Karush

Karin Hamarová

okres Komárno

homepage

22 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5 7 9
    • 8.2.2012  20:27
    Starý dům uprostřed Madridu (1976)

Je to film, ktorý vo mne zanechal silný dojem, so skvelým spôsobom poukazuje pomocou spomienok na nezvyčajné medziľudské vzťahy. Čo ešte môžem vyzdvihnúť sú herecké výkony hlavne malej hrdinky, ktroá je veľmi presvedčivá rovnako ako celý príbeh.

• 8.2.2012  19:53
    To nejdůležitější (2009)

Dobrým humorom okorenený horkosladký príbeh, a čo je najdôležitejšie, že nechce byť niečím viac, než čím je. Film s kúzlom, ktoré môže vďačiť hlavne za svoju Anglickosť.

• 8.2.2012  19:41
    Země nikoho (2001)

Krvavé scény sú v tomto filme nahradené s dôkladne vypracovaným príbehom, no Zem nikoho zaujme aj zásluhou komicky ladenej situácie medzi dvoma vojakmi. Ozaj silný film o nezmyselnosti vojny podaný divákovi asi v tej nejnezvyčajnejšej podobe.

• 8.2.2012  19:12
    Magická hlubina (1988)

Určite to nie je film pre každého, avšak jeho kvality boli pre mňa ukryté niekde v tej magickej hlbine. Dokonca ani vizuálna stránka a ani herecké výkony ma nepresvedčili o tom, žeby tento film si zaslúžil viac ako 3 hviezdičky.

• 4.9.2011  15:04
    Čas opilých koní (2000)

Zdá sa, že dnešná iránska tvorba vie ukázať hlbší rozmer ľudskej existencie. Je až neuveriteľná tá autenticita a pozerateľná dokumentárnosť, ktorá sála aj z tohto filmu. Zamani barayé masti asbha je trpký hymnus o jednom dospelom dieťati a o tisícich krvácajúcich ranách tohoto sveta. Je to aj vojnový film, ale podľa mňa skôr ľudská dráma, v ktorej sa hľadá predovšetkým radosť a šťastie aj v tých najnehostinnejších podmienakch.

• 4.9.2011  14:29
    Brick Lane (2007)

Atmosféra, krása a jednoduchosť, nevinnosť a skryté vášne, farebnosť orientu a očarujúca indická hudba. Pomalý, jemný a hlboký film.

• 4.9.2011  14:13
    Útes smrti (2010)

Filmy na podobnú tému sme mohli vidieť už desiatky od tých najväčších prepádákov až po tie kavlitnejšie. Dá sa povedať, že je to už iný a vážnejší pohľad na danú tému, nebol tu žiaden typický americký šablónovitý príbeh, nelogické a sprosté chovanie postáv, zbytočné fňukanie hlavných hrdiniek, desné nepodarky žralokov...tu stačila len perfektná kamera, dobré hudobné podfarbenie a to všetko umocnené perfektnými hereckými výkonmi, kde taký des, aký hlavné predstaviteľky predviedli sa ozaj málokedy a málokde vidí. Na minimum priestore maximum muziky.

• 3.9.2011  22:13
    Equilibrium (2002)

Film disponuke s obsahovo veľmi silným námetom, ale predsa z toho pramenia všetky tie nedostatky. Kurt Wimmerova budúcnosť stojí na tenkých nohách a ani superhrdinovské akčné kúsky to veľmi nezachraňujú. Miestami bola citeľná režisérova neistota a neskúsenosť, niektoré akčné scény boli prehnané a takisto poniektoré zvraty boli predimenzované. Ale Equilibrium zásluhou neobyčajnej témy prináša aj veľa oceniteľných dramatických momentov, predovšetkým tie, kde Christian Bale objavuje svet pocitov. Celkovo však tento film vo mne nevyvolal vôbec nič-žiadne emócie, a pritom drogu mi nikto nevstrekol :)

• 3.9.2011  21:23
    Nikdo není dokonalý (1989)

Mnohokrát som už videla tento film, ale vždy ma dokázal pobaviť, aj keď to nebolo ani tak bohvieako vtipné a navyše už s takou banálnou a ohranou zápletkou vzhľadom na súčasnú tvorbu. Podobné filmy: Ja som ty a ty si ja, Super náhradník.

• 3.9.2011  21:04
    Jak vycvičit draka (2010)

Vážnejší popritom akčný animák s vhodnými romantickými momentmi a s posolstvom v tej správnej miere. Skvelá animácia, hudba a jemný humor dáva zabudnúť nato, že podobný príbeh sme už mohli mnohokrá vidieť.

• 3.9.2011  17:46
    Odsouzeni zemřít (2006)

Nezúčastneným sa najľahšie rozpráva, čo by bol ten najrozumnejší krok, práve preto mne narozdiel od vás až tak neprekážali tie ich podaktoré nápady. Čo som však považovala za úplne absurdné boli ich konflikty, hádky namiesto riešenia situácie. No a nesmiem vynechať ten absurdný záver, kde značne a hlavne bez uváženia pridali na dramatičnosti- menej je niekedy viac. Pozerateľné...ale keď sa mu vyhnete oblúkom nič nestratíte.

• 22.8.2011  23:56
    Nebe může počkat (1978)

Veľmi príjemná a hlavne ľudská fantasy komédia. Warren Beatty tu má neobyčajnú charizmu, ktorá dodáva filmu isté čaro. Nie je to žiaden prelomový scenár, ale kúzlo a vtip to určite nepostráda.

• 20.8.2011  23:00
    Klíč k minulosti (2010)

Film, ktorý spracováva vážnu tému do istej miery veľmi solídne, ale čím ideme hlbšie do príbehu, tým viac "Sárin kľúč" spadá do fádneho a zdĺhavého pátrania, ktoré vo mne nezanechalo vôbec žiadne emócie.

• 20.8.2011  22:42
    Šílenství (1995)

Šialený nápad- v dobrom slova zmysle, ale samotné spracovanie mi nie úplne sadlo. Tento film pochodil celú 5*-čkovú škálu, kým začiatok je sľubný, ale čím je šialenstvo väčšie, tým aj príbeh je šialenejší a kvalita rapídne klesá ku dnu, až ten záver priniesol útechu.

• 20.8.2011  17:06
    Únos za bílého dne (TV film) (2009)

Obsahovalo to samozrejme nelogické scény a aj menšiu dávku filmového klišé. Je to síce ten typický šablónový únosový príbeh, ktorý prekvapí pomerne nečakaným zvratom na záver. Celkovo to bolo príjemné prekvapenie, ktoré na jedno pozretie určite nikomu neublíži a navyše televízne spracovanie nebolo až tak viditeľné.

• 20.8.2011  16:46
    Otevřené moře (2003)

Stupňovanie napätia a klaustrofóbneho pocitu celkom aj fungovalo predovšetkým zásluhou pohupúcej kamery, ktorá dodala nádych reálnosti. Na čom však film zlyháva je dramatický konflikt medzi hlavnými hrdinami, ktorý režisér nedokázal patrične rozvinúť. Ako celok je to zaujímavý a hlavne odvážny počin s neobvyklým zakončením a bez nejakého hlbšieho dramatického konfliktu, len so žralokmi a s nekonečným oceánom...

• 20.8.2011  16:19
    Divoké dítě (2001)

Nejedná sa o žiaden veľkofilm, ale herectvo malej Tarre Steele bolo dychberúce, až som ju mala chuť počas filmu poriadne vyobjímať. Krutý príbeh, ktorý je predkladaný pred diváka veľmi pútavo a našťastie bez zbytočných drastických záberov a už len s následkami týrania. Vzhľadom nato, že sa jedná o spracovanie skutočného príbehu, tak film nemal priestor sa rozvinúť do nejakých väčších rozmerov, ale samotný príbeh poriadne zapôsobí na diváka a jeho účinok silne pretrváva aj týždne a mesiace. Podobné filmy: Srdce je zradná devka, American Crime, Z lásky k dieťaťu.

• 14.8.2011  13:27
    Andělé v Americe (TV seriál) (2003)

Veľmi rozporuplný film, chvíľami som bola úplne nadšená z príbehu, ale chvíľami som mala chuť dať odpad!. Počas tých 5-tich hodín a zo sľubného hereckého obsadenia ma zaujala len Mary-Louise Parker a Justin Kirk, k ostatným som si nevedela vybudovať žiaden vzťah ani pochopenie pre nich som nedokázala získať. Asi som potom úplný filmový neznalec, ale to siahodlhé 5-hodinové filozofovanie o mormónoch, viere, politike, AIDS-e a živote po živote ma skutočne nedokázalo zaujať, jedine záverečný doslov by si zaslúžil všetky tie chvály, uznania a ocenenia.

• 13.8.2011  21:33
    Ratatouille (2007)

Náš hrdina Remy, nevie len to, čo potrebuje dav, ale tiež presne pozná aj recept, po čom všetci diváci a aj najodstrašujúcejší kritici si oblížu všetky prsty.

• 13.8.2011  21:19
    Klub vyvolených (2002)

Film zo školských lavíc, ktorý opäť sa sústredil na konflikt študenta a profesora, ale tentoraz nové spracovanie, a s tým aj nový pohľad na danú vec vo vierohodnom obale- mu veľmi napomohol. Kevin Kline bol príkladným profesorom a Emile Hirsch taktiež nesklamal, mohli sme v ňom zhliadnuť nového DiCapria. Celkovo sme mohli zhliadnuť jeden veľmi príjemný film na zamyslenie o skorumpovanej morálke, ktorý potvrdil jednu životnú pravdu, že ĽUDIA SA NEMENIA.

• 10.8.2011  21:22
    Auta (2006)

Opäť skvelý film od Pixaru, skvelé charaktery a originálny príbeh, nevšedný humor a ponaučenie nielen pre najmenších a hlavne kúsok kúzla, ktoré Pixar vnáša do svojich animákov.

• 10.8.2011  20:48
    Tučňáci z Madagaskaru (TV seriál) (2008)

Tvorcovia videli v tučniakoch fantáziu, množstvo možností sa v nich skrývalo, ale túto príležitosť určite lepšie a srandovnejšie spracovali už vo "Vianočnej misii." Čo však celkový dojem tejto minisérie kazí je kráľ Julien, ktorý tentoraz bol príšerne silený a otravný.

• 6.8.2011  22:15
    Butterfly Circus, The (2009)

Jeden 20-minútový malý-veľký film, ktorý hovorí za seba, a ktorý skrýva v sebe množstvo odkazov, ktoré si každý môže vyložiť po svojom. Ozaj krásny a inšpiratívny krátkometrážny film.

• 6.8.2011  21:22
    Umění plakat (2006)

Odporne napísaná dráma so skvelým hereckými výkonmi, s krásnou hudbou a dosť chladným a skrytým, ale mierne povzbudzujúcim úsmevom. Naivný pohľad chlapca na svet a jeho spôsob podania príbehu mnohokrát napomohlo k odľahčeniu nepríjemného a hnusného príbehu, ale naštastie záver priniesol aj trochu svetielka do tejto zvrátenej rodinky.

• 6.8.2011  21:01
    Psycho II (1983)

Pokračovanie samozrejme nedosahuje kvalít jednotky, ale Batesovo šialenstvo a hlavne záverečná pointa zachraňuje zbytočné pokračovanie.

• 5.8.2011  22:32
    Matching Jack (2010)

Už mnohokrát spracovaná téma, ale tentoraz sa jedná o pomerne vierohodne spracovanom filme s hodnoverným detským obsadením, ALE ono by to úplne postačilo, keby film a dráma ostala a končila pri PS3 a ďalej by to nerozpitvávali, lebo spojenie choroba + deti je najlepšia možnosť ako zbabelo z diváka dostať čo najviac emócií.

• 5.8.2011  00:23
    Psycho (1960)

Geniálna a skutočne precízna práca. Napätie, ktoré nepustí až do konca, majstrovská réžia a strih, nezvyčajné postoje kamery, zaujímavý príbeh so skvelými hereckými výkonmi no a samozrejme špičkové zakončenie. Neopísateľná atmosféra, ktorá z mnohých dnešných filmov chýba, a preto Psycho viacerým divákom nemusí sadnúť, čo úplne chápem.

• 3.8.2011  14:33
    Ezel (TV seriál) (2009)

Absolútna špička medzi seriálmi. Každý deň od 17.50 do 19.00 sa svet pre mňa zastavil, keď sa do neha raz pustíte už vás máločo vytrhne zo stoličky. Seriál, ktorý s každým pribúdajúcim dielom je lepší, seriál, ktorý aj bez prvoplánového citového vydierania dokáže vyvolať skutočné emócie, lebo dráma tu je na veľmi vysokej úrovni, ak nie inde tak potom práve tu môžete zhliadnuť perfektnú prepracovanosť deja a charakterov, dokonalo premyslenú pomstu s veľmi vhodnými momentami prerozprávaných Ramizom a jeho životnými postrehmi a múdrosťami, výnimočné a prirodzené herecké výkony, dokonalé hudobné podfarbenie v neopísateľnej atmosfére. Majstrovstvo v podobe seriálu, ktorá svojou kvalitou ľahko sa vyrovná alebo aj prekoná americké seriálové skvosty.

• 2.8.2011  15:47
    Černá labuť (2010)

Znepokojujúce, perverzné a surrealistické. Príbeh dievčaťa silne túžiaceho dokázať v jednom dramatickom a "strašidelnom" thrilleri. Darren Aronofsky ukázal, čo môže byť budúcnosť filmu: nemusia to byť výbuchujúce objekty a široké pustošenia, ale aj emocionálna veľkoleposť dokáže úplne uchopiť diváka. O tom sa už ani zmieniť netreba, že výkon Natalie ocenený Oscarom je famózny, keď Aronofsky vyhlásil, že ju zbavil nevinnosti-->nepreháňal. Dokonalá kombinácia vizuálnych a zvukových efektov, ktorých účinok silne pretrváva aj týždne a mesiace. Čierna labuť patrí medzi tie filmy, po ktorých cítite prázdnotu akoby ste boli úplne pošliapaní a vyšťavení, až je ťažké vstať zo stoličky.Podobné filmy: The Ultimate Swan Lake, Étoile, Center Stage.

• 2.8.2011  14:20
    Griffin a Phoenixová (2006)

Aj takto by sa to dalo, ale nemyslím, že je to také jednoduché... Sentimentálny príbeh už mnohokrát spracovaný, a preto z priemeru len mierne vybočujúci, ale na druhej strane je to relatívne príjemná romantická story vhodná hlavne na takéto upršané týždne. Podobné filmy: A Walk to Remember, Keith, Sweet November.

<< předchozí 1 2 3 4 5 7 9