Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 338)

plakát

V hlavě (2015) 

Perfektní nápad, od zpracování jsem ale čekal o něco víc. Na můj vkus to byla až přílišná hra na city, přišlo mi to víc smutné než zábavné - a já se chci u animáku především bavit. Některé gagy se vskutku povedly, ale bezprostředně po projekci mi chybí ten příjemný pocit, který obvykle po kvalitní žánrovce přichází. Nebudu mít nic proti, když bude Inside Out sbírat všemožná ocenění, ale můj oblíbený animák z toho nebude.

plakát

Straight Outta Compton (2015) 

Zajímavý životopis nejen pro fanoušky old-school hip-hopu. Kvůli dlouhé stopáži se sice najde několik nudnějších pasáží, ale celkově film působí poutavě a docela slušně zvládá udržet pozornost. Výborné jsou především energií nabité scény z koncertů. Ani zdaleka však nejsou tím jediným, co je hodno vyzdvihnout - Straight Outta Compton je velice kvalitní i po technické stránce a za zmínku stojí také skvělý casting. Solidní 4*.

plakát

Hitman: Agent 47 (2015) 

Krok vedle. Na předchozí verzi přitom vzpomínám v dobrém a úvodní minuty vypadaly slušně. Dlouho to bohužel nevydrželo. Nový Hitman je totiž zbytečně ukecaný a tragický scénář se rozpadá s každým dalším dialogem. Samotný děj navíc není o samotném agentovi, ale neustále odbočuje do naprosto nezajímavých míst. Na Frienda jsem v podobné roli zvyklý z Homelandu, takže mi vůbec nevadil a potěšilo pár akčních scén, ale víc pozitiv vykouzlit prostě nedokážu. Tohle ,,předčilo" má i tak velice nízká očekávání.

plakát

Méďa 2 (2015) 

Mám Setha a jeho humor rád, ale Ted 2 opět doplácí na stejné chyby jako první díl. Film je na můj vkus zbytečně dlouhý, je v něm příliš hluchých míst a celá linka s bojem za lidská práva mě vůbec nebavila. Některé scény jsou ale skutečně výborné a párkrát jsem málem smíchy sletěl z gauče (Glum, stand-up). Potěšila příjemná Amanda a krátká role Neesona. Lepší 3*.

plakát

Hlupák (2014) 

Nekompromisní kritika ruské byrokracie, korupce i společnosti jako takové. Dimitriho beznadějný boj za záchranu obyvatel rozpadajícího se domu je zpracován nesmírně poutavou formou a s přibývajícími minutami dokonale graduje. Na velice malém prostoru Bykov zvládá zdatně předat emoce i ono poselství. Nejen odvážný, ale i opravdu kvalitní počin.

plakát

Žhavé výstřely 2 (1993) 

Neskutečný nářez jako dělaný pro Charlieho Sheena, který si roli viditelně užívá. Tolik vtipů a gagů na jednom místě snad ani nejde pobrat a musím říct, že jsem se u filmu takhle nezasmál už hodně dlouhou dobu. O dva stupně lepší než první díl a jedna z nejlepších parodií vůbec. ,,You don't understand. I can't walk... They've tied my shoelaces together."

plakát

Aladin (1992) 

Disneyovská klasika se vším všudy, která mě bavila v dětství a baví mě i dnes. Díky kouzelnému příběhu, exotickému prostředí a dobrým hudebním číslům je Aladdin v rámci žánru tak trochu unikát a popravdě si neumím představit lepší zpracování Pohádek tisíce a jedné noci. Hlavní tahák filmu je ale samozřejmě džin v podání Roberta Williamse - zábavnější a nápaditější postavu jsem v žádné jiné disneyovce neviděl. Lepší 4*.

plakát

Blade Runner (1982) 

Perfektní atmosféra bez děje. Příběh jako takový je docela zajímavý, ale je vyprávěn natolik zdlouhavě, že po většinu času jenom zoufale nudí. Bohužel mě nezaujaly ani jednotlivé postavy, ani prostředí, ve kterém se děj odehrává. Pochvalu naopak zaslouží Vangelisova hudba a pár emočně i vizuálně silných scén. Celkově ale slabší 3*.

plakát

Spectre (2015) 

,,You are a kite dancing in a hurricane, Mr Bond." Nadšený nejsem, ale zklamaný rozhodně také ne. Spectre se totiž docela zručně přibližuje stylu starších bondovek, kde 007 spoléhá hlavně na svůj důvtip a šarm. Nebo na mě tak film alespoň působil. Potěšila i provázanost s předchozími díly a především návrat Blofelda, jakožto mého oblíbeného padoucha série. Akce je tak akorát, obsazení je fajn a vlastně jediná podstatná výtka směřuje k až příliš pomalému tempu.

plakát

Velká nádhera (2013) 

Vizuálně podmanivý art, který mě ale svým obsahem příliš nezaujal. Sledovat párty římské smetánky mě do určitého okamžiku bavilo, rozjímání o životě stárnoucího spisovatele je taktéž dobrým námětem, ale celkový dojem je značně rozpačitý. Přiznávám, že jsem některé scény nepobral a pořád se nemohu zbavit dojmu, že Velká nádhera není film pro mě, ale i tak jej alespoň částečně dokážu ocenit. Nebýt zbytečně natažené stopáže možná bych hodnotil jinak.