Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (10)

Martin Scorsese

I když můžete mít jiný názor tak dle mě nenatočil špatný film. Umí dokonale vystihnout atmosféru a čas. Ve svých filmech využívá svůj obrovský vypravěčský talent tak dokonale že vás i po dvacátém shlédnutí znovu vtáhne do děje. Jeho tvorba obsahuje snad všechny žánry a s každým si poradil bravurně. A je to také člověk jenž objevil Roberta De Nira a ukázal nám mimo jiné i to, že Dicaprio není pouze tím sladkým hošíkem z Titanicku.

Tim Burton

Fataskní pohádkář, ujetý vizionář i sentimentální hračička. Jeho filmy v sobě mají nejen působivou vizuální poesii, ale i nápady pro které by jiní vraždili. Líbí se mi jak dokáže spojit hrůzu s krásou, to jen tak nikdy neumí.

Guillermo del Toro

Guilermo Del Toro je cvok, vizionář, vizuální hračička a především člověk s velmi osvěžujícími nápady a citem pro to, jakou mytologii vykrást. Chlápek zodpovědný za vynikajícího prvního Hellboye, nádherně pohádkově syrový Faunův Labyrint a skvělého Prince bez království v mém žebříčku nesmí prostě chybět.

Peter Jackson

Chlápek, co natočil jedno ze největších děl moderní kinematografie. Chlápek, co začínal na neskutečně nechutných a zábavných taškařicích s ufo, zombíky a plyšáky. Chlápek, co si splnil dětský sen o velké opici a vznikl z toho další nádherný filmový klenot. Chlápek, který nás letos vrátí do dětství, protože po deseti letech natáčí další štaci ze Středozemě. Kolik důvodů je ještě potřeba? 

Terry Gilliam

Terry Gilliam své příběhy vždy vyprávěl s vizuální opulentností. Sám si za sebou táhne takové své Imaginárium. Kde zastaví způsobí tichý rozruch a je jedno jestli to je v Central Parku nebo v temné budoucnosti. Takové Imaginárium není pro každého. Kolotočářsky barevné, kýčovité a zároveň ošuntělé, nevzhledné, těsně před odpisem a zároveň staromilsky nádherné. A s Gilliamem má společné i to, že je stejné jako on má stále sílu a chuť bojovat za svou podstatu.

George A. Romero

Kdo jiný zvládá tak dokonale skloubit sociální satyru a zombie rubačku? 

Zack Snyder

Na podmínce. Po Sucker Punchi mám sto chutí odstřihnout ho, ale uvidíme co udělá se Supermanem. A pořád tu jsou geniální Watchmeni. Zacku proč?