skoro dojala a proto mi přijde spravedlivý dát tomuto filmu 97%. Hláška.........,,Myslíš si že si člověk? Já jsem člověk".