Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (75)

plakát

Kobra (1986) 

Kobra je učebnice béčkových akčních filmů! Má plytkou zápletku, ale dostatečně "složitou", aby udržela rozmanitost prostředí, v nichž se odehrává akce devadesátkové FPSky. Má charismatického hrdinu, co jí zdravě, hláškuje, má cool brýle, kabát a dost originální žihadlo. Je tu silný šílený záporák (pro nějž je kulka málo), zrada, parťák, kolega debil i krasavice za odměnu. Hudba je sice nevýrazná, ale v klíčových scénách se vždy blýskne líbivou písničkou, která nemá s danou scénou vůbec co dočinění. Kamera věrně stíhá akci a jako bonus sem tam zkopíruje nějakou tu klasiku (Psycho, The Shining). Film má zkrátka vše... a nebo také nic. Závisí na úhlu pohledu. Je to odpad, který však dobré pití a vhodná společnost po vašem boku dokáže proměnit v královskou zábavu.

plakát

Boží pokušení (2019) 

Natalia Dyer hraje jako o život, vo tom žádná. Celou dobu jsem však čekal, že mi film naservíruje víc než jen to, co je patrné, že bude servírovat. Že jsme všichni pokrytci, to jsem věděl i před tím. Škoda nevyužitého námětu.

plakát

Špindl (2017) odpad!

Ptal jsem se svých žaček, jaký je jejich oblíbený film... Znáte ten pocit, kdy celý film čekáte, že se něco stane - něco, co ten film spraví, poskládá ty střípky marnosti dohromady a vytvoří rozetu dokonalosti, protože vy máte tušení, že to přece nemůže být tak hrozně prázdné? Ciwe to byla jízda!

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Tak rozporuplné pocity jsem u filmu už dlouho nezažil. První polovinu filmu, jež je čistou fušeřinou, jakoby točil někdo zcela jiný, než tu druhou, u které jsem měl ze sentimentu na krajíčku. SPOILER ALERT Leia měla zemřít a ne tam lítat po vzoru supermana.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) odpad!

SPOILER: Jako vážně? Vyzněním filmu je, že ztráta soukromí je v pořádku? Že je v pořádku, dát moc do rukou mas tímto způsobem? A ty nechutné drony na konci? FUJ ALE!

plakát

Království nebeské (2005) 

Director's cut je úplně někde jinde než verze pro kina. Balian si získal mé srdce až zde. Je prototypem rytíře čestného, romantického, věrného, kristovského. Vítězí nad ďáblem ve všech jeho svodech a nastoluje Království Boží tam, kde jej nikdo nehledá - ve svém srdci.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Filmu chybí ty správné motivace hlavních postav, což celek sráží dost podstatně na kolena. Odehrané slušně, baví i chytne za srdce, ale ten scénář... ach jo.

plakát

Creed (2015) 

Film je rozhodně dobrý. Herci jsou dobří. Kamera je dobrá. Hudba je dobrá. Je zde jen jeden, za to však zásadní nedostatke: všechno už jsme to někde viděli.

plakát

Stážista (2015) 

Filmy Nancy Meyers jsou všechny stejné krásné... a tři hvězdy v tomto případě neznamenají průměr.