Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 335)

plakát

V nemilosti (2021) 

Na poměry Neflixu docela slušný počin - zajímavý, uvěřitelný příběh, solidní herecké obsazení a i přes velmi pomalé tempo to dobře utíká. K dokonalosti daleko, ale slabší 4* si to zaslouží.

plakát

Tiché místo (2018) 

Námět zaujal. Ticho jako nástroj pro budování napětí funguje výborně - tím spíš, když se na to díváte za tmy a se sluchátky, které umožní vnímat každý zvuk. Celé to však působí nedotaženě a vyvolává strašně moc otázek a pochybností. Nebránil bych se ani delší stopáži, která by snad přinesla nějaké odpovědi.

plakát

Hodně štěstí, pane Veliký (2022) 

Komedie je stále mým nejoblíbenějším filmovým žánrem a velmi mě mrzí, že těch kvalitních v posledních letech vzniká jen pomálu. O to raději jsem za každou výjimku - a toto je jedna z nich. Trochu jsem se po přečtení obsahu obával, že to bude jenom trapné. Naštěstí se nic takového nenaplnilo. Emma Thompson, ale i Daryl McCormack to zvládli opravdu s grácií. Je z toho film, u kterého se sice divák nebude smíchy popadat za břicho, ale užije si příjemnou a svěží konverzační zábavu. A to rozhodně není málo.

plakát

Útěk z Alcatrazu (1979) 

,,There's always the possibility that some a**hole will be offended. Isn't there?" Pomalé tempo, promyšlený útěk. Ve druhé polovině skvěle graduje napětí, na závěrečnou pasáž jsem se vyloženě těšil - a rozhodně nezklamala. Eastwoodovi role zamračené, málomluvné postavy jako vždy sedí.

plakát

3 Idiots (2009) 

Moje divácké zkušenosti s Bollywoodem jsou prakticky nulové. Na tento kousek už jsem se i tak chystal roky. Odrazovala mě na komedii velmi dlouhá stopáž, která se ve výsledku ukázala jako snesitelná, ale zbytečná (asi bych vypustil hudební čísla, i když chápu, že to k tomu patří). Celkově jsem měl pocit jako na indické horské dráze - chaos, bordel, příběh i emoce lítají nahoru a dolů, místy je toho trochu moc. Ten nejdůležitější aspekt byl však naplněn - bavil jsem se. Bylo to vtipné, barevné, nápadité, neobyčejné. Možná bych měl asijským filmů dávat šanci častěji, v záplavě amerických komedií na jedno brdo tohle působí jako svěží vítr.

plakát

Sedm let v Tibetu (1997) 

,,If a problem can be solved there is no use worrying about it. If it can't be solved, worrying will do no good." Hezký snímek o prolínání zcela rozdílných kultur, se kterým mám jeden zásadní problém - postava Heinricha Harrera mi na plátně připadala natolik nesympatická, že jsem té jeho dlouhé cestě za přeměnou jednoduše nevěřil. Ačkoli mám Brada Pitta docela rád, tady mi neseděl a jeho neustálé namyšlené úšklebky byly místy vyloženě iritující. Díky krásným záběrům hor a výborné hudbě to ale i tak byl vcelku příjemný zážitek.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

,,Kdo nikdy neprohrál, nikdy opravdu nezvítězí." A tohle bohužel žádná výhra nebyla. Nudný snímek, který postrádá humor a naprosto nezvládá využít poměrně zábavného námětu. Od novodobých českých komedií už snad ani neočekávám, že bych se smíchy popadal za břicho, ale alespoň několik komických momentů by to opravdu chtělo. Snad příště.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

,,The way of water has no beginning and no end. Our hearts beat in the womb of the world. The sea is your home, before your birth and after your death." I po těch letech si stále poměrně dobře pamatuji, jaký wow efekt na mě měl první díl. Tenkrát jsem z kinosálu odcházel s pocitem, že jsem po vizuální stránce působivější film do té doby asi neviděl. Dvojka mě v tomhle ohledu tolik nedostala. Stále je to nádherná podívaná, jen mi připadá, že Cameronův vodní svět není tak podmanivý jako ten pralesní. Na můj vkus byl možná až příliš velký důraz kladen na akci, což Avatar nutně ani nepotřebuje. Jinak jsem dostal víceméně přesně to, co jsem chtěl. Doufám, že na další pokračování nebudeme muset čekat tak dlouho.

plakát

Nikdo (2021) 

,,I hope these a**holes like hospital food." O poznání lépe stravitelnější než Najšullerova prvotina, přitom stále poměrně originální počin. Odekirkův Hutch není klasickým akčním hrdinou a v první půlhodině diváka zdárně tahá za nos, aby po chvíli ukázal, že za to taky umí vzít. Přiznám se ale, že mi tato castingová volba příliš nesedla. I tak si myslím, že se Nobody vyvedlo a jako svěží akční jednohubka poslouží velmi dobře. Lepší 3*.

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

Nemohu se zbavit dojmu, že tenhle depresivní náhled do světa alkoholiků mohl zajít o poznání dál. Chybí tomu trochu víc emocí a scén hodných zapamatování. Jinak je to ale na české poměry velmi povedený snímek, který má své poselství a donutí k zamyšlení. Švehlík navíc podal výborný výkon. Celkově lepší 3*.