DVD zakoupeno za 25,- na náměstí v Kroměříži. Podle 2. románu Michaela Chabona. Perfektní film - jen dvě nejasnosti - kam zmizel ten transvetita a proč s sebou brali ten rukopis, když jeli pro to ukradený auto?
Dybbuk? - The essential text of the get is quite short: "You are hereby permitted to all men," i.e., the wife is no longer a married woman, and the laws of adultery no longer apply.
Skvost! Zásadní dílo o stalkingu, který je zde znázorněn hned ve dvou příbězích - černý myslivec a písař Zlatohlávek. Cenu za vedlejší roli si zaslouží sluha u kněžny. Scéna ve které představitelka hlavní role pláče na hrobu autorky předlohy v prologu filmu zcela předběhla svou dobu. Doplněné Slovanské tance jsou do zvukové stopy vybrány kongeniálně. Tak on je to dalekohled, a my mysleli, že je to flautna. Nutno vidět!
V hlavních rolích dva igráčci z divadla Sklep, šmírák Donutil, Mattoni, Becherovka a nenápadný žlutý kabriolet. Pekelné kostýmy a hudba. Dobová záležitost.
Gorila (2011)
V brněnském Artu 15 platících a jeden z nich Milan Uhde.
Odcházení (2011)
Sponzor filmu Tipsport, to jsou paradoxy...
Soukromá válka pana Wilsona (2007)
Philip Seymour Hoffman je nejlepší žijící herec, bez debat.
Jeskyně zapomenutých snů (2010)
Ta čtvrtá je za to, že jsem konečně viděl 3D, v našem novém, čerstvě digitalizovaném kině Lucerna.
Hadí jed (1981)
Autentický vrtmistr Vinklář.
Půlnoční kolona (1972)
Za pozornost stojí pouze novotou zářící sídliště a Novákova plastika Dálky cca v 5. minutě filmu.
Slečna Golem (1972)
Návrat na planetu Eden.
Hřiště (1975)
Menšík: "Podle geologickýho průzkumu to je 1:1, my to ovšem děláme 1:3 - a to je ještě kompropis". Höger: "Krásná věc, takový most."
Skvělí chlapi (2000)
Život Briana (1979)
Kino Mladých, Malšovice - komedie století.
Volná noha (1989)
Pavel Anděl selhal v roli basáka skupiny Kabanos.
Povídky z kuchyně (2003)
"Subjekt usnul na pozorovatelně a co to máte na krku, kočku?"
Bathory (2008)
Nevěděl jsem, že Caravaggio byl Slovák.
Cyrano z Bergeracu (1990)
Letní kino na přehlídce Jiráskův Hronov, cca 1992.
Seriózní muž (2009)
Maratónec (1976)
New York je barevný, jsem z toho paf, za zádama Central Park, New York na mě šáh.
Bourá jen blb? (video film) (2003)
To nám promítali na školení řidičů referentských vozidel.
Pan Kaňka ve vesmíru (1988)
odpad!Komocyberpunk - fantomizácia !!! Nutno vidět !
Český mír (2010)
V nejdelší den roku - 21.6.2010 - kino Lucerna - odpolední představení pro seniory - od 16:00. Jaroslav Hašek by to nenatočil lépe.
Babička (1921)
Čínská čtvrť (1974)
Bible hydrologie.
Čekání na déšť (1978)
Česká komoLolita.
Opravdová blondýnka (1997)
Hlavní postavy jsou většinu filmu oblečeny do spodního prádla, županu a případně smokingu, který se americky překvapivě řekne tuxedo.
Pasti, pasti, pastičky (1998)
Já, robot (2004)
Ja tvoj sluga ja tvoj rabotnik.
Zbohom, sladké driemoty (1983)
odpad!Esence zlé doby! Komotresť.
Venkovský učitel (2007)
Na břehu rybníka v jižních čechách a nemají ve studni vodu? A krávy žerou rákosí nebo co?
Kdopak by se vlka bál (2008)
Průměrná televizní inscenace, nic víc.
Manželství po italsku (1964)
Ve fikčním světě tohoto filmu je nejzajímavější to, že oproti skutečnosti se zde pije káva, když je člověkovi špatně.
Architektovo břicho (1987)
Osově symetrické. Zoufalý dabing na MGM.