Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 686)

plakát

Rallye smrti 4: Anarchie (2018) 

Popravdě, nevím co jsem to právě viděl. Tenhle kousek se snaží naroubovat na mytologii značky další necelé dvě hodinky něčeho, kde nějaká logika nehraje moc smysl. V rámci tří pokračování Andersonova restartu to ale paradoxně nebylo alespoň tak nudné jako dvojka. Třeskutě blbé, s naprosto nesmyslným designem závodních aut, amatérským scénářem a většinou komparzu a brutálně lacinými exteriéry. Přičtěte si k tomu občasné momenty, kdy režisér jakoby se pozapomněl, že právě netočí v maďarsku porno ale něco, co se alespoň vzdáleně snaží působit jako v rámci možností seriozní kinematografie. Na té lacinosti, přímočaré blbosti a amatérskosti se ale člověk alespoň v několika momentech pobaví.

plakát

Za čárou (2021) 

Relativně rychle zapomenutelná válečná podívaná se sci-fi twistem, který nezachrání jinak průměrný až podprůměrný snímek s nesympatickým hlavním hrdinou, absolutní nezájem vyvolávající příběh a jen v rámci možností slušnou akcí. Tenhle kousek si můžete s naprostým klidem odpustit.

plakát

Noví mutanti (2020) 

Z nadějné hororové komiksovky vydestilovala nudná a těžce nezábavná teen soap opera s hrdiny, kteří jsou vám ve výsledku úplně volní. Noví mutanti se posunují od nikud nikam, většinu času si vylívají srdíčko a a než se objeví něco byť jen trochu zajímavého, naběhnou závěrečné titulky. Vizuálně i scenáristicky podvyživené a vlastně úplně zbytečné. Není divu, že tahle radost byla dlouho u ledu, klidně tam i mohla zůstat.

plakát

Jiu Jitsu (2020) 

Pět filmů v jednom, které se ani nesnaží jakýmkoliv způsobem byť jen trochu držet pohromadě. Nesourodá směs inspirací, vykrádaček a napodobování, které ve svém jádru i v porovnání s jinými trestuhodnými béčky zaostává. Herecky šílené (absolutně nechápu proč takoví jako Frank Grillo nebo Tony Jaa se tomuhle upsali), příběhově otřesné a triky jak z průměrného amatérského filmu. Alespoň vzdáleně zajímavou akci zrazuje její strojovitost (a s ní i spojená nepříliš velká uvěřitelnost probíhajících soubojů) a místy obstojná, místy naprosto šílená kamera. Na jednu hvězdu to asi nějakým způsobem je ale tohle je šílenost, kterou nemá smysl ztrácet čas. Na Jiu Jitsu je toho zkrátka špatně příliš mnoho a pouhý fakt, že film nevypadá úplně lacině tady nehraje moc roli.

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

Skvěle zahraná výprava do jednoho z nejznámějších soudních procesů v USA se špičkovými dialogy a poctivou dobovou atmosférou. Aaron Sorkin natočil snímek, který tu už zatraceně dlouho nebyl a srovnání s žánrovou elitou je rozhodně na místě.

plakát

Enola Holmesová (2020) 

Enola Holmes je ve výsledku sice koukatelnou ale nikterak výraznou či výrazně zábavnou podívanou. Pár dobrých scén, skvělý soundtrack s výpravou a minimálně Millie Bobby Brown s Henry Cavillem jsou vyloženě fajn, příběhově jinak výrazně podvyživený film který místy zbytečně moc tlačí na pilu to ovšem nijak extra nevytrhne. Zvláště připočtu-li hodně kolísavé tempo a pokulhávající vyprávění.

plakát

Ivan je jen jeden (2020) 

Příjemná rodinná jednorázová zábava, která těží především z parádního hlasového ansámblu a nenáročného humoru. Celé to sice příběhově působí trochu podvyživeně a vlastně tak trochu o ničem ale na jedno zhlédnutí to pobaví a to je vlastně nejlepší výsledek v jaký film s tímto přístupem mohl doufat. Nic velkolepého v tomto případě nečekejte, jen lehce nadprůměrný rodinný film s mluvícími zvířátky.

plakát

Tenet (2020) 

Christopher Nolan a jeho další jedinečný počin, který je třeba zažít. Chytrý, originální a nápaditý špionážní thriller který operuje s parádní akcí, sympatickým obsazením a nevídanými kusy s časem a prostorem. Zároveň ale trpí podobným nedostatkem, jakým pro mě trpěl už Interstellar, přes všechnu snahu ne každý dílek skládačky pasuje dohromady tak, jak se snaží Nolan tvářit a i když je tak Tenet v některých dílčích momentech téměř dokonalý, v celku jsou momenty, které mu na kráse nepřidají a naopak působí trochu rušivě. Samotný závěr pak působí trochu odflákle přes všechnu tu snahu o něco jedinečného. I tak je ovšem Tenet na míle vzdálený čemukoliv, co máte šanci vidět v kině.

plakát

Projekt Power (2020) 

Slušné obsazení, poctivá blockbusterová atmosféra a v rámci možností slušná akce ale také trochu hloupější a originality také film příliš neposbíral. Výsledný koktejl je ale vlastně fajn letní jednohubka která neurazí a rozhodně minimálně jednou na ty necelé dvě hodinky zabaví dostatečně. Pokud tak od filmu Projekt Power nic jiného než nenáročnou zábavu na letní večer nehledáte, rozhodně vás nezklame.