Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 335)

plakát

Šíleně smutná princezna (1968) 

„To je klasika, dcero, to je klasika, tomu se musí smát každý!" Každý přece jen ne. Přiznám se totiž, že mě Šíleně smutná princezna zas tak moc nenadchla a raději sáhnu po jiné pohádce. Duo Vondráčková-Neckář je tady zamlada fajn, bavili mě rádci a hudební čísla, ale jinak popravdě příliš nechápu, proč je zrovna tento film v rámci žánru tak oblíbený a opěvovaný.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

,,They are not even smart enough to be as evil as you're giving them credit for." Film, který se tak strašně snaží být zajímavý, vtipný a neotřelý, až působí směšně a nepřirozeně. Místy sice atakuje hranici povedené satiry a nepopírám, že mě některé scény bavily, nicméně jako celek to za mě prostě nefunguje. Přitom téma je zajímavé a apel na společnost, kterou více zajímá rozchod nějaké pseudo celebrity než stěžejní globální problémy, je v dnešní době více než žádoucí. Zpracování mi však prostě nesedlo.

plakát

U tebe nebo u mě? (2023) 

Ano, je to jedna z těch romantických komedií, u kterých máte pocit, že jste viděli padesát stejných. Ano, už při úvodních titulkách je jasné, jak to celé dopadne. Občas mám ale přesně na takový snímek náladu a chuť. A výsledek mi nepřišel tak špatný, jak praví zdejší hodnocení. Dvojice Kutcher-Witherspoon funguje v pohodě, prostředí je příjemné a celý děj neurazí. Není tam nic, co by se na dlouhé roky zapsalo do paměti, ale na průměrné 3* to prostě stačí.

plakát

Talentovaný pan Ripley (1999) 

,,I always thought it would be better to be a fake somebody than a real nobody." Zvláštní film s velmi specifickou atmosférou. V první polovině zachycující pronikání do života smetánky v Itálii jsem popravdě moc netušil, co vlastně sleduju, ani co se bude dít dále. Druhá polovina je o poznání dramatičtější a i přes velmi pomalé tempo mě poměrně bavila. I přes dobré výkony herců a krásné prostředí jsem ale neměl pocit, že by mě film vtáhl do děje a celý příběh šel tak nějak mimo mě. S hodnocením jsem poměrně váhal a byť to má velmi blízko ke 4*, nechám (trochu přísné) lepší tři hvězdy.

plakát

Čas probuzení (1990) 

,,People have forgotten what life is all about. They've forgotten what it is to be alive. They need to be reminded. They need to be reminded of what they have and what they can lose." Poselství, které by se dalo tesat do kamene i dnes. A nejen tím je toto drama skvělé. Celý příběh je podán nesmírně lidsky, výkony De Nira a Williamse jsou naprosto vynikající a film dokáže vyvolávat emoce, jako málokterý jiný. Krásný zážitek.

plakát

Rudá volavka (2018) 

,,Every human being is a puzzle of need. You must become the missing piece, and they will tell you anything." Začnu od konce. To byla totiž jediná zábavná část, kdy mě navíc poměrně potěšilo, jak to celé dopadlo. Zbytek byla zvláštně uchopená nuda plná nelogického a hloupého počínání jednotlivých postav. A Jennifer Lawrence, ač patří mezi mé oblíbené herečky, mě tady s tím zbytečným ruským přízvukem vyloženě otravovala.

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

,,I know this world is just a game, but this place, these people, that's all I have. So I'm not gonna be the good guy. I'm gonna be a great guy." Sympatický a poměrně neotřelý nápad, šlo z toho ale vyždímat o dost více. Reynolds mě bavil, ostatní postavy (v čele s otravně přehrávajícím Waititim) však o poznání méně. Čekal jsem rovněž větší množství hlášek a popkulturních odkazů - v tomto ohledu se Free Guy opravdu držel zkrátka. Romantická linka je trochu na sílu, ale ve výsledku neurazí. Příjemná jednohubka.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

,,I don't like it, I don't agree with it, but I accept it." Vcelku mě to mrzí, ale tahle sólovka prostě nebyla mým šálkem kávy. Hlavní důvod? Obsazení. Je pochopitelně složité stvárnit postavu, která je natolik spojená s Harrisonem Fordem, nemůžu se však zbavit dojmu, že Alden Ehrenreich prostě nebyl správnou volbou. Tu roli jsem mu jednoduše nevěřil a totéž bohužel platí i o romantické linii s Emilií Clarke. Kdo naopak zaslouží pochvalu, je Donald Glover. Jeho Lando si v každé scéně, ve které se objevuje, krade veškerou pozornost pro sebe a raději bych sledoval jeho origin, než tyto nepříliš poutavé začátky Hana Sola.

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

,,Real power lies in understanding who it is you're truly fighting, and how they can be defeated." Ač má tento prequel  své mouchy (místy děj nedává smysl a Rasputin byl na můj vkus bláznivý až moc), ve výsledku musím říct, že mě to zase bavilo. Ať už kvůli několika překvapivým zvratům, nebo velmi dobré závěrečné půlhodince, třetí díl rád doporučím všem, kteří viděli předchozí dva (nebo se na ně naopak chystají).

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

,,Are you just making up what he's saying?" Napotřetí už to tolik nefunguje, a to především z důvodu, že nejzábavnější postava z celé sebranky na plátně takřka není. Trochu to působí dojmem, že Marvel přináší jakýsi Rocketův origin bez Rocketa. Druhým důvodem je pak pro mě přetažená stopáž. Pořád je to docela zábava, kdykoliv si však radši pustím některý z předchozích dvou dílů, než se vracet k této trojce.