Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Recenze (2 188)

plakát

Ad Astra (2019) 

Výborné herecké obsazení, bohatá výprava, vizuální žranice. Přesto má film plno logických děr. A závěr díky mizernému scénáři bez zápletky mne nechal citově chladným a lhostejným. Rodinný mítink dvou psychopatů u Neptunu.

plakát

Richard Jewell (2019) 

Skvostná pozdní Eastwoodovka. Dojímavý příběh dle skutečné události teroristického útoku na OH v Atlantě, geniálně natočený. Clint umí i v 89 letech.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Jako milovník Harryho Pottera po shlédnutí tohoto dílka bliju nad stupidním scénářem Rowlingové a nudným filmem Yatese, byť s občasnými dobrými efekty. Chvílemi postavy tahaly děj z prstu jako Michael v roli Dorothy z filmu Tootsie, kdy se v přímém přenosu snažil(a) vysvětlit, že není žena, ale svůj bratr... Grindelwald never more.

plakát

Upgrade (2018) 

Napínavá kombinace krimi a sci-fi plná akce, bohužel však zpětně nahlíženo má scénář logických děr asi jako ok v ementálu.

plakát

Specialisté (2017) (seriál) 

Těžce nedoceněný špičkový kriminální seriál, patrně největší počin v oblasti kriminálních příběhů natočených v ČR. Jistě, najdou se zde slabší i silnější epizody, navíc první série byla o poznání slabší než následující, tvůrci se postupem času hodně o kriminalistice naučili. Hrají zde výraznější i méně oblíbení herci, kteří se navíc v jednotlivých sériích postupně obměňují. Ale jako celek je to pro milovníky českých detektivek povinnost a především potěšení. A navíc ten obrovský rozsah již přes 200 jednotlivých kriminálek nemá patrně obdoby. A to, že si seriál našel diváky na 8 sérií není náhoda. Opravdu napínavé, zábavné a poučné.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Vynikající film plný černého humoru a výtečné muziky. Skvěle zaťatá Frances McDormand v roli matky zabité dcery. A hlavně scénář byl geniálně napsaný, plný protikladů, životních ran a vyvíjejících se postav. Tak to mám rád. Dle mne nejlepší film roku 2017.

plakát

Elle (2016) 

Úspěšná majitelka firmy vyrábějící softwarové hry si hraje s ohněm, když vystopuje neznámého sadistického násilníka, který ji v masce přepadl. Netradiční drama v režii Paula Verhoevena připomíná trochu jeho slavný Základní instinkt, ale chybí mu více napětí a přebývá dialogů.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Svět kouzel Rowlingové z jiné strany, výtečné nápady a fantazie, o trochu slabší akce v 1.části, druhá je už nadupaná. Líbilo se mi to, i když Pán prstenů ani HP3 to není (abych jmenoval známé fantasy).

plakát

Pasažéři (2016) 

Vesmírní Pasažéři mají sice kvalitní vizuál, ale scénář vyplněný vatou prostě není dost dobrý ani akční, aby film po značnou část doby trochu nenudil. Film mi přišel jako slabší zato vesmírná variace na Robinsona Crusoe, nebo Trosečníka, s tím, že Chriss Pratt není Tom Hanks a režisér Tyldum bohužel rozhodně není Zemeckis.

plakát

Jurský svět (2015) 

Trochu mi ty jednotlivé Jurské filmy splývají. Tenhle čtvrtý díl však měl dobrý příběh, spád i dost emocí, takže za mne ano. Super plnokrevné dobrodružství pro dva teenagery s VIP kartou :)