Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Recenze (2 187)

plakát

Blood on the Moon (1948) 

Charismatický Robert Mitchum je plusem filmu. Jinak ale tenhle psychologický western na mne působil hodně zastarale a hlavně zpočátku velmi zamotaně. Taky jsem nějak neuvěřil Mitchumovu pistolníkovi jeho prudký obrat v konfliktu mezi rančerem a spiklenci.

plakát

Maigret - Maigret se mýlí (1994) (epizoda) 

Jeden z nejlepších Maigretů. Excelentní studie důsledků činnosti namyšleného narcistického psychopata. Rozhovor v profesorově bytě je scénáristickou perlou. Maigretovo rozhodnutí na konci tento díl završuje pověstnou třešničkou na velmi dobře natočeném kriminálním dortu.

plakát

Přejezd Cassandra (1976) 

Špičkový napínavý sedmdesátkový thriller s hvězdným obsazením. Bohužel parodii na thriller z něj dělá nelogický scénář plný chyb - střídání elektrické a neelektrické trakce u elektrické lokomotivy s pantografem, izolovaný vlak se zamčenými a zatlučenými okny pro izolaci nákazy, která se ovšem může roznášet po půlce Evropy přes na koleje kanalizované záchodky, odebrané zapalovače a sirky, ale elektrické rozvody s nízkou třídou krytí, kam by kyslík ve vyšší koncentraci kvůli požáru jistě pustit nemohli, scénář řeší kvůli zatlučeným oknům dodávku kyslíku, ale už nikdo neřeší hromaděný vydechovaný oxid uhličitý, vojáci chránící izolaci vlaku ji za chvíli rozstřílejí jakož i mnoho dalšího, ale vlak s vysokou koncentrací kyslíku to nezapálí, Poláci mají zapnutou elektrickou trakci nad 30 let odstavenou tratí, také helikoptéra spouští koš tam, kde by měl zavadit o elektrické vedení a stožáry, které ovšem najednou chybí, o chybě v mapě železničních tratí poblíž Jablunkovského průsmyku a velmi snadném přejezdu morového vlaku přes železnou oponu s polským souhlasem na odstavený most na nepoužívané trati ani nemluvě...

plakát

Richard Jewell (2019) 

Skvostná pozdní Eastwoodovka. Dojímavý příběh dle skutečné události teroristického útoku na OH v Atlantě, geniálně natočený. Clint umí i v 89 letech.

plakát

Ad Astra (2019) 

Výborné herecké obsazení, bohatá výprava, vizuální žranice. Přesto má film plno logických děr. A závěr díky mizernému scénáři bez zápletky mne nechal citově chladným a lhostejným. Rodinný mítink dvou psychopatů u Neptunu.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Jako milovník Harryho Pottera po shlédnutí tohoto dílka bliju nad stupidním scénářem Rowlingové a nudným filmem Yatese, byť s občasnými dobrými efekty. Chvílemi postavy tahaly děj z prstu jako Michael v roli Dorothy z filmu Tootsie, kdy se v přímém přenosu snažil(a) vysvětlit, že není žena, ale svůj bratr... Grindelwald never more.

plakát

Upgrade (2018) 

Napínavá kombinace krimi a sci-fi plná akce, bohužel však zpětně nahlíženo má scénář logických děr asi jako ok v ementálu.

plakát

Ranč zločinců (1952) 

Netradiční, bohužel jinak průměrný western špičkového režiséra Fritze Langa, s Marlene Dietrich v hlavní ženské roli a s nezajímavým a přehrávajícím Arthurem Kennedym v hlavní mužské roli. Vern Haskell (Kennedy) putuje po celém Západě a hledá vraha své snoubenky. Řekli mu, že pravděpodobně najde viníky v Kole štěstí (Chuck-a-Luck), ranči zločinců (Rancho Notorious), který vede osudová žena Altar Keane (Marlene Dietrich).

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Vynikající film plný černého humoru a výtečné muziky. Skvěle zaťatá Frances McDormand v roli matky zabité dcery. A hlavně scénář byl geniálně napsaný, plný protikladů, životních ran a vyvíjejících se postav. Tak to mám rád. Dle mne nejlepší film roku 2017.

Ovládací panel
76. nej uživatel Česko
328 bodů